Neyi ertelediğinizi iyi düşünün. Neyi ertelediğinizi biliyormusunuz acaba?

Neyi ertelediğinizi iyi düşünün. Neyi ertelediğinizi biliyormusunuz acaba?
Eski sevgilimden sonra bir daha sevgili yapacak gücü kendimde bulamadım. 30 yaşıma yakın yaşım, 29.29 yılda sadece iki kişi ile evlilik istedim. Birinde üniversite okuyordum. 22 yaşında falandım. Cidden okulu bırakıp evlenirdim ama olmaması şu anki kafamla daha iyi olmuş. O zaman tüm emeğim yanar, bir meslek sahibi olamaz idim. Biri de en sonki sevgilimdi. Onda çocuk da değildim. Okulum da bitmişti ama onunla da olmadı. O şimdi başkasıyla ve demesine göre imkânı olar nişan yaparmış. Ben de 4 aydır kimseyi hayatıma alamadım. Düşününce bile başkasının bana yakınlaşma durumunu irite oluyorum. Sarılmak istese sarılmak istemem, elimi tutmak istese rahatsız olurum. Öpse geri çekerim. İkimize de yazık olur. Belki bir süre sonra düşüncem değişir, hiç bilmiyorum ama evlilik de artık düşünecek gibi kendimi hissetmiyorum. Bir de evlensem bunun cinsel hayatı var. İyice ben istemeden, kendimi zorlayarak bir şeyler yaşamaya çalışırım. Hiç almayayım. Varsın aylar, yıllar (belki de) akıp gitsin. Umrumda da değil. Hep dua ediyorum aklımdan al diye Allah'a ama almıyor da. Bazen sesimi duymuyor mu diye düşünüp durdum. Hala bazen bu aklımdan geçiyor. Resmen bazen beni üzmekten zevk aldığını da aklımdan geçirip duruyorum. Çünkü zaten onunla sevgiliyken de çok ayrılıp barışmış olduğumuz için bunu istiyordum. Aylardır dua ediyorum ama sonuç hep aynı. Bazen düşünüyorum. Acaba rüyam gerçek mi olacak? Ondan mı sahiden? Rüyamda bir arkadaşım (yüzünü hatırlamıyorum, hâliyle hangi arkadaşım olduğunu da hatırlamıyorum ama) boş boş duvara bakıyordum ve üzgündüm. Aklımdan geçeni anlayıp bana "Sen, ondan sonra hayatına kimseyi almadın. Bu hiç içinden bile gelmedi. Allah sabrını sınıyor. Bu derece seni sınadığına göre sana gönlündeki kişiyi verecektir." diyordu. Hep istihare yapmaya niyetlenip bir türlü yapamadım, üşenip durdum açıkçası.
Hayata başlama ve bitiş noktası dışında kalan her şey bizim istek ve çabamıza göre şekilleniyor.
Sizi hayatından bir defa çıkaran kişi her defasında sizden kolaylıkla vazgeçer. Geçmişe değilde geleceğinize göre planlar yaparak hayata kendiniz için yeniden başlamanızı tavsiye ederim.
Plan yapmak kolay. Önemli olan onu hayata geçirecek istek, o da bende yok.
Plan yapmak nasıl sizin elinizde ise harekete geçirecek istekte size bağlı. Hayat geçiyor, kendiniz için en doğru ve en güzel olanı yapın bence.
İstek bana bağlı değil bir yerden sonra. İstemediğin birine zoraki nasıl temas edeyim ya da onun etmesine nasıl tahammül edeyim? Bunun adı taciz olur.
her şey hayatınıza birini almak değildir. Bie çiçek alın ve ona verin sevginizi. Öncelikle sevmeyi ve sevilmeyi ne kadar hakettiğinizi siz farkedin.
Dostlarınız ile program yapın ve birlikte eğlenin. Bazen kaybetmek kazanmanın kendisidir. Yol ne kadar erken çıkmaza girerse geri dönmek o kadar kolay olur. Bu yolun değiştirilmesini ve daha doğru yolu bulmanızı sağlar.
Ben hiç bir şeyi ertelemiyorum hayatımda.. yani bir şeyi yapmak istersem o an ya da en kısa sürede yapmayı deniyorum.. çünkü giden zaman geri gelmiyor maalesef. bazen ertelediğimiz şeyler elimizden kayıp gidiyor ve bir daha aynı şansı ya da aynı fırsatı yakalayamıyoruz..
bende bu yüzden elimden geldiğince deniyorum bir şeyler başarmayı..
Cevap
6Cevap
Hiçbir şeyi ertelemiyorum, o an ne yapmak istiyorsam yapıyorum. Bzı şeyleri çoktan aştım, çocuk degilim. Her an ölebilirim ve yaşamak istediğim ne varsa yaşıyorum ve bunun için çabalıyorum. Bu boş dünya da mutlu olmayı hak ediyoruz
Evet, bunun için kendimizi severken kendimiz için en doğru olanı seçerek yaşamak harika bir şey.
Bu aralar kendimle ilgili çoğu şeyi erteliyorum. Toparlanmam lazım hemen.
O zaman o hemen şimdi demek. Acilen harekete geçin.
Her şeyi zamana bırakıp erteliyoruz, Zamanımızın olup olmadığını bilmeden.
(Selamlar ve merhaba bu arada)
Bu sebeple hayat anda yaşanır ve hayatınızı ertelemeyin derim.
Aleykümselam, merhabalar üstadım.
Eyvallah hocam.
Hayatımı erteleyip duruyorum bakalım nereye kadar sürecek...
Hayatım için bu adımı atacağım dediğin anda erteleme bitecek.
Bir hadis diyor ki
Erteleyenler helak oldular...
Evet üstadım. Erteleyemeyecek kadar kısa bir hayattayız.
Kendimi erteledigimin farkındayım ama nasıl engellerm bilmiyorum
Bir defa yaşama şansınız var ve bunu düşünerek kendiniz için yaşamaya çalışın.
Başarılar dilerim.
ertelediklerimi biliyorum
Hepimiz aynı yoldayız. Biliyoruz ama nasılsa yaparım düşüncesi hakim. Hâlbuki kimse bize erteleyip daha sonra yapacağım dediğimiz şeyler için zaman garantisi vermiyor.
Kendimi hep erteledim doğrudur
Hayat kısa, yaşam elinde iken şansını iyi değerlendirmelisin.
Hayat boş tekmele koş🤭😂
Tekmelerken tekme yemek pis 😬
İş işten geçince biliniyor her şey.
Aklımız iş işten geçmeden müdahale etmemiz için var üstadım.
Kullanma isteği, kullanmayı öğretir üstadım.
Kısaca hayatı erteliyoruz hep
Sanki ne kadar yaşayacağımızı biliyoruz gibi.
Doğruları erteliyorum
Bu sadece yanlışların hayatınıza getirdiği yükü arttırır.
Öyle oluyor tıpkı sizin ifade ettiğiniz gibi. Yanlışlar iyi hissettiriyor diye bırakamıyorum da. İyileşemiyorum.
Belkide iyileşme isteğinizi erteliyorsunuz. Doğrularda bulamadığımızı yanlışlarda buluyoruz düşüncesi bunu getirir.
Kesinlikle. Hayat bazen çok üstüme geliyor, ben de olmadık şeylerden mutluluk ummaya başladım. Bu ben değilim ama bazen insan kendini kaybedebiliyormuş. Bu halimde çok mutlu etmiyor aslında belki kendimi unutmaya çalışarak üzüntülerimi hafifletiyorum, bilemiyorum işte.
Bazen içimizde bir kıymık ile hareket ederiz. Çünkü yaptığımızı desteklemeyiz ama anlık hissettiğimiz mutluluk için bunu yaparız. Bu hatalara yönlendirenlere ve kendimize kızarız. Ancak, her zaman için en doğrusu daha çok mutluluk getirecektir.
Ben de farkındayım. İnşallah iyileşeceğim. Teşekkür ederim, tavsiyeleriniz için.
İyileşmeniz ve kendinizi daha iyi görmeniz dileklerimle.
Rica ederim.
Mutlu olmayı...
Hayat ertelemeler için çok kısa
Hayatı
Hayat su, elimizden kayarken faydalanmak elimizde.
Evet biliyorum
Sonuçlara hazırsanız sorun yok.
Hayatımı, kendimi
Biran önce kendin için en doğrusunu yapma cesaretini göster reis.
Doğru ile yanlış hep karıştı başkan.
Bir ara el at bana.
Tamam reis, müsait olayım, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Olur başkan bekliyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?