Biraz sessiz, hakkını yediren biriydim şimdi yavaş yavaş değişmeye başladım. eski halimden daha üstün, daha güçlü nasıl olabilirim?
Her açıdan değişmek istiyorum, amacı olan, güçlü bir karakter olmak istiyorum.
Biraz sessiz, hakkını yediren biriydim şimdi yavaş yavaş değişmeye başladım. eski halimden daha üstün, daha güçlü nasıl olabilirim?
Her açıdan değişmek istiyorum, amacı olan, güçlü bir karakter olmak istiyorum.
Merhaba, yaş oturdukça olabilecek bir şey bu yani şu an 22 yaşındasınız. 25 yaşına geldiğinizde başka, 30 yaşınızda başka bir insan olacaksınız ama bu yaşları verimli geçirebilmek için hayattan ne istediğnizi iyi bilmeli, çok gezmeli, çok okumalı, çok insanla tanışmalı ve iyi bir gözlemci olmaya çalışmalısınız. En önemlisi de yaşınız ilerledikçe içinizdeki merhamet ve iyi niyet olabildiğince hep üst seviyede kalmalı. En kıymetli ve değerli şey bu. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Kendinizi Tanı: Kendini daha iyi anlamak için güçlü ve zayıf yönlerinizi belirlemeye çalış. Kendin hakkında dürüst ol ve kendini olduğun gibi kabul et.
Belirli Hedefler Koy: Kendini nerede görmek istediğini belirle. Bu, hem kısa hem de uzun vadeli hedefler olabilir. Hedeflerin, değişim yolculuğunuzda sana rehber olacaktır.
Eylem Planı Oluştur: Hedeflerine ulaşmak için bir eylem planı oluştur. Bu, her gün yapmayı planladığın küçük adımları içerebilir.
Öğrenmeye Açık Ol: Yeni beceriler öğrenmek ve bilgi edinmek, kişisel gelişimin önemli bir parçasıdır. Bu, kitap okumak, yeni bir dil öğrenmek veya yeni bir hobi edinmek olabilir.
Olumlu Düşün: Kendine inan ve olumlu düşün. Kendi yeteneklerine güven ve başarısızlıkların sadece öğrenme fırsatları olduğunu unutma.
Sen zaten değişmen için olması gereken en mühim şeylere şu anda sahipsin. Birincisi fark etmen, ikincisi de adım atman. Bu "değişim" süreci ne kadar yavaş ve yerinde ilerlerse bir o kadar da kalıcı oluyor bence.
Sen, olmak istediğin kişi gibi davran. Zamanla gerçekten bu kişiye dönüştüğünü fark edeceksin. Kafanda kendinin en iyi versiyonunu idealize et ve "o olsa ne yapardı" diye düşünerek hareket et.
Bu sayede hem çevrenin sana karşı tutumu, değişecek hem de sen.
İşe kendini keşfetmekle başlayabilirsin. Kendinden memnun olmak için kişisel gelişimine önem vererek, kendini sevmeyle başlayabilirsin.
Ve en önemlisi, istemediğin için "hayır" demeyi öğrenmelisin. Bırak başkalarını mutlu etmeyi. İlk önce kendini mutlu et, sonra bir başkasını.
Bunun üzerine yazılmış çok güzel kişisel gelişim kitapları var. Araştırıp mutlaka okumalısın. Bu alanda sana yardımı çok dokunacaktır..
Cevap
6Cevap
bence öz güven ile başla
Bir şeyler yazacağım iyi okursan güzel yok katedersin.
Yorumda bana sürekli bahane uretme, bahaneyle olmaz bu işler, ama ben hassasım falan filan gibi.
Travmatize olmuş olabilirsin. Travma insanın bedenindedir. O yüzden düşüncem değişsin sonra ben eyleme dokerim deme.
Düşüncelerini değiştirmen şöyle olacak: beynim bunu neden düşündürüyor bana demeyeceksin, beynim neye hizmet ediyor diye dusuneceksin.
Beynin su yüzden sana bunları düşündürüyor: seni korumak için. Çocukken öğrendiğin şeyler bedenine kaydoluyor çoğu.
Üstüne gideceksin adım adım. Prova yapacaksın. Kime neyi söylemek isterdin, bunları önceden belirle. Gerekirse destek al, insanların ne söylediğini neyi ima ettiğini falan hislerine bakarak anlamaya çalış. Duyguların neden olduğunu iyi anlamaya çalış
Geliştirme odaklı olmalısın öncelikle..
Bilgi, zeka, sosyallik, görsellik... Her açıdan görmek istediğin bir sen olusturmalisin..
Allah'tan başka kimseden korkmamaya başlayınca herkesin ağzına etmeye başlıyorsun, tavsiye ederim 😀
bi kere temiz üzülmen kırılman lazım ondan sonra zaten değişiyorsun
Önce maddi sonra karaktere odaklan. Parayla insan satında alabiliyor insanları
Ben de değişmek isterdim. Çok ara boşluk varmış
Kişisel gelişim kitapları okuyarak, müzik dinleyerek, günlük tutarak ve kendine güvenerek.
Eline bir işaret bırak kalem veya yüzük veya ip ve birisiyle konuşurken bir hareket yaparken sürekli onun hani gözünün önünde olacak ya ona bakarak konuşacağın şeyi ikinci kez düşün olman gerektiği gibi olmanı istediğin gibi
Memnun olmadığın yönlerini belirle ve sırayla küçük değişiklikler yapmaya çalış.
Yeni insanlar tanı bakımına giyimine özen göster kitap oku eylenceli hobiler edin hayatındaki gereksizleri çıkar Gez toz kendini mutlu et ve hiçbir zaman unutma sen mükemmelsin
Bilgi güçtür. Ne konulacağını ne diyeceğini bilmek kendine güven verecektir. Ne yapacağını bildiğinde çok daha rahat hareket ettiğini göreceksin. Bilimsel
Bu sessiz hakkını yedirme olayı bende de var nasıl aştın
O sonradan olmaz doğuştan gelir
Okuyarak
çevreni değiştir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?