Kariyer yaptım, işim var, araba falan bunlar hep gördüğüm şeyler
ama hiç bir şey beni tatmin etmiyor ve kendimi ezik hissediyorum
bunun değişmesi için ne yapabilirim
Kariyer yaptım, işim var, araba falan bunlar hep gördüğüm şeyler
ama hiç bir şey beni tatmin etmiyor ve kendimi ezik hissediyorum
bunun değişmesi için ne yapabilirim
Kendini ezik hissetmenin tek nedeni başkalarını senden daha üstün sanman olabilir..
Kendini kendinin merkezine koy, ve orası sadece sana ait olsun. Kendini kendi süzgecinden geçir, eksilerini artılarını bil. Herşeyinle kendini kabul et ve sev. Kimsenin senden daha mükemmel olmadığını ve senden daha kusursuz olmadıgını bil. Onlarla farklı oldugun tek şey senin kendindeki artıları göremiyor ve en başta kendinde açığa çıkarmıyor olman..
Başkalarında gördüklerin gösterilenler olmasın.. Daha ötesini de gör, ve bunun bilincinde ol. İçindeki seni tanırsan onun bilincinde olursan başkalarının senden daha üstün olmadıgını da tüm çıplaklığı ile görürsün. Unutma ki herkes insandır, ve kusuru olmayan tek bir insan bile yoktur..
Bu durumun değişerek kendinden emin birisi olmak için ilk önce dışa değil kendi içinize yönelmelisiniz. İşe kendini keşfetmekle başlayabilirsin.
Kendinle ilgili sorunlardan kaçarak değil neyin sebep olduklarını bulup çözmeye çalışmalısınız.
Özgüvenli olmanın temel kurallarından biri kendini gerçek anlamda sevmekle geçiyor. İşe kendinden neden bu kadar uzaklaştığını bularak başlayabilirsin.
Aslında baktığımız zaman ekonomik olarak kendinizi yeterince geliştirmiş gibi görünüyorsunuz fakat ekonomik olarak insanın kendini geliştirmesi çoğu zaman yeterli olmuyor maalesef kendinizi birazcık özgüven pompalamanız için elinizden geldiği kadar sosyalleşmek gerekiyor. Dışarı çıktığınız zaman Her ne olursa olsun özgüveninizi dışarıdan belli edecek hareketlerde bulunmanız gerekiyor. Bunun için dik yürümek dik oturmak ve insanlarla konuşurken göz temasını kaçırmamak çok önemli faktörlerden birkaçı.
Yaptığınız kariyerden bilgi birikiminizden eminseniz bence sorun olmaması lazım.
Araba ev vs bunlar özgüven için gerekli değil.
Ayrıca ezik hissetmekten kastınız nedir?
Karşınızdakinin arabasının bir üst model olması mı, kadının sizden uzun boylu olması mı nedir anlayamadım.
İş yerine aynı işi yapan birinin sizden çok daha fazla maaş alması mı örneğin sizi ezik hissettiriyor
Yani mesela kendimin değerini bilmiyorum
Sürekli dışardan iltifat sevgi bekliyorum
soruyu kendinize şu şekiled sorabilirsiniz aslında,
acaba ben kendimi neden bu kadar değersiz buluyorum.
Bu soruya sizce dürüstçe cevap verebilir misiniz.
Öncelikle kendinizle barışık olun, örnek boyunuz kısa ise, bunu değiştirme şansınız yok, giyiminizi kıyafetlerinizi buna göre organize etmeniz lazım ve kıs aboylu insanlarında ne kadar çekici olabildiğini görmeniz ve bilmeniz lazım.
Sadece bu bir örnekti bunu çoğaltabilmek sizin elinizde.
Cevap
6Cevap
Mala davara dikkatinizi vermeyi bırakıp iç dünyanıza odaklanmanın yollarını incelemeyi deneyebilirsiniz. Zira belli ki dışarıdaki başarınız içinize sızamamış, bu da başarınızın çok da matah olmadığını içten içe sezdiğinizi gösteriyor bence. Yaşadığınız rahatsızlığı kovmaya çalışmayın, ona odaklanıp incelemeyi, size hakkınızda ne söylemeye çalıştığını düşünmenizi tavsiye ederim. Bunun da kestirme yolu meditasyondur, her gün 10 dakikayla başlayın…
Demek ki sende bazı sorunlar var bir psikolog ile konuştun mu hiç?
Hiç konuşmadım
Altta yatan sorunu anlamak icin psikologa git, bu isin uzmani onlar sonucta
Eziklik içinde değişmez.
Napıcaz
Psikolojik destek al.
Özgüvenin sadece maddi şeylerle ilgisi yoktur, bi duruşun olmalı
İşe kendini sevmekle başla gerisi gelir.
Spor yap
Benimle takil
az seksi gösterişli ol gör ilgiyi
Ruhen sanırım sorun
Kendine güven
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?