Geçmişe takılı kalıp acı çeken mi yoksa çabucak arkanızda bırakıp devam edebilen kişilerden misiniz, yeni maceralara yelken açabiliyor musunuz?

Geçmişe takılı kalıp acı çeken mi yoksa çabucak arkanızda bırakıp devam edebilen kişilerden misiniz, yeni maceralara yelken açabiliyor musunuz?

Ben geçmişe takılmam.. tabi ki de.. çünkü geçmiş benim için anlamsızdır çoktan bitmiştir her zaman için geleceğe bakarım ya da şu an yaşadığım ana odaklanırım sadece.. ama bazen insan olduğumuz için de ister istemez geçmiş konular gelir bazen.. geceleri mesela ben fazladan duygusal olurum sjssjj şarkı açarken birden aklıma yaşadığım kötü şeyler gelir.. ya da yaşayamadığım güzel şeyler gelir ama bunları hiç bir zaman takıntı haline getirmem..
sadece anlık olarak gelir biraz hüzünlenir keyfime bakarım sonra.. zaten bir insan geçmişle yaşıyorsa geleceği olamaz hiç bir şekilde.. insanların çoğu aslında hayatı kaçırıyor fark etmeden..
ama geçmiş tamamen kötü olmaz güzel şeyler de vardır çok az da olsa.. Geçmişi unutma, ama geçmişte yaşama.
Geleceği düşün, ama gelecekte yaşama. Şu anı yaşa ve değerlendir." Geçmiş, bir öğretmendir; ya ona dikkatlice kulak verirsiniz, ya da dersleri tekrar etmeye mahkum olursunuz Geçmişin zincirleri, geleceğin kapılarını açamaz. Geçmişe takılıp kalmak, yeni kapıların açılmasını engeller.
Geçmişinizi anlamadan, geleceğinizi inşa edemezsiniz.
Elbetteki yeni maceralara yelken açabiliyor, yeni mutluluklar tadabiliyor, yaşamanın zevkini çıkarıyorum. Aksi takdirde hayat çok çekilmez olurdu. Geçmiş bazen acı vericidir. Hatta bazıları için cehennem... Ama geçmişi unutmak da doğru olmaz bence... Geçmişi unutmayacaksın... Sana yapılanları, başına gelenleri... Ama her şey karşısında dimdik duracak, güçlü ve cesur olacaksın bu hayatta... Hayat geçmişte olanları kafaya takmak için çok kısa... Affetmeyi bileceksin, ama sana yapılanı da asla unutmayacaksın. Geçmişten ders çıkaracak ama aynı zamanda geleceğe umutla bakacaksın... Yoksa hayat bomboş ve zaman kaybı gibi gelir... Bunu bu kadar rahat söylemek sinir bozucu belki ama doğru... Önemli olan insanın kendini tanıması, insanları tanıması ve onları kitap gibi okuyabilmesi... Eğer siz hayatınızdaki insanları okuyabilir, onları tanırsanız kimse sizin önünüzde duramaz. Geçmişte başıma ne geldiyse bu yüzden geldi. Ama bazen kontrolümüz dışında gelişen olaylar da var tabii. Örneğin maalesef ölümler, kayıplar... Ama önemli olan inanç. Eğer insan inanacak bir şey bulamazsa hayatı kendine zindan edeceği aşikar... Yani konuyu toparlarsak geçmişe takılmayı bırakın. Önünüze bakın. Çünkü dediğim gibi hayat bir hayli kısa ve bunu söylemek acı verse de giden geri gelmiyor. Yani bütün acılarınızı tarihin derinliklerine gömün ve yarın olmayacakmış gibi yaşayın.🌼
Eline sağlık :D
Bu sitedeki üyelerin kusura bakmayın ama %70'i problemli. Hepsi değil bakın ama bı %70'i problemli.
Bir çoğunun babası bir defa başlarını okşamamış. Aileden yana mutlu olmamışlar. Birini sevmisler oda terketmiş. Onlarda burada yarattıkları yalan karakterlerle kendilerince mutlu oluyor.
%30'luk kaliteli bir kısım var bu yukarıda anlattığım tarzda ki insanları ve abazalari çıkardıktan sonra. Onlar da burada kaliteli sorular sorup insanlara yardım ediyorlar verdikleri cevaplarla.
Şöyle ki, bir soru soruyor üye. İstemediği bir cevap bir yorum görünce anında yorumumun altına gelip saldırıya geçiyor. Verdikleri cevaba bakıyorsun, bişey diyesim bile gelmiyor. Çünkü konuşma tarzıyla üslubuyla ne kadar basit biri olsugunu anliyorsun.
Şimdi sorsan herkes çok güçlü, herkes geçmişe bakmaz. Ama çoğu geçmişe takıntılı insanlar.
Vesselam..
sorunlu insan çok maalesef
pek dikkat etmiyorum :D
Elimde olamdan geçmişe bazen takılıyorum ya. Hafif konulara ya da aşılması zor olmayan konulara değil, aksine hayatım boyunca derin yaralar açmaya devam edecek konulara takılı kalıyorum sadece.
Onları travma diye adlandırıyoruz onların işi o
Bizi geçmişe sürüklemek,
Oraya Kitlemek, acı vermek
İşsiz bu travmalar djnf bizle ugraşiyorlar anca
Cevap
30Cevap
Geçmişi tamamen unutmam ama takılı da kalmam. Yaşanmışlıklar benim için birer tecrübedir, onları göz ardı edemem.
Geleceğe doğru devam ederken benimle beraber gelirler, ki çıkarılan derslerin bir anlamı olsun.
Kısacası anı yaşarken benzer hataları tekrarlamamak geçmişten bazı parçalar taşırım.
eferin
Ardımda kaldı o muhteşem yıllar. Her anıyla muhteşemdi. Acısını bile muhteşem geçirdi ve geçti, gitti. Yola devam etmek için, gelecekte seni bekleyenin gelmesi için geçmişin geçmiş olması gerekiyor. Geçmişin gitmeyi başardı mı köfte?
Bilemedim kafamda bir yerlerde gitmesi lazım
giden de var kalan da 😒
Takılmam ama arkamda bıraktığım kişi veya olaylara bağlı olarak atlatmam için zaman gerekli olabilir.. bazı şeyler “evet oldu bitti, geride kaldı” demekle olmuyor çünkü,, kafanda aşman lazımlı öncelikle, sağlıklı bir şekilde devam edebilmen için hayatına..
Önceden geçmişe çok takılıyordum ama sonra fark ettim ki beni yıpratıyor. Geçmişi tümüyle yok saymak da kötü tabii ki. Öbür türlü yaşadıklarının ve yaşayacaklarının ne anlamı kalır...
Her şeyde olduğu gibi bunda da dengeye ulaşmalıyız.
iyi şanslar ksdf
Asla geçmişte kalmam. Oldu bitti der geride bırakırım. Önemli olan bugünüm, yarınım.
Ne geçmiş ne de gelecek. Tam da ortadayım. Kaygılar yaşamaktansa önüme bakıyorum. Elbette ki ihtiyatlı elden bırakmamak lazım
Anı yaşamak önemli😂
Öyle elimizde olmayan nedenler hep 😂
Geçmişe takılı kalırsam ooooo şizofren olurum ben. Önüme bakarımm
Devamke abim :D
Her türlü 😎
Geçmişte takılı kalsaydım bataklıkta boğulup giderdim, yola devam her zaman 😄✌🏼
devamke
Biraz toparlamam lazım sonra yeni limanlara yelken açabilirim
hade bakem
Dün ne yaptığımı hatırlamıyorum ben 😅 durmak yok, yola devam.
asdjklf
Geçmişe takılmam, yaşadığım acılara odaklanmak yerine geleceğe odaklanmayı tercih ederim. Yeni maceralara yelken açmak ve kendimi geliştirmek için enerjimi kullanırım. Geçmişteki deneyimler beni güçlendirmek yerine öğrenme fırsatları olarak görüyorum. Hayatımda olumlu değişiklikler yapmak ve ileriye odaklanmak, benim için daha anlamlı ve tatmin edici bir yaklaşımı temsil ediyor.
Mazi mazide kaldı diyip, istikbalime bakıyorum. Geçen bir dakikada mazide kaldı, maziye takılı kalmıyorum, mühim olan içinde bulunduğum zaman, bu zamanımı harcayamam.
Geçmişi cebine atıp öyle devam eden biriyim. Acısıyla, tatlısıyla yaşanmışlıklarımı yanımda taşırım ama asla olduğum yerde durmam.
Devam edenlerdenim. Yaşanmış ve bitmiş şeyleri önemsemiyorum, yaşayacaklarım daha kıymetli benim için
Geçmişe takılı kalmamaya, anın tadını çıkarmaya çalışıyorum
En iyisini yapmaya çalışıyorsun
Hemen devam edemiyorum, genelde kendime zaman vermem gerekiyor.
Arkadan itekleyim seni devam etmen için 😂
Ediyorum şu an tenkyu. d
Eferin 😂
Geçmişte takılıp kalıp yaşayan veya düşünen birisi değilim ben açıkçası her zaman geleceğime yönelik adımlar atan ve planlar yapan birisiyim.
Geçmişe takılmayı uzun zaman evvel bıraktım. Gelen gider, yaşanan biter. Durmayı bileceksin. Bende bunu öğrendim.
Geçmişe bir süre takılır kalır sonra önüme bakmaya çalışırım.
Her şey geçmişte bırakılamıyor ama geçmiş ait olduğu yerde kalmalı yani geçmişte.
Geçmişe takılı kalmam ama anı da yaşayamam. Geleceğe yönelik endişelerim olur hep. Ve anı yaşamama engel olur bu endişeler.
Devam edenlerdenim, ama geçmişini de unutmadan devam edenlerdenim.
Geçmişte takılı kalmam. Geçmişten almam gerekeni alır yoluma devam ederim. Bugün en kıymetlisi.
Geçmişe takılıyorum çünkü sınavlarım geçmiş den yüzsüzler
Gecmiste yasiyorum simdi yiyorum iciyorum geziyorum ama eskiden aksiyon vardi aklima geliyor
Geçmişle yaşarım geleceğime de rehber olur geçmişi unutursan gene aynı hatalara düşersin
Biraz zor olsa da daima ileriye odaklanırım, devam etmek daha güçlendiriyor.
Ders alan kişi tekrar aynı dersi almamak için temkinli olur.
Üç günlük dünya çok da kafaya takmaya gerek yok
Devam etmek iyidir.
Geçmiş, adı üstünde “geçmiş”
Gecmisi bitirmiş isem takılmam. Geleceğe yelken açarım. Ani yaşamak en önemlisi. Yarın geç olabilir.
Hiç bir zaman geçmişte takılı kalmam. Biten biter.
Geçmişe takılanın bir geleceği olmaz geçmişte yaşar gider
Devam knk kafaya çok takardim eskiden. Şu sıralar ne rezillikler yaşıyorum ama umursamıyorum. Hayat böyle daha güzel. Sadece bosverin ve devam edirn. Siddetle Öneririm.
Geçmişe bazen çok takılırım çok düşünürüm eksiğini artisini herseyi ama bence geçmişe takılı kalmamak lazım
Ay ben maceralardan korkarım😱
kjlasdas ne macerası niye :D
Devam edenlerdeniz annem
sevindin annem ksdf
Devam etmeyi çoktan öğrendim. Yelken açıyoruz.
Güzel suyu olan denizlere 🍀
Amin amiiin🌠🌠🙏
devam eden biriyim ya ne kadar takılı kalırsak o kadar gelecekten uzaklaşıyoruz gibi
Daha bu aya kadar takılır kalırdım ama şimdi geleceğim e bakıyorum
Anda kalan şimdiyi yaşayanım
Bazen geçmişe takılıp bazen devam edenlerdenim
Takılmıyorum anı yaşıyorum
Olduğum yerde duran anı yaşayan
Geçmişten ders alıp önüne bakan
Takılan ama devam etmek zorunda kalan..
Hep geçmişte yaşıyorum ya Bi çıkamadım valla
Benim hiçbir şey umurumda değil
Devamke diyenlerden
Gecmise takilmam cok.
Dün dündür bugün bugün
Geçmişe çok takılmamak gerek
Geçmişte takılıyorum hep.
Takılma
Ben ne zorluklar atlattım hiç geçmişe takılmadım
Ne derdin var ki de bu kadar takılıyorsun?
Normal ben senden daha çok şey atlatim ama mutluyum takılma böyle şeylere namaz kıl dua et için rahatlar
Abdest al namaz kil seni tutan yok
Şu anda başla günah işliyorsan günahlarini birak namaza başla için huzur bulacak başlayacağım demeden hemen başla su var
Küfür etmeyi birak ve namaz kil
abdest al namaz kil için huzur bulacak
Geçmişe takılmam önüme bakarım.~☆
Geçmişe takılırsa insan geleceği elde edemez yel kayadan ancak toz alır ağır adımlarla devâmm
Geçmişte olan geçmişte kalmıştır..
bu sitede herkes geçmişe takılı bende öyle
Devam ederim ama hiçbir şeyi unutmam
Takılıyorum maalesef
Takılanım
Takılırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?