Yaştan ziyade karakter olarak soruyorum. Sizi yetiştiren, şimdiki bakış açınızı ve zekanızı etkileyen temel faktör ne oldu?

Sanki her güzel sözü birine ithaf edebilirmişiz gibi..
Yaştan ziyade karakter olarak soruyorum. Sizi yetiştiren, şimdiki bakış açınızı ve zekanızı etkileyen temel faktör ne oldu?

Sanki her güzel sözü birine ithaf edebilirmişiz gibi..
Beni öğrendiklerim kendime ders edindiklerim büyüttü.😻 Birazcık öğrendiklerimden özet geçeyim mi hım hım hım 🤭 Geçen gün bir paylaşım sayesinde kendimle ilgili bir şey daha öğrendim. “Fikrim değişti” demekten korkuyormuşum meğer. Bir konuda, hayata karşı aldığım bir tavırda, hissettiğim şeylerde fikrim değişti demeyi kendime hak görmüyormuşum. Ağzımdan çıkan sözleri sözleşme gibi algılama hatam varmış benim. Halbuki değişim denilen şeyin her canlıda makul ve sıradan olduğunu teorik olarak kabul etmişliğim var ama gel gör ki pratik teoriyi dövüyor. Fikrim değişti yahu çok mu zor. Bugün balık yemeyi çok seviyorum ama yıllar önce balık halini görsem yolumu değiştirirdim,😬taze fasulye de öyle mesela, kılçığı var diye sevmez yemezdim, ama hadi gel de reddet ayşe kadın fasulyeyi şimdilerde, örneğimi büyütüyorum, ben hayatıma aldığım her insanı kumbarada bozuk para saklar gibi saklama dürtüsünde birisiymişim, demezler mi para bile harcanıyor, insanlar neden harcanmasın? Yok öyle demezler elbette ama şöylesi doğrudur mesela; bugün o kişiyi artık eskisi gibi yakın görmüyorum ya da bugün o kişiyle olan muhabbeti çok seviyorum. Mümkün mü mümkün. Ama ben bunca zaman değişimi kendime bir harita olarak benimsemişken, değişime dirençli kuyular kazmışım kendi içimde. Bir şeyden vazgeçtim diye suçlu hisseder mi insan hissediyor, hem vazgeçmeyi hem vazgeçmemeyi istiyor işte. Böyle olmaz kızım, böylesi sana da yazık sana da yazık çünkü başka bir yazık göremiyorum. Fikrim değişti, fikrim değişiyor, fikrim değişecek. Ve ben böyle büyüyorum.🤷🏻♀️😃
Yaa ama ben böyle görüşlerin hastasıyıım 🥹 Kendinin farkına varman, kendini dışarıdan farklı bir göz gibi gözlemlemen ve her hareketini yoğurup daha iyi bir sene doğru ilerlemen.. Harikasın!
Açıkça ifade etmeliyim ki (niyetim asla duygu sömürüsü yapmak değil) anne ve babamın doğumumdan beri ayrı olması, babasız büyümenin zorluğu, bunun getirdiği psikolojik sorunlar, ilkokulda kimilerinin babası çocuklarını okuldan veya karne günü sevinçle okuldan alırken benim onlara bakmam (Tabi çok şükür annemin hakkını ödeyemem. Allah ondan ve tüm annelerimizden razı olsun. ) bu beni yaraladı. Aslında bu da benim duygumu köreltti diyebilirim. Günümüzde herhangi birisine duygusal anlamda bağlanmam çok ama çok zaman alır; o kişiye güvenmeliyim. Hani hep diyorum ya doğru insan ve sevgi, saygı, güven diye... işte böyle büyüdüm.
Kişilik-karakter olarak ise; karşımdaki insanın dini, dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun düşüncelerine ve görüşlerine saygı çerçevesinde hareket ederim. Hayatta bunu esas alırım. Kalp çok önemli, kalp kırmamaya çalışırım. 🙏🏻
Bazı çocukların en büyük yarasıdır, babası derler gerçekten çok haklı. Paylaştığınız için teşekkürler. Hakkınızda hayırlısı olsun ama bu sebeple de erkenden büyümüş kendinizi yetiştirmişsiniz. Bence bu da takdir edilesi bi durum
Rica ederim, hepimizin hakkında hayırlısı olsun.
Daha kendimi yetiştireceğim. Belki de kendimi geliştirmedim...
İyi geceler diliyorum 🙏🏻
Gelişmiş olmak, öğrenme kotasının dolduğunu ve artık öğrenmeye gerek olmadığını söylemez. Diğerlerine nazaran daha iyi bir seviyede olduğunu ve gelişmeye de devam edeceğini gösterir. Bence inkar etmeyin bunu öğrenecekleriniz de var elbette ama bilgilerinizi de reddedemezsiniz. Hayırlı geceler.
İlk cümlenize şiddetle katılıyorum.
İkinci cümlenize de katılıyorum ve gayet de yerinde bir tespit olduğunu düşünüyorum.
Evet, öğreneceklerim de var. Bilgimi de inkar edemem. Bilemiyorum, derin bir okyanustayım.
Günaydınlar.🙏🏻
Teşekkürler, tez vakitte kendinizi anlamanız duasıyla. Hayırlı sabahlar
Ben teşekkür ederim, yorumunuz ve düşünceniz için. 🙏🏻
Cevap
5Cevap
Küçüklüğümden beri sanki büyüktüm. Çok büyük bir şey yaşadım diye değil yapım böyle herhalde.
Ağır başlı mıydın yoksa aniden bir olgunluk mu tezahür etti? Parka falan gidip çocuklaşmadın mı hiç?
Genelde hep küçüklüğünden beri çok olgunsun derler. Oynamışımdır illaki ama çok usluydum
Anladım bu arada seni birine benzettim ama daha önce hesabın var mıydı?
Daha önce bir hesabım vardı doğru ama konuşmamışızdır bence
neydi ki önceki hesabın
nicckyok buydu
görmedim daha önce evet, yine yanlış alarm 😣
😅 olur öyle ya. Zaten çok girmiyordum o zaman da
ya birini arıyorum da yaş aralığı benzer, o kalitede olan herkesi o sanıyorum insanlar benzer düşünebilir bunu anlamam gerekiyii
Hesabının ismini hatırlıyor musun? Belki görmüşümdür.
morcivcivikkkkkk böyleydi ama gitti bende yeniden geldi gibi hissettim ya da gelir belki dedim ama gelmedi sanırım
Hiç görmedim. O zaman umarım gelir.
Birçok şey var aslında. Aile, eğitim, yaşadığım tüm deneyimler (karşılaştığım zorluklar vb.), çevre, inanç...
Mecburiyetler, sorumluluklar, kendi halineliğim son olarak da kötü deneyimlerim.
İnsanlar büyüttü, herkesi insanlar büyütür
Yaşadıkları, yaraları desek daha doğru olur sanki. İnsanlar da büyümedi çünkü çok
Yaşananlar insanlar sayesinde ya da yüzünden denir, aldatılmak, sevilmemek, yalnız birakilmak vs. insanların ürünü. Ondan öyle dedim😅
Olsun yine de biri sayesinde demek tuhaf geliyor bana. O olmasa yapamazmışız gibi..
Biri sayesinde demiyorum işte 😁, insanlar diyorum
Uçuk kaçık saçma sapan hayaller.
Yaşanmışlıklar umutlar
kendimi kendim terbiye ettim boş ver.
Cook okumak büyüttü. Kimse büyütmedi..
Yaşadıklarım
🥺 yaralarından çiçeklenirsin ve kendi bahçeni büyütürsün inşallah
İnşallah saol
Ben kendi kendimi büyüttüm.
En zoru ama en güzeli
Yalnızlığım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?