Merhabalar Herkese 🌸

Birinin narsist bir kişiliğe sahip olduğunu anladığınız an; karşınızdaki kim olursa olsun, ne kadar yakın olursanız olun o kişiyi bırakabilir misiniz?
Merhabalar Herkese 🌸

Birinin narsist bir kişiliğe sahip olduğunu anladığınız an; karşınızdaki kim olursa olsun, ne kadar yakın olursanız olun o kişiyi bırakabilir misiniz?
Evet ben direk uzaklaşırım.. çünkü narsist insan kendini düşünür sadece.. manüpüle eder kendini bir şekilde haklı çıkartır.. ve oturup sohbet dahi edilmez.. ayrıca karşısında ki insana da zarar verir.. böyle kişiler gördüm ama hayatıma hiç sokmadım.. yani konuşmadım ya da arkadaş olmadım böyleleri ile.. zaten narsist olan elinde sonuna yalnız kalıyorlar bu hayatta
Narsist bir kişiyi tanımak bazen zor olabilir, ancak bu tür bir ilişki sağlığınıza zarar verebilir. **Kendinizi korumak önemlidir**. İşte bazı düşünceler:
1. **Gözlemleyin**: Narsist davranışları gözlemleyin. Kendini beğenmişlik, başkalarını manipüle etme, empati eksikliği ve sürekli dikkat arayışı gibi belirtiler narsist kişilik özelliklerine işaret edebilir.
2. **Sınırlarınızı Belirleyin**: Kendi sınırlarınızı ve değerlerinizi net bir şekilde belirleyin. Narsist bir kişi sınırlarınıza saygı göstermeyebilir.
3. **Kendinizi Koruyun**: Eğer narsist bir kişiyle ilişkiniz zarar verici hale geliyorsa, uzaklaşmayı düşünün. Kendinizi korumak ve sağlığınızı korumak önemlidir.
Benim arkadaşım vardı anlaşamadık konuşmayı kestik kendi istedi, ama tam bir narsist kişiydi, bazı zamanlar kendisini özlerim.
Aksine her insan bir derstir. Narsist olması benim için sorun değil çünkü kimseyi özel alanıma dahil etmiyorum. Zaten gerektiği kadar iletişim halinde olduğum için bana bir zararı yok. En yakını olanlar düşünsün 😂
Eskiden hemen koşarak uzaklaşırdım ama şimdi önce kendimi sorguluyorum. Çünkü ben yanlış yorumlamış, ön yargılı davranmış olabilirim. Ki hatalı olduğum birkaç olay yaşadım. Kesin narsistliğinden eminsem de anlamaya çalışırım. Sonuçta zombiye dönüşmedi, insan hala
Cevap
24Cevap
Bana zararı olamaz. Ben zaten aşırı samimiyet seven biri olmadığım için banane modundayım ahs
Bırakmam zaman Alır ve hatta onu öyle görmek te öyle
Manipülasyona mağruz kalıyorsam tiskine tiskine uzaklaşırım narsist olmasına da gerek yok. Bazı kişilikleri karakterleri o kadar iyi tanıyorum ki ömre bedel. Tek tesellim hesap günü.
Çok sevince zor oluyor ama bir vazgeçme eşiği var. Sadece sağduyulu ve mantıklı olmak lazım ve karşındakinin ilgi manyağı olduğunu kabüllenmen gerekiyor..
Ben sevgiyle yaklaşıyorum. Kimseye de narsist damgasını vurmuyorum, eskiden vururdum ama yapılan şeyin yanlış olduğunu öğrendim. Narsistler oyunculuk konusunda mükemmeller bunu da söyleyeyim
Benimle iletişime geçmek isteyen herkese belli bir vakit ayırırım. İletişimin gidişatına göre dakika belirlerim ama kimseyle çok uzun temasta kalmam.
Zaten ilişkilerim flortlerime biçtiğim ömür en fazla iki hafta o kadar süre sorun yasamazsam evlilik yoluna yürürüm
Hayır onu imha ederim başkasına zarar vermesin diye
Sabrederim. Düzelmez ise bırakırım. Bazen o beni bile bırakmaya bilir ama.
Yakın olmam çok çok zorlaşır öğrendiğim an itibariyle
Sağlıklı bir insan asla narsist biriyle ilişki yaşamaz
Narsist olduğunu düşündüğüm biri var. İş yerinde. Tabi ki çok yakın değilim ama bunu fark ettiğimde anında uzaklaştım. Kendi sağlığım için.
Narsistten kasıt ne yani bencilmi?
Narsist biraz daha geniş bir kavram ama bencillikleri de oluyor tabii ki
Uzaklaşma şansımız yok ise?
Zor..
Tamamen uzaklaşmam ama çizgimi de çekerim.
Hemen kaçarım ve kovarım narsistleri
anında uzaklaşırım
tehlikeli insanlar uzak durmak lazım
Uzaklaşırım tabiki deli miyim😃
Durulmaz ki, gitmesen bile kovar
Elbette uzaklaşırim öyleleri yalnızlığa mahkum dur
Evet ışık hızıyla uzaklaşırım
Direkt olarak uzaklaşırım yanından
Evet uzaklaşma imkanım varsa anında
Işık hızıyla uzaklaşırım
Saniye durmam
Bizzat Narsist insanım..😬😬