- Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılErkeklerin daha geç olgunlaştığı yanlış bir kanı. Kadınlar ergenlik evresine biraz daha erken girip erkeklere nazaran cinsiyet hormonlarında ve fiziksel gelişimde daha erken büyüme sağlayabiliyor fakat düşünce olarak daha daha erken olgunlaştıklarıyla alakalı hiçbir bilimsel bir şey yok.
11 Yorumla- +1 yıl
Olabilir beden olarak olgunlassalar bile zihinsel olarak geç olgunlaşırlar diyon
En İyi Cevaplar
+1 yılerkekler geç para kazanır eğer babadan zengin değilse, kadınların da bazı yönleri o kadar bencilce çocukça ki olgunluk kıyaslamasını saçma buluyorum o yüzden ama az tecrübe kişisel zayıflıklar var tabi
00 Yorumla
Ewt özellikle bizim toplumumuzda bu mevcut ama burada onları suçlamak doğru olmaz ebeveynlerinden kaynaklı yani Türkiye'de erkek çocuklarını hep bı pohpohlama onları şımartma olduğu için erkekler küçük yaşta sorumluluk alma bilinci oluşmuyor ve böyle sorunlarla karşılaşıyoruz
13 Yorumla- +1 yıl
Evet çok haklısın çok iyi bir noktaya değindin knk erkek çocuğu şımartılir kız çocuğu azarlanir ne bileyim böyle erkek çocuğu kadar ilgi görmez kız çocukları çocukluktan beri
- +1 yıl
Aynen bende senin gibiyim bende uğramamam kimseyle anne babasının simarttigi iyi yetisiteremedigi (sorumluluk vermek anlaminda) insanlarla uğramamam valla
+1 yılHerkes bunu söylüyor ama katılmıyorum. İnsanlar genelleme yapmayı sever. Her insanı olgunlaştıran yaşadıkları ve kırıldıklarıdır. Kimi 10 yaşında olgunlaşır, kimi 40 yaşında. Bunu cinsiyete bağlayarak geç ya da erken büyür demek çok yanlış.
11 Yorumla- +1 yıl
Haklısın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 203,8b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır bu karakter meselesi. bazıları 30 a gelse ergen gibi davranıyor. kadınlar da da aynı.
10 Yorumla
+1 yılErkeklerin beyni düz düşünür bu yüzden bazı şeyleri daha farklı düşünme olgunluğuna kadınlar kadar erken ulaşamiyorlar
15 Yorumla- +1 yıl
Olabilir abla ama siz kadınlar daha erken olgunlaşiyorsunuz bu doğru çünkü sorumluluk bilinciniz var
- +1 yıl
Sorumluluk bilinci daha kompleks düşünebilme durumumuzdan kaynaklı. Bilimsel olarakta erkek ve kadın beyninin hem fiziken hem de manen farklı çalıştığı kanıtlı bir durum zaten
- +1 yıl
Aynen aman olsun böylesi daha iyi işte sizler bizleri yonetirsiniz abla çünkü sizde sorumluluk bilinci daha fazla kadınlar daha tecrubeliler erkeklerden abla
- +1 yıl
Aynen ablacım o yüzden kadınlar daha kısa yaşıyor djxj
- +1 yıl
Onlar değer görmediği için değer vermesini bilmeyenler yüzünden oluyor abla karaktersiz insanlar kadınlara acımadan zarar veriyorlar abla
+1 yılKadın-erkek olarak ayırmak doğru değil. Erken yaşta hayata atılan kendi kendini küçük yaşta büyütmeye çalışan herkes erken olgunlaşmıştır.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet buda olabilir
+1 yılOlgunluk ne erkekle ne kadınla nede yaşla ölçülür. Yaşanmışlıklar sosyalleşme ve karekter meselesi ile ilgili bir şey...
11 Yorumla- +1 yıl
Evet haklısın
Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. Genel olarak evet kadınlara göre daha geç olgunlaşır.
13 Yorumla- +1 yıl
O neden oluyorki abi işte yani neden kadınlar bizden daha önce olgunlasiyorlar yani bunu ne sağlıyor olabilir onu bilmiyorum işte yaa
- +1 yıl
Olabilir sanırım
+1 yılZırvalıktan ibaret. Herkesin yaşantısına göre birtakım olgunlaşmalar yaşanır.
12 Yorumla- +1 yıl
Olabilir ama bazılarıda çocuksu tabir var erketede kadında aynı
- +1 yıl
Ben de onu diyorum; erkeği, kadını ayrı şeyler değil. "Erkek geç olgunlaşır." mitini aşmak lazım. Ben ne kişiler gördüm, benden bir yaş küçük kadınlar çocuk gibi davranıyordu.
+1 yılKadınlara nazaran erkekler tabiki daha geç olgunlaşıyor. Erkeğin doyumsuzluğu geç olgunlaştırıyor. Fıtrat olarak en olgun erkekte de doyumsuzluk vardır arada ki fark birisi dizginleştirebilirken diğeri boşa atar.
25 Yorumla- +1 yıl
Doyumsuzluk derken?
- +1 yıl
Ne olarak mesela?
- +1 yıl
Genel olarak her konuda
- +1 yıl
Anladım abla, ama erkeklerin geç olgunlaşmasının nedeni küçüklükten şımartılarak büyütülmüş olmak sorumluluk almamak gibi şeyler sanırım ama kızlarda fatkli oluyor simartilma olmuyor asla sorumluluk verildiği içinde evet siz bizden erken olgunlaşiyorsunuz ablacım 😌
- +1 yıl
Bir erkeğe sorumluluğu öğretmeye gerek yok ki bu aile yapısıyla alakalı olgun ve mantıklı bir erkek zaten sorumluluklarını bilmeli akıl diye bir şey var bazı konular tek tek açıklanmamalı bence bu bir mecburiyet. Aklımız var olgun erkek zaten aklını kullanandır. Akıllı insana sorumluluklarını tekrarlamaya gerek yok ki.
+1 yılSorumluluklara daha geç tanıştıkları için belkide..
10 Yorumla
+1 yılOlgunlaşmak hayat koşulları, aile, eğitim gibi pek çok etkene bağlıdır yaşla pek bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum 40 yaşında çocuk gibi davranan aptal erkekler gördüm 20 yaşında olgun insanlar da gördüm
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen 40-50 yaşındaki adam çocuk gibi olabiliyor doğru
+1 yılAklı cinsellite olan gelistirememis basit kişiler sabit bı kalıpta kalır sonrada geberip giderler
20 Yorumla
+1 yılBazıları vardır çocuk gibidir 18 yaşında arkadaşım sevgilisi sırf istediği tatlıyı almadı diye trip atmış
12 Yorumla- +1 yıl
Saçma sapan şeyler yaaa onlar çocukça
- +1 yıl
Katılıyorum
Yok nasilsalar oyle gidiyolar. Bazilari daha akilli olup kendini kontrol edebiliyo falan sadece.
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen haklısın
- Kişilik & Karakter konusunda 654 cevap paylaştı.
+1 yılİnsana göre değişir bazıları yaş aldıkça çocuklaşır ne yaparsan yap olgun davranmaz bazıları ise yaşı küçük olmasına rağmen olgun davranır karakter meselesi biraz da
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılBu feministlerin yalanı. Tamamen erkeğin yaşantısına ve çevresine bağlı. Aile parası yiyip sorumluluk almayanlarda var, daha çocuk yaşta ailenin yükünü omuzlayanlarda
00 Yorumla Erkekler küçük çocuk gibiler. Sorumluluk sahibi ne kadar erken olurlarsa o zaman daha erken olgunlaşıyorlar.
10 Yorumla
+1 yılCevap veriyorum evet sonuna kadar evet erken olgunlaşan nadir vardır ama
128 Yorumla- +1 yıl
Çoğu çocuk gibidir demi?
- +1 yıl
Evet ya anlamıyorum ve kaldıramıyorum
- +1 yıl
O çocukluktan yetiştirilme ile ilgili bir şey bu
- +1 yıl
Simartiyorlar erkekleri
- +1 yıl
Kızlara da köle muamelesi yapïlınca tabi erken olgunlaşmak zorunda kalıyorlar
- +1 yıl
Aynen bende bu ayrımcılığı anlamıyorum bence kızlarim çoğu erkeklerden daha ağır başlı ve delikanlı ayrıca
- +1 yıl
Ama sizler olmasaydiniz dünyanın neşesi olmazdı sanırım kızlarda kadinlarda iyi ki varlar yaa 😌
- +1 yıl
Vede ayrıca hiçbir kız köle değil öyle görmekte kimsenin haddine değil
- +1 yıl
Ay çok tatlısın iyi ki senin gibi erkekler var ya keşke abim de azıcık da olsa senin gibi düşünseydi kwhskahkshd
- +1 yıl
Sağol eyvallah kanka kadınlar baş tacı yaa insan böyle mutlu oluyor görünce o kadar tatlı oluyorlar ki bazen kızlar falan inşallah herkes mutlu olsun bee tüm kadınlar, bu arada bugünde kadına şiddete hayır günüymüş ayrıca
- +1 yıl
Türkiyede çok öldürülüyor kadın ya
- +1 yıl
Onlar insan değil ki insan kadına kadınına zarar verir mi kıyarmi yaa
- +1 yıl
Kadına el kaldıran kendime erkeğim demesin. El kaldırdığı an erkekliği gitmiş oluyor. Kadınlar hep bu erkeklerin egosunun kurbanı oluyor.
- +1 yıl
Allah'ın emanetine reva gördüklerini kendileride yaşamadan ölmesinler vicdansız insan kılıklı şeytanlar
- +1 yıl
Erkek haddini bilmeli "ben erkeğim kadını döverim" diye bişey yok aciz insanların son careleridir şiddet kadına yetemeyen aptallar şiddete başvuruyorlar karaktersiz kisiliksizler
- +1 yıl
İşin garip kısmı bazı kadınlar şiddet gören kadınları haksız buluyorlar. Sen bir şey yapmışsındır o yüzden dövüyordur. Ne alaka ya gerçekten insanlar artık kendi cinsini anlayamayacak kadar oldular yani ya. Hem şiddet uygulayanlar hem bunu destekleyenler hem de kadınlara kötü davranıp onları hor görenler cezalarını alsınlar ve o kadınlara muhtaç kalsınlar
- +1 yıl
Hani kadin kadının düşmanı dir diyorlar bazen doğru kendi hemcinslerine sahip çıkmıyorlar bir kadın dayak yedi diye suçlu olamaz bişey yaptı şiddet gördü yok sürekli mi bu kadınlar suçlu olur yaa yazil günah onlarında canı var yaa insan üzülüyor valla knk ben dayanamam bir kadının üzülmesine
- +1 yıl
Adamsın sen ya valla ayağa kalkıp alkışlayasım geldi
- +1 yıl
Keşke kadınlar zarar görmese değerleri bilinse değerli oldukları hissettirilse kendilerine ozaman kadınlar mutlu olurlar böyle canını yak yak nereye kadar kadınlara canını erkekler vermediki birkaç vicdansız alsın
- +1 yıl
Bir erkekten bunları duymak beni çok mutlu etti. Ben feminizme de karşıyım çünkü hani diyorlar ya biz sadece kadınların da iyi olmasını istiyoruz felan onlarınki tamamen yalan artık. Kadını erkekten üstün yapmaya çalışıyorlar. Bence kadın erkekten veya erkek kadından üstün değildir. Kadın kadın olduğu için erkek erkek olduğu için değerli ve üstündür.
- +1 yıl
Üstünlük güzel ahlaktır knk ve şahsen ben kadınlarla erkekleri eşit görüyorum vede kadinlarinda birşeyler yapabildiklerini görmek çok hoşuma gidiyor kadınlarda istedimi herşeyi başarabilecek güçteler yine söylüyorum iyi ki varsıniz kadınlar sizler var olduğunuz için bizlerde varız 🥰
- +1 yıl
İnsanlığın yarısını kadınlar oluşturur yarısını kadınlar doğurur. Doğru dedin biz istersek her şeyin en iyisini yapabiliriz. Bununla beraber senin gibi erkeklerin bu dünyaya gelmesi beni çok mutlu ediyor. Umarım tüm erkekler senin gibi düşünceye sahip olur. Kendine bu güzel ahlakı verdiğin için sana tüm kızlar adına teşekkür ediyorum. iyi ki varsın
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim umarım seninde değerini bilen birisi çıkar karsina sende iyi ki varsın kanka 🥰
- +1 yıl
❤️❤️❤️❤️😊😊😊😊🤭🤭🤭🤭
- +1 yıl
Hayırlı akşamlarim olsun Allah'a emanet ol 🥰
- +1 yıl
Akşamların 🥰
- +1 yıl
Teşekkürler sen de Allah'a emanet olsun sana da hayırlı akşamlar
- +1 yıl
🥰👋🙂
- Kişilik & Karakter konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılYo yaşadıkları bildikleri gördüklerı her şey olgunlaştirir ama erkeklerin büyük kısmı evet geç olgunlaşır kızlara kıyasala kizlardads geç olanlar var.
00 Yorumla Bedeni gelişti diye aklının da geliştiğini iddaa eden ergen kızların yalanı bu. Kendinizi küçük göstermeyin beyler.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 637 cevap paylaştı.
+1 yılNerdeyse %90'ı geç olgunlaşıyor. Ama hayat şartları çok ağır olan birisi, çocuk yaşında da yetişkin biri gibi olgun davranabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılGenelde evet ama yaşı büyük olup da olgun olmayan sayısı da az değil
10 YorumlaBence erkekler kadınlardan daha erken olgunlaşır ama belli etmezler
12 Yorumlaerkekler çoğu şeyde geç kalıyor zaten bunda da geç kalmaları beklenen bir şeydi
00 Yorumla
+1 yılBu her iki cinsiyet için de geçerli olgun düşünüp olgun davranan kızlar da var
00 YorumlaYaşadıklarına bağlı… bazilari erken olgunlaşır bazıları hiç olgunlaşmaz
00 Yorumla
+1 yılBence Evt o yüzden kendimden yaşça büyük erkekleri tercih ediyorum ((:
00 Yorumla
+1 yılBence yaşadığı olaylara bağlı bir durumdur fazlasıyla erken de olgunlaşabilirler bizler gibi...
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılBazıları hiç olgunlaşamıyo valla
11 Yorumla- +1 yıl
Dogruuu çocuk gibiler biliyorum o tipleri
+1 yılAçıkçası bu durumun tamamen yaşanmışlıklara bağlı olduğunu düşünüyorum. Bazılarının önüne hazırdan her şey gelir annesi babası pesinde pervane olur bazıları da yaşamı kendi başına öğrenmek zorunda kalır ve olgunlaşır
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 931 cevap paylaştı. evet. Bazıları ise hiç olgunlaşmaz.
16 Yorumla- +1 yıl
Çocuk gibimi davranıyorlar?
- +1 yıl
Hiç cekilmezler onlar haa
- +1 yıl
Erkek dediğin olgun davranmali yaa 😌
- +1 yıl
İyi ediyon at başından gitsin 😅
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadınlara göre daha geç olgunlaşıyorlar bazısı hiç olgunlaşmıyor bile o ayrı.
10 Yorumla
+1 yılerkekler nedense baya geç yaşlara kadar çocuksu kalıyor
20 Yorumla
+1 yılKesinlikle doğru bir söz.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 375 cevap paylaştı. Evet
11 Yorumla- +1 yıl
Siz kızlar sorumluluk biliyorsunuz ablacım ama o yüzden siz erken biz geç olgunlasiyoruz 😄
Evet
122 Yorumla- +1 yıl
Peki sen kendini olgun hissediyor musun abla?
- +1 yıl
Kaç yaşındasın abla?
- +1 yıl
Yaşın büyükse tabiki tecrübeli bir insansindir abla
- +1 yıl
Oo sen olgunsundur ablacım aramızda 15 yaş var yaa 😅
- +1 yıl
😂😂😂
- +1 yıl
Evet ablacım bebişim daha ben daha göreceğim öğreneceğim çok şey var gibi 😅
- +1 yıl
Ablacım yaaa 😄😄😄
- +1 yıl
Peki abla hiç aşık oldun mu ya da evlimisin?
- +1 yıl
Bekarsin ozaman 😅.
- +1 yıl
Küçük yastami evlendin abla?
- +1 yıl
Yaşı büyük olanlar genelde küçükken evlenenlerde
- +1 yıl
Teşekkürler ablacım sanada yorumların için sağol abla
- +1 yıl
Hayırlı akşamlar 👋
- Kişilik & Karakter konusunda 400 cevap paylaştı.
+1 yılKadınlara göre evet
12 Yorumla- +1 yıl
Fiziki ise hayır, kişilik olarak evet
- +1 yıl
Olabilir
30 dan önce adam yerine koymamak gerek
00 Yorumla
+1 yılErkekler hiç olgunlaşmaz
00 Yorumla
+1 yılErkekler kadınlara göre geç olgunlaşıyor
00 Yorumla
+1 yılHayir
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 861 cevap paylaştı.
+1 yılEvet.
20 Yorumla
+1 yılOlgunlaşmayız ki
10 YorumlaKadınlar kadar değil
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 9,3b cevap paylaştı.
+1 yılBirçoğu evet
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılEvet
10 Yorumla
+1 yılKadınlara göre evet.
14 Yorumla- +1 yıl
Neden peki güzelim kadınlara göre neden geç olgunlarki 🤣
- +1 yıl
Olgunlaşır
- +1 yıl
Bu zaten bilinen bir şey erkekler daha geç olgunlaşır her bakımdan
- +1 yıl
Neden mesela en basitinden örnek olarak ne diyebilirsin?
Öyleyse bize saygı duyun
04 Yorumla- +1 yıl
+1 yılKaraktersizse boş
10 Yorumla
+1 yılBilimsel olarak evt.
00 Yorumla30 altı erkekler ergendir
00 Yorumlaevet
00 Yorumla
+1 yılBence evet
00 YorumlaHiç olgunlasmaz bence😂
00 Yorumlahayır
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,8b cevap paylaştı. Evet oldukça gec
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 26,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvet
00 Yorumla
+1 yılEvet geç olgunlaşır
00 YorumlaErkekler geç olgunlaşıyor büyük palavra
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 7,7b cevap paylaştı.
+1 yılHayır
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet.
11 Yorumla- +1 yıl
Sana göre ablacım 😌
+1 yılBence evet
10 Yorumla- Devamını Gör (3)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026