Evinden işine, işinden evine giden, insanlarla iletişiminde güven sorunu olan biri nasıl bu asosyallikten çıkar?
Ortamlara girdiğinde neler yapabilir?

Evinden işine, işinden evine giden, insanlarla iletişiminde güven sorunu olan biri nasıl bu asosyallikten çıkar?
Ortamlara girdiğinde neler yapabilir?

Merhaba, sorunu ve bu sorun/u şu şekilde cevaplamak isterim.
1- Hayatı, yemek-içmek, çalışmak, uyumak ( inanç varsa ibadet etmek) ibaret sanıp, bu doğal döngüden başka hayatın nimetlerinden, güzelliklerinden faydalanmak için çaba göstermemek, hayal, kurgu ve organize olma eksikliği yaşamak.
2- Ekonomik ve sosyal özgürlük eksikliği,
3- Yaşanılan ailenin, çevrenin ve bölgenin sosyo-kültürel yapısı,
4- Hayatta karşımıza çıkan insanları kendimiz kadar güvenilir, seviyeli ve kaliteli bulmayıp (arkadaş, dost, sevgili, eş, komşu vb) iletişime, etkileşime geçmemeyi tercih edip, hep aynı kısır döngü içinde kalmak (ye-iç, çalış, uyu).
5- Meziyet sahibi olmaya çalışmamak (bir konuda ustalık, bir alanda bilgi sahibi olma, bir müzik aleti çalma, tamir tadilat becerisi, ebru sanatı, spor dalı, biçki-dikiş vb)
6- Kırk yılda bir ( ya da 35 yılda bir ) öyle veya böyle hayatınıza girmeye çalışan veya giren kişileri , fırsatları değerlendirememek.
Bunlar asosyallik sebepleri (aslında uzatılabilir ama benim çıkmam gerekiyor) ve bunları yapmamak veya gidermeye çalışmak asosyallikten çıkmaya yardımcı olabilir.
Esen, sağlıkla, sosyal ve hoşça kal.
Soruma bu kadar uzun cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
1. Madde beni anlatmış.
Söylediklerinize dikkat edeceğim.
Rica ederim, siz ve sorularınız uzun ve ciddi cevapları hak ediyor.
İltifat buyurdunuz. Teşekkür ederim.
Arkadaş edinmekte zorluk çekiyorsan tek başına yapacak aktiveteler de bulursun. Al cipsini çerezini sayayım sana birkaç anime serisi. Zamanın nasıl geçtiğini anlamazsın 😂
Kurslara yazılabilirsin mesela 🤔 yabancı dil kursu da olabilir çalmak istediğin bir enstrümanın kursu da olabilir, dikiş kursu da. Hem yeni şeyler öğrenmiş olursun hem oradaki kişilerle arkadaş olmaya çalışırsın.
Veya yardım kuruluşları ile konuş. Gönüllü olup yardım kampanyalarına filan katıl 🤔
En iyisi sen patatesli börekler, elmalı kurabiyeler, kekler, çörekler, pastalar filan yapıp bana haber ver. Ben sana yerken güzel aktiviteler öneririm 🤤🤤😋😋😂😂
Ulaaaannn kardeşim mi gelmiş.. Hoşgelmişş 😀😀😀😀
Son paragraf hep ele veriyor beni yaa 😂 ama hatırlatmadan geçmem 😂 Söz uçar yazı kalır 😂😂
Hoş buldum abla 😁
Günaydın.. bence farklı şeyler yapabilir.. ben mesela sürekli monoton bir hayat yaşıyorum aynı şeyleri yaptığım için. mesela arkadaşları varsa buluşup gezer ya da yeni arkadaşlar edinir veya tatile çıkar..
Rutinlerini değiştirerek başlamalı buna. Zaten sorunun temeli hep aynı eylemleri yapmaktan kaynaklanıyor.
Her gün düzenli olarak yaptığın ne varsa ufak değişiklikler dahil et, küçük yürüyüşler yap, birkaç arkadaşını ara bir araya gel, yeni hobiler bul kendine...
Cevap
13Cevap
Öncelikle yaşadığımız zamanda insanlara karşı güven problemi yaşaman çok normal zaten güvenmemelisinde, ama bu yaşadığın güven problemi sosyalleşmene engel olmamalı, çık gez dolaş, daha önce seni ortama çağıran ama gitmediğin insanlarla planlar yapmaya çalış, iş yerindeki muhabbwtlere ve aktivitelere katıl, uzun zamandır görüşmediğin arkadaşlarını ara ve plan yap ama güvenme kimseye 😉
Önerileriniz için teşekkür ederim.
Dediklerinize yapmaya gayret edeceğim. :)
Teşekkür ederim iyiyim sağol sen nasılsın?
Evet Uzun zaman oldu. :)
İyi yapmışsın. hoş geldin..
Ne var ne yok?
Hayatında neler değişti görüşmeyeli
Bunun için toplu olarak yapılan etkinliklere katılmak ilk adım olabilir. Şehrinizdeki etkinleri takip edip kadın grupları veya benzer geziler , turlar, kurslar vb seyler katılıp bir adımlar atılır
Bu bir tercih.
Zaman içinde doğruyu ve yanlışı eleyerek hayatımıza kattığımız insanlar var. Güven sorunu tekrar edilerek aşılabilir. Doğru insanların var olduğunu bilmek için denemek gerek.
Bazı konularda risk alarak.. zira bugünü, dün ile aynı olan, zarardadır.
Öncelikle biraz ev iş iş ev döngüsünü bi kırmak lazım bence. Mesai sonrası azcıkta olsa yakın olduğun biriyle bi çay içebilirsin veya yemek olabilir.
Bu tarz insanlar için en iyisi sanal iletişim kurmaktır. Sanalda tanışıp rahat davranmak çok daha kolaydır.
Sanal gerçekler kadar doğru olmuyor ama
Kendini saklayan insanları yorumlardan çözemez bu alanda uzman olmayan kişi. :)
Bende yavaş yavaş uzmanlaştım.:)
Normalde kendim için sordum.
Tek düze hayat yaşayan biri olarak.
Ama sanal dünyada kalabalık olmaktansa gerçekte aktif olmak güzel olurdu
Haklısın. Bayağı hızlı akıyor tabii. :)
Aslında zaman hızlı akmaz. Zaman aynı zamandır. Ona hız ya da yavaşlığı veren bizim düşüncemizdir.
En sevdiğin insanlar sohbet ederken bir saat bir dakika gibi, ambulans beklerken bir saniye bir saat gibi gelir insana. Halbuki saat değildir olayı uzatan ya da kısaltan. İnsan düşüncesidir.
O yüzden birbirininin aynı günleri yaşamamaya çalışmak lazım ki zamanın değeri daha iyi anlaşılsın.
İyi dersin hoş dersin de arkadaşım hayatımız herkese aynı fırsatları sunmuyor ne yazık ki
Kanaatkar olmak iyidir.
Kabullenmek, kanattakar olmak iyidir ama o zaman şanslarını kaybedersin. youtu.be/Rv6ZvAIx-as?si=NFZ68FrgFI46uqac&t=35
Nasip ailesi gibi olmamak lazım 😂😂
Hayatımız kaderimize, nasibimize bağlıyken başka ne yapılabilir.
Hangi parodiyi?
Görmedim valla. bidaha bakayım
normalde asosyal biriyim çok arkadaşım yoktur ama ortama girdiğimde hemen oraya kaynarım ufak jestlerimle asosyal olan bir kişiyi ortama yavaş yavaştan alıştırırsın
Işinden evine evinden işine gitmek neden asosyallik olsun ki
Boş vakitlerini sürekli evde geçirenlerden bahsetmiştim aslında
Sosyal hayat dediğimiz durum zaten bir menfaat zinciri Pek de güzel bir durum değil halk eğitim kurslarına katılabilirsin Hem bir şeyler öğrenirsin hem Can sıkıntısı olmaz
Haklısın aslında.
Sakarya'da mı yaşıyorsun bağ bahçe işleriniz yok mu
Merkezde yaşıyorum. Bağ bahçe işimiz yok :)
Köyde yaşasaydın daha iyiydi Bizim de fındıklığımız var sezonda spor olurdu
Olurdu da yok. :)
Kullanıcı adınız komik. Nerden buldunuz bunu? 😀
Tuhaf değil mi Bir anda aklıma geldi işte
Birbirinden alakasız iki nesne. Nasıl bir akıla sahipsiniz ki böyle ilginç bir kullanıcı adı üretmişsiniz
Rahmetli annem de hendekli bir miktar Laz aklı ir de İstanbul'da doğdum büyüdüm şehir safsataların içinde kafa çorba gibi zaten normaldir
Anladım.
Annenize Allah tan rahmet dilerim.
Cümlemizin ölmüşlerine Allah rahmet eylesin
Amiin 🤲
Tadını çıkar. Mmonotonluktan daha güzel be ola ki?
Bazen moralim bozuluyor be abim
Yeniden bir başlangıç yok. Hayatın nimetlerinden faydalanmalısın.
Yaşadığım, nefes aldığım süre zaten en büyük nimet.
Ne diyordu rahmetli Doğan hoca
Sen ağaç değilsin yerini degistirebilirsin
Ortamlara girmek istemiyorum istesem girerim ama insan sevmiyorum ya gönüllü bir asosyalim
Çıkması için balık avına gitsin
Sazan balığı mı tavsiye edersin 🤔
@TokEvinAçKedisi_ farketmez. Sükunet ve sessizlik gibisi yok
Merdiven kullanmayı deneyebilir mesela.
Hiç öyle biri olamadım. ://
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?