Bir Kızıldereli sözü der ki:'Kendini, kendin için ara. Başkalarının senin için yol çizmesine izin verme. Bu senin ve yalnız sizin yolunuz. Başkaları sizinle yürüyebilir ama sizin için yürümez'Saf bir su gibi güzel Yüreğinizin olması dileğiyle 🌹🌹🌹

Bir Kızıldereli sözü der ki:'Kendini, kendin için ara. Başkalarının senin için yol çizmesine izin verme. Bu senin ve yalnız sizin yolunuz. Başkaları sizinle yürüyebilir ama sizin için yürümez'Saf bir su gibi güzel Yüreğinizin olması dileğiyle 🌹🌹🌹
Evet öz güvenim yüksek. neyi başarabileceğimi ya da neyi başaramayacağımı biliyorum ama her zaman derim. çünkü bir şeyi denemeden yine de bilemeyiz. ve hatam olduğu zaman da bundan ders alırım
Başkalarına üstten bakmak kibirdir. Özgüven kendinizi kimseden aşağı görmemeniz potansiyelinizin farkında olmanız, kendinizi bilip yapabileceklerinize güvenmenizdir. İkisini aynı başlıkta toplamak manasız gibi
Detaydaki görsel çok anlamlı özgüvenim yüksek elbette kendimi iyisi ve kötüsüyle görüyor ve kabulleniyorumm ben benim kimseye benzemek ya da birilerinden üstün olmak gibi bir derdim yok
güzel dileklerin için teşekkür ederim özgüvenli biriymişim 😇 tabiki insan yine de bazen diyor acaba neden böyle ama yapacak bir şey yok herkes kendi olanakları ve çevresi dahilinde yaşıyor
Rica ederim 😊
Cevap
37Cevap
Üstten bakmak özgüven değil kibirdir. Yukarıdan bakmam ama özgüven sorunum da yok.
Özgüveni ve başkalarına yukardan bakmayı bağdaştıramadım. Başkalarını küçük görmek, onlara yukardan bakmak egodan ve kibirden ibaret, özgüven ise tamamen kendine olan güven ve inançtır. Özgüvenim oldukça vardır fakat kimseye yukardan bakmam olabildiğince tevazu takınan bir insanım.
Tanıdık geldi bu görüş 🤔
Bilemem nereden olabilir ki 🤔
Ben tanıdık geldi dedim sadece sen şimdi niye böyle bir aciklama yaptın ki 🤔 şimdi iskillendim 🤣
Haha bak bak nasıl da kendi kendine gaza geliyor 🤣 harikaliginiz nedir hanımefendi 😱
Hayır. Öz güvenim ne halde bilmiyorum ama bildiğim bir şey varsa o da "üstünlük ancak takvadadır" sözünün hikmeti. Buna göre yaşayan biri kibre düşemez zaten.
Teşekkür ederim bu güzel söz için 😊🌹
Rica ederimm 🌸
Kibir olmasından en çok korktuğum duygu durumu.
Özgüvenim hayli yüksek. Benim meselem hayatım boyunca bana üstten bakanlarla oldu hep. Kıyas yoktu ama kısas vardı.
Bu da bir nevi karakter sınavı elbet üstten bakanlar birgün aynı muameleyle karşılaşırlar 😊
Allah herkesin gönlüne göre veriyor
Bazen geç veriyor ki kulum ne kadar sabır ediyor diye.
Biraz geç olmuş olabilir evet :)
Önemli olan sınavı layıkıyla geçebilmekse şükrü arttırdın Rabbim 😊
Amin :)
Özgüven dediğin şey ve üstten bakmak çok farklı. Evet özgüvenim yüksek gerektiğinde egomu kullanıp insanlara üsttende bakıyorum. Ama ego ve özgüven aynı değil.
Teşekkür ederim, 😊
Rica ederim 🖤
Özgüvenim yüksek. Fakat insanlara asla tepeden bakmam.
Özgüvenim yüksektir ama başkalarına üstten bakmam.
Aslında bir kısım insana bakarım. Çünkü boyum uzun. 🙃
Elbette uzun boy olunca bu durum bazen bende de mevcut oluyor :)
Senin boyun kaç? :-)
1.85 cik 😊
Maşallah. 🧿😅
Topuklu giyip, topuz yapsan beni de geçer, bana da yüksekten bakarsın sen. 🤦♂️🤣
:)) Genetik ve sporcu bünyeye sahip olunca teşekkür ederim 😊
Öz güvenim yüksektir. Ama başkalarına yukarıdan bakacak kadar ego sahibi de değilim.
Çok güzel soru içeriği hazırlıyorsun.. terapi gibi geliyor. Özgüvenim var ama başkalarına üstten bakacak şekilde değil
Teşekkür ederim 🌹🌹
Rica ederim💖💌
Özgüvenim var egom yok kimseye de üstten bakmam burcu ablacım
En güzeli kardeşim 😊🌹
Özgüvenim yüksektir ama hiç üstten bakmadım insanlara..
Ne güzel öyle olabilmek teşekkür ederim 😊
Rica ederim, ben teşekkür ederim. :)
Rica ederim 😊
Gerektiği kadar. Kimseye yüksekten bakmam. Benden büyük Allah var.
Sana da bu yakışır 😊😊Dün mesela Ordu'lu insanları küçümseyen birine denk gelmiştim ve itina ile cevap verilmişti.
Teşekkür ederim 😊
Ağzına sağlık
Rica ederim da 😊
😊😊❤️💙
😊
Her kosulda kendim oldum baskalari beni ilgilendirmez
En güzeli kendin olabilmek daim olsun 😊
Eyw kral
Ben dik durmaya başladım bu özgüven göstergesi oluyor işte hyr
Her zaman Elif gibi dik bir şekilde olman dileğiyle 🌹
Tşkler
Görseldeki söz çok doğru bu arada
Ayrıca başkası gibi olmaya çalışmak veya kendimizi başkalarıyla kıyaslamak vs. Bunlar çok yorucu şeyler
Rahatımı bozar benim sjfjf
Kimseden üstün olmak için yaşamıyorum hayatımı.. Kendi dünyamda kendi isteklerimden oluşan mütevazi bir hayatım var.. İnsan kendi kutsalında kendi benliğinde huzurlu oluyor..
özgüven başkalarına üstten bakmayı gerektirmez. bu ukalalık ya da kendini beğenmişlik sebebidir. özgüvenli insan kendini bilen ve sorun yaşamayan kişidir bana göre
Özgüvenin yüksek fakat arşa ermiş durumda değil başkalarını üstten görecek kadar üstün göremiyorum kendimi sonuç itibariyle hepimiz bir gün hiç olup gideceğiz
Özgüvenim kendimce insanlara inancım gereği tepeden bakamam.
Bir kızılderili sözü der ki.
1 düşmanın çok,
100 dostun azdır.
Özgüveninm yüksek elbette.
Asla gereksiz yüksek egolarım olmaz
Ama iki olayı birbirine karıştırmayın
Egodur o bahsettiğiniz özgüven değil
Özgüvenim olması gerektiği kadar. Ayrıca dinci gericilere yukarıdan bakarım, mümkün mertebe küçümserim.
Özgüven ile baskalarina üstten bakmak farklı seyler ozguvenim fazlasiyla vardir ama kimseye ustten bakmam
Kimseye yukarıdan bakmam ama özgüvenim yüksektir, yüksek olanlari da arkası boş olmadikca takdir ederim
Kendime olan özgüvenim yüksek ve asla hiç kimseye yüksekten bakmam. Kendi mutlu olduğum şeyleri yapmaya özen gösteririm
Özgüvenim yüksek ama asla başkalarına üst perdeden bakmam öyle tiplerdende nefret ederm bakacak olursam da kendime “ ben kimim ki “ diye sorarım.
Özgüveni tepede tutup, tepeden bakmayı ortadan kaldırmak! İkisi bir arada zor tabi
Yeterince değil, başkalarına üstten bakmam, mütevazılığım ağır basar
Özgüveninin yüksek olduğunu iddia edip tepeden bakanlar,
Özgüvenli değil kibirlisiniz
Öz güvenim var ama Kimseye üstten bakmam hiç bir zaman
Özgüven ve egoistlik arasında fark var. Evet özgüvenim var ama ego derecesinde değil.
öz güvenim var ama başkalarına üstten bakmam
Özgüven başka şeydir kibir başka şey. İkisini birbirinden ayırmak lazım.
Başkalarına üstten bakmak başkalarını küçültmez. Küçük olan zavallı olan böyle bakandır.
Özgüvenim yüksek ama kibir boyutunda değil... Kibredene kibir ederim sadece o da hakkı o olduğu için...
Özgüveni yüksek insanlar başkalarına üsten bakmaz.
Kimilerinin istisnalar hariç egoları yüksek olduğı için bakabilir
Bakarım, egoistlik var.😂
AA oldu mu sporcu arkadaşım:))
Yalan mı söyleyeyim millet gibi 😝
Özgüvenim yüksek ama ukala degılım hocam
Berrak bir su gibi karakterin arkadaşım 😊
Çok sağ ol hocam 🙏 Mutlu oldum çok sağ ol 🙏
Özgüvenim var yükseltilmeyi bekliyor
Özguvenim yüksek ama kimseye üstten bakmam
Başkalarına üstten bakmam
Hayır bakmam herkese eşit davranmaya çalışırım
kimseye üst perdeden bakmam mümkün değil
Yuksrktirden ustten bakmam
Yeteri kadar olduğunu düşünüyorum
Özgüven tavan. Ama başkalarına yüksekten bakmak haddim değil.
Haha bastığım yeri görmem😎
Fazla egolu olmak sıkıcı değil mi? :))
Aksine çok zevkli, libidom yüksek olduğu için bu da egoma, özgüvenime yansıyor.
Başkasına üstten bakmak özgüven değil kibirdir
Ne güzel söylemiş
Bence saçma oda bizim gibi bir insan sonuçta
Evet yüksek
Bende o yok işte.🤦
Hayır bakmam.
Evet bakarım :)
Düşük maalesef
Hayır
Hemde cok
Hayır değil
Cik yujsek