Uzaya meraklı erkekten olmuyor maalesef 🚬, çok isterdim yıldızları izlemeyi, gök taşı yağmurları olduğunda gözlem yapmayı, teleskop için birikim yapmayı. Hatirlarim da 10'lu yaşlarımda gece bir kanal da uzay programı çıkardı, sabahın 5'inde onu izlemek için uyanirdim, şaşkın ve meraklı gözler ile izlerdim. Science TV vardı, akşama kadar uzayla alakalı bir şey çıkacak diye o kanalı izlerdim, güzel günlerdi...
Şimdi de uzayla alakalı oyunlar oynuyorum, ps5 den no mans sky diye bir oyun, uzay gemimle gezegenleri keşfedip onlara isimler koyuyorum, güzel olan başka oyuncuların da bu ismimi koyduğum gezegenlere gelip yaşaması 😄
Carl Sagan... Öncelikle tebrik ederim. Bilimle ilgilenen insanlar kalbimde hep öncelikli yere sahip olmuştur benim. Bilimle ilgilenmeyi çok severim. Hayatımın en önemli önceliğidir aslında. Geceleri gözlerim hep gökyüzüne gider. 20x80 dürbünüm vardı. Orion nebulasını bende gözleyeceğim diye buz gibi soğukta, gecenin 3 ünde 5 inde kalkıp kurardım dürbünü. Hayatımın zevkiydi bir dönem. Heyecan verici bir mutluluktu benim için. Pladies takım yıldızı özellikle. Boynum tutulurdu görmek için. Kocaman dürbün, boyum kadardı küçüktüm. Geceleri çok uykusuz kalırdım öyle. Sabaha kadar bakmaya çalışırdım. Kalın kalın giyinerek üşümeyeyim diye. Ah bir de köyüm.. Kapkaranlık bir köy. O kadar mı net olur yıldızlar, samanyolu, gök yüzü. Her şey muhteşem. Geceleri apaçık bir havanın verdiği hazzı halen hiç bir şeyle anlatamam. Bu halen beni delirtecek kadar mutlu eder.
Planlarım var. Astro fotoğrafçılık yapmak istiyorum. Ekipmanları biraz pahalı ama toparlıyorum. Roket.. roket istiyorum. Yapan yapıyor. Ben de deneyeceğim. Uzay için neler katmadım ki kendime. Yazılım öğrendim, elektronik biliyorum, çipler programlıyor ve makinalar tasarlıyorum. Planlarım var gerçekten. Ben değil ama bir tane de bir şey benden gitmeli uzaya gerçekten, istiyorum. Ve yapacağım. Katılmak istersen takip et derim öğrendikçe deneyelim, yapalım bir şeyler.
Ve elbet tabi ki kitaplar. Ben fiziği ve felsefesi ile çok ilgileniyorum. İlk kitabım maddenin son yapıtaşları isimli kitabımdı. Büyüleyiciydi. Herkese biraz bilim isimli kitap çok önerebileceğim bir kitap. Bence eminim ilgini çeker. Deneyebilirsin. Uzay beni çok tatmin ediyor. Başka hiç bir şey bu kadar ruhumu doyurmuyor. Uzay için her şeyi yapmaya çalışabilirim derim.
Bir film vardı muhakkak seyretmişsindir Kuzey ve Güney'i birbirine bağlayan Bir asansör bu asansörde gelişir gelecek yüzyıllarda geçen bir film adı aklıma gelmiyor demin asansör dedin de
Karadelikler çok gizemli ve merak uyandirici, teoriye göre kara deliğin içine girersen başka bir boyut açiliyor ( paralel evrenler ) ben bu teoriye inaniyorum ve paralel evrenler var bence