Ben sağlıklı bir kadınım. Doğal olarak erkekleri çekici bulacağım. Bir yandan çekici olduğunun farkındayım diğer yandan haram bu bakma diyorum kendime ve bakmıyorum.
Büyüklerin hayat bilgisine tecrübelerine hürmet etmek gerekir. Akraba aramızda kan bağımız var. Gözetmeye antarktikadaki birindense öncelik vereceğimiz kişiler ailemiz ve akrabalarımız olmalı.
Sayın mösyö sende kendince haklısın çünkü islamin emri bu Ama bu dediklerinin her hangi bir tarikatçı öğretiden ne farkı var? Felsefe de rasyonel egoizm olarak anlatılan bu mu Peki o zaman sana soru Rasyonel egoizm basitçe nedir
Îsar: Sözlükte ikram ve kendisi muhtaç olduğu halde nefsinden ferağat edip bir başkasını tercîh etme anlamlarına gelmektedir. Ben bunu kendinden beklenenden fazlasını yapmak olarak görüyorum. Açıkçası bana göre değil. Çok yüksek bir ahlak çünkü. Br işe girip bu işi olması gerektiği kadar çalışmak yerine daha fazla sınırlarını aşarak bitirmek ve patronun gözüne girmek gibi. İnsanın kendi ahlak sınırlarını aşması.
İbadet açısından da bakarsın ticaret açısından da. Din aslında samimiyettir. Hem samimi olup hem ticaret yapabiliriz. Allah'a ne kadar çok yakınlaşmak istersek o kadar ticaretimizi yüksek tutmak isteriz. Cennette derece olarak ne kadar yükselirsem bu Rabbimin rızasını o kadar çok kazandım demektir.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Belki aldığım hisse birgün beni milyoner yapar tek motivasyonum bu
O gemi gelicek ismail abi
Tarkim al 5 yıla zenginsin
Kalmadı bende sanırım motivasyon, yaşama isteği vs. gdfg
Allah'ın nimetlerini tatma isteği
Şuana kadar hangi mutfakları tattın
Nimetler diyorum. Lezzet alıyorum her şeyden sadece yemek mutfak değil.
🤔🤔🤔🤔
Nasıl bir nimet?
Zeka nimeti. Hobiler uğraşma nimeti. Felsefe yapmak bana lezzet veriyor mesela. Yakışıklı erkekler de veriyor vb.
Ahahaha
Felsefe tamamda
Allah ile karşı cinsi nasıl bir araya getirdin be
Haram haram
Ilk defa komik kız görmüş olabilirim
Helal olsun
Ne tür Felsefe konuları ile uğraşıyorsun
Ben sağlıklı bir kadınım. Doğal olarak erkekleri çekici bulacağım. Bir yandan çekici olduğunun farkındayım diğer yandan haram bu bakma diyorum kendime ve bakmıyorum.
Cemre Demirel'in sıkı takipçisiyim. Onun kanaldaki konular üzerine düşündüm şu ana kadar. Ahlak, egoizm, bencillik vs.
Eferin kız
Sence dağlarda Insnalar için kendini feda eden
Hatta avradıni kocasız
Çocuğunu babasız bırakan
Babayigitletin yaptığı ne kadar doğru
Şehit oluyor bence gayet iyi. Çok büyük kahramanlar.
Egoizme ne kadar uygun?
Sonuçta başkası için kendi hayatını ve en sevdiklerinin hayatini mahvediyorsun
Rasyonel egozime dini açıdan uygun. Şehitlik mertebesi çok yüksektir.
Sayın mösyö
Sadece dini bakış açısı olarak görmemek değil midir felsefe
Yoksa sorgulama yeteneğini yaşlı teyzeler gibi sadece dedikolarda kullanmaktan ne farkı kalirdi
Gerçekler bunlar. Realist bakıyorum. Adı üstünde 'rasyonel' egoizm.
Peki büyüklere saygı duymayi akrabayı gözetmeyi öğütlüyor islam
Bu konu hakkinda dusuncen nedir?
Büyüklerin hayat bilgisine tecrübelerine hürmet etmek gerekir. Akraba aramızda kan bağımız var. Gözetmeye antarktikadaki birindense öncelik vereceğimiz kişiler ailemiz ve akrabalarımız olmalı.
Sayın mösyö sende kendince haklısın çünkü islamin emri bu
Ama bu dediklerinin her hangi bir tarikatçı öğretiden ne farkı var?
Felsefe de rasyonel egoizm olarak anlatılan bu mu
Peki o zaman sana soru
Rasyonel egoizm basitçe nedir
Kendi çıkarını en yüksek seviyede düşünerek bencil olmak, önce ben demek. Ayn Rand kafası.
Peki ıslamiyet anlatılarında
Hz peygamber kendisinde olmadığı halde
Ashabına dağıtıyordu bu da mı uygun
Diyelim ki sevap konusundan egoizm açısında mantıklı geliyor
O zaman bu yaptığın ibadet mı olur ticaret mı olur
Îsar: Sözlükte ikram ve kendisi muhtaç olduğu halde nefsinden ferağat edip bir başkasını tercîh etme anlamlarına gelmektedir. Ben bunu kendinden beklenenden fazlasını yapmak olarak görüyorum. Açıkçası bana göre değil. Çok yüksek bir ahlak çünkü. Br işe girip bu işi olması gerektiği kadar çalışmak yerine daha fazla sınırlarını aşarak bitirmek ve patronun gözüne girmek gibi. İnsanın kendi ahlak sınırlarını aşması.
İbadet açısından da bakarsın ticaret açısından da. Din aslında samimiyettir. Hem samimi olup hem ticaret yapabiliriz. Allah'a ne kadar çok yakınlaşmak istersek o kadar ticaretimizi yüksek tutmak isteriz. Cennette derece olarak ne kadar yükselirsem bu Rabbimin rızasını o kadar çok kazandım demektir.
O zaman analdigin kadarıyla
Senin egoizm anlayışın imamların vaazlarından bir farkı kalmıyor mu?
Ayn rand bunun neresinde?
Ayn Rand rasyonel egoisttir. Bir müslüman aynı anda müslüman olup aynı anda rasyonel egoist de olabilir.
Kendim için kendimi seviyorum
Seviyorum seni canım kendim
Sende seviyor musun
Ailem
Aile gibi aile
seks seks sexxxx
S. k beyinli misin
Sanırım öğrenmek ve öğretmek için yaşıyorum
Kime ne öğrettiniz veyahut öğretmek istiyorsunuz
Şuanda öğrenme aşamasindayim hoş öğrenmek bitmeyen bir şey ama ileride akademisyen olup öğrenmenin yanında öğretme işine de girişmek istiyorum
Ne güzel
Seveceğim bir mesleği yapmak herkese nasıp olmuyor
Orası öyle ama seveceğimiz mesleği yapmak için de çokça bedel ödememiz gerekiyor olmadı deyip vazgeçmekle olmuyor
Haklısın
Sen iyi akıl etmişsin
Insan lisedeyken sağlıklı karar veremeyebiliyor
Ne mutlu sama
Yok ben lisede iken sağlıklı karar verememiştim ondan zaten şu an ikinci kez üniversite okuyorum😄
Hee iyi sen yaşın ilerlemeden dönmüşsun
Kimisi donemiyor
Bu abe gibi
Yaşlılık zor iş yegenim
Ruhumuz genç olsun yeter 😄
Para da gerekiyor mösyö
Nasıl olsa kızların para kazanma gibi bir sorumluluğu yok
Aramızda o sorumluluğu olanlarda var öyle düşünme
O da doğru ama genel anlamda kızlar böyle durumlarda pozitif ayrımcılığa sahip
Yaşamak için
Yok ki :d
Bilmiyorum.