Mesela ölen dedem limon görünce küfür ederdi. Tiklerin psikolojik bir dayanağı var mıdır?
Burun beyin fırtınasına 😀🧠
Burun beyin fırtınasına 😀🧠
Bebşm dudak göz kaş ve karın tiklerim vardı kimisi devam ediyor. Benimki. Stres kaynaklı ama dedeninki dna sına işlenen duyguya dayanıyor sanırım

tamda tv den sıkılıp okumaya devam ederken psikolojik kökenli soru geldi
Efenim şöyleki
Tikler özellkle çocukluk ve diğer psikoljik eşik dönemlerinde kendini genelde fiziksel tepkilerle kişiye sabitleyen psikolojik etiketler olarak karşımıza çıkıyor
Kiminde ağız salyası kiminde kasılma taklit ağlama gülme gibi çok farklı bedensel tepkilerle duruma cevap veriyor
Teşekkürler, kitabi da paylaştığınız için. Salı günü maaşım yatıyor, almak için sabirsizlaniyorum🥰🥰
Birqz eski ama halen satışta 🙂
Ya sen miydin şimdi gördüm, yeminle her konuda bilgi bombardimani bu ne ya bangbang ciuvciuv 😀🔫
Cevap
9Cevap
tiki olduğu içindir.. sinir sistemi ile ilgili
Doğrudan sinir sistemi ile alakalı bir olay alışkanlık haline getirenler de oluyor zamanla ama ilk çıkışı beyinsel
Doğuştan mı sonradan mi
Bizim insanalri bunu araştırıyor genel olarak genetik faktörler ve çevresel faktörler beraber değerlendiriliyor mesela normalde tiki olmayan ama sinir ilacı kullandığında tiki ortaya çıkan birini yakından tanıyorum. İlacı içmediği zaman tiki olmuyor. Birde yapay gıdaların etsiki üzerinde ciddi ciddi duruyorlar bak
Evet paket gida bıraktım gibi bir şey artık. Gida muhendisiyiz heralde olsun o kadar 😀
Maşallah
Teşekkürler 😎😎
Gıda mühendisi olmak nasıl bir duygu
Gurur duyuyorum
Ve iyi ki diyorum
Bana da hep iyi gibi gorunurdu ama hiç yazmadim
Ben öylesine yazdım puanım tek ona tutuyodu 😀
Ya gida ya cevreydi babam gida yaz dedi
Iyi olmuş çevre de güzel miş aslında ama gıda da ölümsüz meslek
Babama sinir oluyorum ama iyi ki onu dinlemisim vesselam😀😀😀
😮😮😮 baba ya öyle denmez
Kaygı bozukluğunun yoğunluğu tolere edilebilir düzeyin üzerine çıktığı zaman vücudun gösterdiği psiko-patolojik tepkilerdir.
Teşekkürler, eic ✍️
Başka birini gördüm elini dokun hemen küfürü basardı
Şu veya bu sebepten diye kesin bir sebebi yok. genetik diyemiyoruz. irsi de değil. çevresel faktör etkisi diyip geçiştiriyoruz...
Bilmiyorum ama hayatta tüylü şeftali eleyemem çok kötü bir durum
Reflekstir kısaca.
Bu doğuştan gelen bir şey.
Gerçekten mi
Tabiki
Tiki olduğu için
Hadi ya ben hiç dusunememistim bunu
Zeka farkı 😂😂
Dostum soruyu sormamdaki amaci anlamayacak kadar zekisin 😀
Dostum soruna troll cevap verecek kadwr ve sen bunu anlamayacak kdar zekisin işte 😂🫡🫡🫡🤫
Dostum sorunun troll olduğunu anlayacak kadar ve sana laf koyduğumu anlamadigini anlayacak kadar zekiyim. 😀😀😀
Benimde seninle troll geçtiğimi anlayamayacak kadar zekisin işte
Konuşmayı tekrar oku ama beyinini bu sefer kullan😀 yarın iş var. Para kazanmam gerek, ve şu an rahat bir uyku çekmek istiyorum. Haydi selametle 😀
Ne boş birusin ya cidden
Var bsb
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?