Elindekilerle yetinmeyi bilenler mi mutlu yoksa hep daha fazlasını daha da fazlasını arayanlar mı? Mutluluk fazlalıklarda mı eksikliklerde mi? Eksikliğini hissettiklerimiz mutluluğa engel mi? Mutluluk neydi ki...
Sizin mutluluğunuz nedir?

Elindekilerle yetinmeyi bilenler mi mutlu yoksa hep daha fazlasını daha da fazlasını arayanlar mı? Mutluluk fazlalıklarda mı eksikliklerde mi? Eksikliğini hissettiklerimiz mutluluğa engel mi? Mutluluk neydi ki...
Sizin mutluluğunuz nedir?

Bence yetinmeyi bilmek gerek ama insanı mutlu eden şeyler yoksa da o zaman mutsuz oluyor.. mesela hayallerini gerçekleştiremediyse ya da aşı ve sevgi bulamadıysa.. ya da parasızlık çekiyorsa...
Elindekinin en iyi versiyonuyla mutlu olmak, ona katmak mutlu eder. Elindekinin ne kadar kıymetli olduğunu idrak etmek havalara uçurur, hastalık gelmeden sağlığın, ölüm gelmeden nefes almanın kıymetini bilmeyenler, bu dünyada yaşamış sayılmazlar. Kendini elindekine mahkum etmek değilde elindekiyle en güzel nerelere çıkılabilir bu yönde hareket etmek daha iyi yaşamaya sebeptir. Anda yaşanılan her şeye dört kolla sarılıp, fark etmek, idrak etmek gerek..
Elimdeki değerlidir benim için, değeri olmasa elime almazdım. Onu çok daha degerli hale getiririm ki benimse ve bana aitse zaten degersiz olamaz. Onun bende olması mutlu eder beni, benimdir kıyamam ona. Bu nesne olur, kişi olur, kişiler olur. Elimdekini bir kenara itip gözü daha fazlasına dikmem. Benim olmayan şeyler benim olanlardan daha çok mutlu edemez beni.
Birçok kez okudum. Her okuduğumda ilk okuduğum hissiyattan hiçbir şey eksilmedi. Teşekkür ederim.
Rica ederim 😊
Benimde açgözlülük yaptıgım zamanlarım olmuştur, ama o zamanlar da bile elimdekine nankörlük yapmaktan hep çekinirdim. Aç gözlü olmak kötü nankör olmak çok daha kötü..
Ve bunu anlamak zaman alıyor, deneme yanılma yöntemiyle gelinen nokta bu oluyor.
Konu da biraz o zaten. Kim daha iyisini daha kalitelisini daha fazlasını daha da dahasını istemez ki. İstemiyorum diyen de ne bileyim.. fakat son cümle açıklıyor bence her şeyi. Benim olmayan şeyler benim olanlardan daha çok mutlu edemez beni. Benim olana saygı gösterip kabullenmedikten sonra olmayanların peşine düşsem ne düşmesem ne hadi düştüm elde etsem ne etmesem ne ben daha benim olanın farkında değilim ki olmayanı elde edince ne değişir yani 😅
Elindekiyle yetinmeyi bilmeyenler sonra onu da kaybeder, şaşmaz. Şükretmek lazım, bu güne, bu günümüzdekilere.. evet bence mutluluğun anahtarı yetinebilmek.
Şükretmeyi, yetinmeyi insanlar kabullenmek mücadele etmekten vazgeçmek sanıyorlar, haliyle arsızlık başlıyor. Bende arsız insanların asla mutlu olabileceğini düşünmüyorum. Sanrılar bazen köreltir insanı 😅
Katılıyorum 😌
Teşekkür ederim 🥳
Reeca ederim 😅
Cevap
10Cevap
Hayır, beklenti içinde olmayanlar mutlu.. dün bunu bir kez daha öğrendim
Kimden ne beklediğin ve nasıl beklediğin de önemli değil mi 😅
Önemli yoksa haddimi bilirdim ben karşımdaki onu bana öyle lanse etmeseydi ben bu kadar umutlanmazdim
Kurabiyelerimi yaptın mı sen 😃
Yetinmeyi bilip şükredenler ve az beklentide olanlar mutlu...
Bazıları kendini geliştirmeye aç olduğu için risk alıp mutlu oluyor, bazıları yerinde sayarken mutlu oluyor. Daha iyisini yapacaksam buna inanıyorsam o yolda mutlu olurum 💫
Her zaman her koşulda daha iyisi vardır ve her zmaan her koşulda insan daha iyisini yapabilir senin kadar inanıyorsa 🙂
Alakası yok. Gözü yüksekte olan ona ulaşıyor bir şekilde. Yetinmeyi bilen insan ise olduğu yerde kalır.
İnsanın kazanımlarınınla yetinmemesini bilmemesi her neyi kazanırsa kazansın kazandığının değerini hep değersizleştirir. Senden daha güzel kadınlar da vardır eminim ve birlikte olduğun ya da olacağın erkeğin seninle mutlu olmaya yetinememesi ve senden daha iyilerine daha yükseklerine daha güzellerine yönelmesi durumunda da böyle düşünebilmek düşünülemez gibi sanki ve etik de gelmiyor açıkcası.
Elindekiyle yetinenler daha fazla isteyen mutlu olamaz gözü açtır onun doymayı bilmez onu felakete sürükletir sadece
Daha fazlasının sonu yok ki her zaman hep daha iyisi daha fazlası vardır o zaman doymak mı mesele
İşte bu aç gözlülük aç gözlü olanlar herseyi yapar kendine ve cevresine zarar verir iste o onu bilmiyor sonu olmadigini bilmez sadece olsun ister bunlar dünyalik icin yasayanlardir zaten
Beni yemek yemekten yemeği yerken tattığım lezzetten daha mutlu eden bir şey yok mesela sürekli yemem mi gerekir obez olurum 😂
O bende de var obezim beni de yemek mutlu ediyor bir tek o mutlu ediyor zaten ama bir yandan ço büyük zarar veriyor bırakamıyorum da yememek en iyisi ama kendini tutamiyorsan ye gitsin
yok hep daha fazlasını isteyenler nedense mutlu
azla yetinen azla ölüp gidiyor
Azdan az çoktan çok gider 😂
Elindekilerin kıymetini bilip daha fazlası için çabalama arzusu içinde olanlar mutluluğa biraz daha yakın sanki.
Olması gereken bu sanki 😄
Her zaman beklentileri düşük tutmak insanları mutlu eder... Sıfır beklenti sonsuz mutluluktur...
Fazlasını arayan tatmin olamaz. Hep daha fazlasını ister, doyumsuzlaşır. O yüzden imkanı doğrultusunda hareket etmek daha mantıklı.
Elbette elindekinin kıymetini bilip yetinen insanlar daha mutlu çünkü aç gözlü değiller.
Kanaat kadınalr için
Sadakat Erkekler için
Anahtardır
Yetinmeyi bilmeyen elindekini de kaybeder.
Yetinmeyi bilmeyenler kıymetini de bilmez diye düşünüyorum. Ne derler pirince giderken evdeki bulgurdan olmak
Yetinmek mutluluk için bir sebep değil bence
Yani evet sebep olmayabilir ama gereksinim olamaz mı? Elindekilerle mutlu olmayı bilmeyen daha fazlasıyla daha da fazlasıyla nasıl mutlu olabilir ki?
Düşün ki her şeyin var ev araba iyi bir kariyer para her istediğini yapıyorsun ama hayatında seni sevecek sayacak biri yok hep tek başınasın düm düz bir hayat yaşıyorsun hiç bir heyecan yok..
Çok kişisel konular olduğu için şimdi dediğin durumda hiç birine ihtiyaç duymazdım zaten. hayat herkese aynı öğretiyi sunmuyor, yalnızlaşmaya çok küçük yaşlarda başladım mesela. Onun dışında haklısın aslında ve görüldüğü üzere her şeye sahip olmak insanı mutlu etmeye yetmiyor bazen.
Elindekiyle yetinmek biraz parasal konulara gidiyor çünkü bazı insanlar aç gözlük ediyor başkalarında gördüğü her şeyi kendisi içinde istiyor hiç bir zaman sahip olduğu şeylerin kıymetini bilmiyor, Allah’a şükür bu konuda yetinmeyi bilen biriyim, ama tek başına bir hayat olmamalı yalnızlık sadece Allah’a mahsus. 🙂
İkili ilişkilerde de maymun iştahlı insanlar ilişkiyi katletmiyor mu? Maddi manevi zevk haz heyecan her türlü arsızlık bence mutluluk katili gibi geliyor. Elindeki her neyse kıymetini bilmemek arsızlık aç gözlülük konu ne olursa olsun. aslında algıda seçicilik olsun diye yetinmeyi bilmek üzerinden sordum kıymetini bilmek ile yetinmek biraz ayrı kavramlar gibi.
Farklı açılardan baktığımız için öyle oldu ama evet ilişki konusunda yetinmek mutluluk getirebilir ☺️ elindekinin kıymetini bilmeyen mutlu olamaz:))
maalesef daha fazlası
Kör etmez mi
Evet Kesinlikle katılıyorum
Rol kesenler mutlu.
Evet mutlu olduğumuz doğrudur 😇
Tadına ulaşamazlar çatlasınlar 😂😂
Aşığım mutluyum.
Evet onlar mutlu
elbette...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?