Bir kadın güzel ya da çirkin olduğunu nasıl benimser?
Örneğin bir kadın nasıl güzel olduğunu düşünür? Hayatında hiç "Güzelsin" kelimesini duymayan bir kadın güzel olduğunu iddia edebilir mi?
Bir kadın güzel ya da çirkin olduğunu nasıl benimser?
Örneğin bir kadın nasıl güzel olduğunu düşünür? Hayatında hiç "Güzelsin" kelimesini duymayan bir kadın güzel olduğunu iddia edebilir mi?
Kişiliğimi ve yaptıklarımı beğendiğim her an, ki bu sürekli hissettiğimdir, güzel hissediyorum. Dişil enerjisi yüksek biriyim, hareketlerime yansır, benim içimden geliyor, dolayısıyla diğerlerinin beğenmemek gibi bir şansı olmuyor. Bakımlı olmak da güzel hissettiriyor. En önemlisi içinden gelmesi, bu kişinin kendisine biçtiği değerlerde alakalı. Önce kişilik üzerinde düşünmek gerek.
Ama güzel olamayan öyle özgüvenli davranırsa itici görünmez mi?
Ya da şöyle söyleyeyim. Her şey nedensellik üzerine kuruludur. Güzel olduğu için dişil enerjisi yüksek olur insan. O enerji güzellikten ve bu güzelliğe sağlanan olumlu dönütlerle sağlanır. Çirkin olan insan içine gömülür sadece.
Ben öyle aman aman güzel değilim, bakımlıyım ve bu bana güzel hissettiren bir şey. Güzellikle özgüven çok başka kavramlardır, güzel olan özgüvenli olur diye ilk defa sizden duyuyorum. Özgüven kendine güven, insan iletişimde becerikli olan insanlara denir, güzellikse et parçası, malum insanlar güzel olmak için bıçak altına yapıp birbirlerinin aynıları oluyorlar. Güzellik birazda farklılıktır, kişilikten yansıyan, içinden yansıyandır. Dişil enerjilikse duyguları tam içinden geldiğince yaşayıp, kendini kadın hissetmendir. İçi güzel olan dıştan da dikkat çeker, güzel görünenlere ancak güzellik peşinde koşanlar yaklaşır, aklı başında kendini bilen erkekler bununla muktedir olmazlar çünkü artık bunun önemsiz olduğunu, iç huzuru sağlayan, bakımlı, kendini kendi olduğu için güzel hisseden birisi onlar için idealdir. Görüşüm bu şekilde.
Görüşleriniz doğru ama toplumda yer bulan bir düşünce değil. Ben derdim erkeklerin beğenisini kazanamamak değil zaten. Hiçbir zaman güzel hissetmememiş olmak. He cinsinden bile birkaç kez duymuş olsam "Güzelsin" kelimesini belki de güzel olduğuma dair bir inanç olurdu içimde. Yani illa bir erkeğin gelip benimle ilgilenmesi değil mesele.
Ben kendimi kadın gibi de hissetmiyorum artık. Bakıyorum öyle yani sen de kadın mısın, diye kızıyorum kendime çoğu zaman.
Güzel olmanız topumun iki cümlesine bakan bir şey değil, verdiğiniz örnekler ve yazdıklarınız açıkça diğerlerinin sözlerini önemsemekten geçiyor. Erkek demiyorum ben zaten, ama benliğinizle daha yakın olmanız lazım, ben şahsen kendimi bilmez bir halde olduğum dönemden geçtim ve farkındalık sahibi oldum çeşitli etkenlerle, kendinizle çok daha ilgilenmeniz gerekiyor.
Sizin bilemediğim muhakkak daha derin, içsel durumlarınız vardır her insan gibi lakin ben yüzeysel yorum yapacağım, kendini tanımak ve bilmek büyük rol oynuyor bu çözüme ulaşma yolunda, bu yüzden kendinizi biraz tanımaya çalışmalısınız. İç ses diye bir ses vardır bizlerde, aklımıza bir şey getirir ve biz o iç sesle ona yorum yaparız, ya da geçiştiririz. Onunla sohbet edebilmek, bize ısrarla kötü olduğunu söylediği şeyler hakkında ona insanım ve hatalarım olabilir diyebilmek lazım. Çirkin olduğunuzu söyleyen bir aldatıcı var beyninizde, dışarıdan belki diğer insanlar sizi güzel buluyorlardır lakin söyleyemiyorlardır, her ihtimal olabilir, olasılıklar dünyası neticede. Biraz bunu düşünmenize sebep olan şeyleri farketmek için kendinize yönelmeniz, ona vakit ayırmanız gerekebilir. Dünyada en büyük destekçi odur bize, fikir sahibi oluşumuz ondandır, yoksa diğerlerinin fikirleriyle biz olamayız, bazıları bizi yanlış yönlendirebilir ama kendi fikir sahibi olmamız bize her durumda destek olur. Diğerleri gibi kendimize zaman ayırmıyoruz, diğerleri gibi ona müsamaha göstermiyoruz. Hâlbuki bizim merhametimize ihtiyacı var onun. Onunla küs konumunda değil de bize yol gösterecek arkadaş konumunda olmamız gerekir. Beyinin oyunu olan yani sizi kandıran kısmı sizde güzelim diye doldurun, beyin bir süre sonra bunu doğru kabul edecektir. Ben inanıyorum ki siz zaten güzelsiniz, sadece çok fazla üzerinde durup beyinin buna fazlaca müdahil olmasına izin vermişsiniz, beyin her düşünceyi olumsuza çevirmeye elbverişli bir yapıdır çünkü insanın hayatta kalma dürtüsünü canlı tutan bir gerektir onun yapısınca. Sizde onu aksi şekilde inandırırsanız böyle olacaktır. Yalnız çok kafa yormamak anı mahvetmemek önemli, bu zamanlar geri gelmiyor sonra ileride herkesin biraz çirkin olduğu yaşlılıkta ne kadar da boşa zaman harcamışım bu konuda diyorlar. İyi şanslar size 🙂
Kendini seven ve kendi gelişimini bakımını destekleyen bir insan kendine güzelim demekten gocunmaz. Aynaya bak gülümse çok güzel olduğunu zaten hemen fark edeceksindir.
Akademik gelişim falan hepsi tamam ☺️ ama maalesef çok çalışarak güzel olunmuyor ya da insan kendini sevemiyor maalesef.
Kişisel olarak kendine çalışmaktan bahsettim 🤦♀️ güzel anlayışın ne acaba ondan da kaynaklanıyor. Bir Barbie güzel değildir mesela standart üstü kalıplaşmış insan şekli o.
Yüzüne bakınca ayyy ne çirkin kız, denmeyecek kadar güzel olsam yeterdi.
Sana öyle diyen kim? Bence onun kalbi çirkin. Allah her kulunu özene bezene yaratmıştır, çirkin diye ithaf etmek yanlış en başta.
Hayat acımasız işte. Hem direkt olarak bana çok çirkinsin diyen olmadı, ben bunu dolaylı olarak çok yaşadım ama.
Bunu sana hissettirenler senin kadar başarılı mı peki?
Başarılı olup olmamak önemli değil işte bunu gördüm.
Aslında önemli çünkü kıskançlık karşısındakini değersiz hissettirir kıskandıkları için böyle hissetmiş olabilirsin. Hayırlı geceler.
Kişi kendine baktığına kendini beğeniyorsa güzeldir. Baştan aşağı her şeyini beğenmesi de gerekmez. Tamamen kişinin kendini nasıl gördüğü ile alakalı.
Peki ben kendimi nasıl beğenebilirim? Durduk yere hiçbir sebep yokken insan kendini nasıl sevebilir? Etrafındaki kızlara iltifatlar yağarken ben hayaımda bir kere bile "Güzelsin, hoş olmuşsun, iyisin" gibi bir dönüt almamışsam nasıl güzel diyebilirim kendime?
Başkası demek zorunda mı?
Ama hiç kimse söylemiyorsa bunun sebebi güzel olmadığından değil midir? Çünkü ortalama güzel olana bile illaki o iltifat geliyor.
Yakın çevreniz de mi demedi?
kendine yakışan şeyleri giyip kendine yakışan saç makyaj tarıznı yaparsa yine kendine yakışan aksesuarlar kullanırsa ve bu yaptıklarıyla çevresi tarafından beğenilirse o zaman güzel hisseder.
kadınların iltifat etmemesi çok kıstas olmamalı çünkü bazı kadınlar samimi olmadan da başka kadınlara iltifat ettiği olur. iltifat eder ama içinden başka düşünür. beğenmediği halde beğenmiş gibi de davranır
Ben çevremi çok analiz ediyorum. En yakınımda olan kız kardeşimi insanlar hayran hayran bakarken, iltifatlar yağdırırken, ölüp biterken ben kimse tarafından fark edilmedim bile. O zaman anlıyor insan neyin ne olduğunu. Ve ailem bana kızıyor. İlla birinin sana güzel demesi mi gerekiyor diye. Komik!
İnsan ister istemez bunu duymak ister. Misal ben de çevremden duyuyorum hoşuma gidiyor mu gidiyor ama çoğunu samimi bulmuyorum çünkü kendimi yakışıklı bulmuyorum
Cevap
7Cevap
Spor yaparak bakım yaparak
Her kadın güzeldir, sadece sendeki o güzelliği insanların görmesi gerekir
Ben senin çirkin olduğuna inanmıyorum. Çirkin kadın hiç görmedim ama kendini çirkinleştirmeye çalışanı gördüm
Sadece sendeki ışıltıyı görememişler
Rica ederim ne zaman istersen konuşabilirsin benimle.
Aynaya baktığında makyaja ihtiyaç duymadan dışarı çıkabiliyorsa güzeldir.
Edemez. Kadına güzel olduğu duygusunu en iyi sevdiği adam aşılar.
Görmeden yorum yapmak olmaz.
Kendini iyi hissetmek için sevdiğin şeyleri yapmalısın kendine bakım yapmalısın ki güzel hissetmelisin
Deme böyle bence güzelsindir görebilir miyim seni merak ettim
Resim paylaş benimle eminim çirkin değilsin her kadın bunkarı düşünür çirkin olmasada
Evet, maalesef öyle. Bu konuda empati kurmak da çok zor diğer insanlar için. Hele de güzel olan bir kadından "Canım güzellik önemli değil yaaa" gibi nasihat almak nasıl da koyuyor insana! Hiç bilmiyor ki görünmez olmak nasıl bir şey! Sırf çirkin diye bir iş görüşmesine bile gidememek! Her şey sevgili bulmak değil bu hayatta. Güzelliğin kadar görünürsün, kabul edilebilirsin.
Evet, ilk başlarda sorgulamalar başlıyor. Neden falan kişiyi her gören aşık oluyor, neden iltifatlar yağıyor da neden ben hiç görünmüyorum bile. Bu dışarıdan kıskançlık olarak algılanıyor maalesef bir de bu sinir bozucu bir durum. Öyle öyle bir bakıyorsun dümdüz bir çirkinmişsin. Hatta bazen diyorum ben kadın mıyım? Artık cinsiyetimi bile yadsır oldum.
Lütfen
Marie bana ulaş
Bence güzellik bakan gözdedir
Umutsuzluk belki de... Bu hayatta zor olan şey şartlar değildir, umutsuzluktur. Benim kendime olan umudum, inancım yok oldu.
Çocukken bir yetimhanede yaşıyor olmayı dilerdim biliyor musun? Bazen öyle babalar vardır ki çocuklarına bunu dedirtebiliyor. Ama elbette seninle aynı şeyleri yaşamadım, aynı odada, aynı yemekhanede, aynı okulda olmadım. Fakat umut çok farklı bir şey. Umarım hiç eksilmez sende.
güzel olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?