Çok süper soru 🎉🎉🥳 teşekkür ederim @kizlarsoruyor
Şans ve kader arasındaki fark nedir?
Çok süper soru 🎉🎉🥳 teşekkür ederim @kizlarsoruyor
Şans ve kader arasındaki fark, farklı bakış açılarına göre değişebilir. Bazıları şansın, kaderin bir parçası olduğunu ve insanın payına düşen iyi veya kötü olaylar olduğunu düşünür.
05 Aralık, 2023 Salı 20.39
Şans ve kader arasındaki fark, genellikle onların nasıl tanımlandığına ve yorumlandığına bağlıdır.
Şans, genellikle kişinin kendi eylemlerinin tersine tesadüf eseri oluşan durumlar olarak tanımlanır. Bu, planlanmadan gerçekleşen tesadüfi bir yol olarak görülür. Örneğin, beklentisiz ve değerli bir buluntu, olası bir kazadan son anda kurtulmak, doğru bilgiyi çaba sarf etmeden bulmak şansa örnek gösterilebilir.
Kader ise, kontrolümüz dışında ve kaçınılmaz olarak gerçekleşen olayları tanımlamak için kullanılan bir kavramdır. Buna göre kader, evrende sabit ve doğal bir düzen olduğu inancına dayalı olarak karşı konulmaz bir güç tarafından, önceden belirlenmiş olaylar dizisi olarak görülür.
Bu durumda, şansı genellikle tek bir olay veya durumla, kaderi ise hayatımızı etkileyen olaylar dizisi olarak yorumlayabiliriz. Ancak, bu iki kavramın birbiriyle ne kadar örtüştüğü ya da ne kadar ayrıştığı, genellikle kişinin inanç sistemine ve kişisel yorumlarına bağlıdır.
Kader doğuştandır. Örnek veriyorum bipolarsan bu kaderin de varmış. Aile genetik fossimiş sana patlamış milli piyango...
Şans ise insan kendi şansını kendi yaratır. Yapaydır. Kumar da hile yaparsın halbu ki alıklar çakmıyordur köfteyi... Şans denilir geçilir😏
Kader sabitdir, şans görecelidir...
Allah kaderimizdeki yazının bazı bölümlerini bizim çabamıza bırakmıştır çabamıza bağlı yani
Evet, inançlarınıza göre Allah'ın kader ve insanın özgür iradesi arasındaki ilişkiyi bu şekilde algılayabilirsiniz
Cevap
12Cevap
Şans, olayların rastlantısal, beklenmeyen veya önceden tahmin edilemeyen bir şekilde geliştiğini ifade eder. ---- Kader, bir kişinin hayatındaki olayların önceden belirlendiği veya yazılmış olduğuna inanılan bir kavramdır.
Şans, genellikle tesadüfi faktörlere, rastlantılara veya belirsizliklere bağlı olarak ortaya çıkan olumlu veya olumsuz durumları ifade eder.-----Kader, genellikle bireyin hayatının büyük bir kısmının önceden belirlendiği ve değiştirilemeyeceği fikrini içerir.
Şans, bireyin kontrolü dışındaki etkenlere bağlıdır ve genellikle önceden tahmin edilemez.-----Kader, kültürlerde kaderin belirlendiğine inanılan bir kozmik plana, tanrısal bir düzenlemeye veya yazgıya dayandırılır.
şans genellikle tesadüfi ve önceden tahmin edilemeyen durumları ifade ederken, kader genellikle hayatın belirli bir yönde önceden belirlenmiş olduğuna dair bir inançla ilişkilidir.
Bu yüzden bizler Şansınız bol olsun derken,
Kaderiniz de güzel olsun deriz.
Şansın olduğuna inanmıyorum ben bir şey oluyorsa senin o konu hakkında mücadele etmene dayalıdır. Eğer başarı şans olsaydı en şanssızı dahi bu olasılıktan nasibini alırdı. Mücadele edip yolunda gittiğin şeyler artık kaderin olur.
Haklısın
Mesela nerde doğacağını ya da aileni seçemezsin bunlar senin kaderindir. Kaderini Allah önceden biliyor ama hayatının devamını kendin yazarsın geçmişe dönüp baktığında ise bu senin kaderindir. Zengin doğanlar buna şans derler fakir doğanlar buna kader derler.
aslında yaşam boyunca yaşamın içindeki birçok şey bir şekilde birtakım unsurlara göre şekilleniyor, burada kişinin kendi varolma süreçleri de bu etkilerden biridir, yani aslında bir biçimlenme durumu mevcuttur burada, bundan olacak ki zaman içerisinde şanssızlık şansa, şansta şanssızlığa dönüşebilir, çünkü kişi yaşamı devam ettikçe yaşamın içindeki biçimlenme de devam eder.
Şans kendi şsteğin dışında gerçekleşen olaylar aslında kader de bu anlama yakın ama kader daha çok Allahın elinde olan bir durum. Şans kimseye bağlı değil.
İrade bir noktada kaderi belirler, seçimler özellikle
Kesinlikle katılıyorum
şans demek fırsatları tahmin edip beklemek demek ya da kumar gibi boş bir seye inanmak ama kader ise olmuş bitmiş geçmişte kalan hikayelere oldu bitti ya pişmansındır hatalısındır ya da iyi bir sey olur ona kader dersin aslında arasında ki fark bu. Kader = olmuş bitmiş bir gecmiş, Şans ise Tahmini beklemek bana göre
Şans insanın elinde olmayan nedenlerden dolayı başına gelen iyi veya kötü şeylerdir... Kader insanın kendi belirlediği yolda kendisine bağlı gelişen iyi veya kötü şeylerdir
Şans diye bir şey yok sadece kader yani Allah'ın dilemesi ve ol deyince olması vardır. Kainatta hiçbir şey tesadüf ya da şans eseri değildir
ha kader ha şans. ikisi de kara yazılmış alnımıza. tüküreyim ikisine de
Tövbe de
Şans yoktur. İnsanın kaderi ve sansı kendine bağlı
Eğer doğru seçımler yaparsa şansı olur ve kaderini kendi yazar. İnsanın kaderi seçimleridir!
Kesinlikle katılıyorum
💎💎💎
Sans tesaduf kader onceden yazilmis allah katında
Kader alın yazısıdır ama şans ise kendin yaratabilirsin
kader kacinilmaz senaryomuz sans ise iyiye vurdugumuz beklentilerimizdir bence
Teşekkür ederim
Şans veya kader yoktur sadece seçimlerinin bedeli vardır bir yerden kazanırken bir yerden kayberdersin
şans bizi bulmaz kaderde amımıza kor.
☺️😂
İkiside Allahın taktiri şansta kaderine yazılmıştır yani kaderinde yazılan başına geliyor
Şans anlık oluşur yaa
Şans siye bişey yoktur fırsatlar vardır
kader doğarken şans sonradan mı acaba
biri seküler biri muhafazakar
inanç farkı var
Psikolojik olarak, şans ve kader kavramları bireylerin dünya görüşleri ve yaşam anlamları üzerinde etkili olabilir. Şans, genellikle bireyin yaşamındaki olayların rastlantılara ve dışsal faktörlere bağlı olduğunu düşündüğü bir perspektifi yansıtabilir. Bu durum, bireyin kontrolü dışındaki etkenlere vurgu yapabilir.
Diğer yandan, kader inancı, bireyin yaşamının belirli bir plana veya önceden belirlenmiş bir yola tabi olduğuna dair bir görüşü içerir. Bu, genellikle evrensel bir düzen, kozmik bir plan veya tanrısal bir iradeye dayalı bir inanç sistemini yansıtabilir. Kader inancı, bireylere yaşamlarının bir amaca hizmet ettiği veya belirli bir önceden belirlenmiş plana uygun olarak geliştiği hissini verebilir.
Çok teşekkür ederim hocam geleceğinizi düşünmedim ☺️
Ben teşekkür ederim, sizlerle etkileşim kurmak büyük bir zevk 🙂
Sizi de görmek çok güzel mutluluk ☺️