"Ruhum satılık"
Şeytanın varlığına inanmayanlar varsayarak yorum yaparsa sevinirim ben öyle yaptım.

"Ruhum satılık"
Şeytanın varlığına inanmayanlar varsayarak yorum yaparsa sevinirim ben öyle yaptım.

"Şu işi bi de sen anlatsana" derim. Hikayeyi bi de onun ağzından dinlemek isterim. Adem'le Havva'yı o mu kandırdı, insana secde etmedi mi?(ki bence çok haklı yapmamışssa) tek taraflı dinledik hep. Bi anlatsın isterim.
Olay ya tek taraftan ibaret değil de, aslında böyle bir olay yoksa? Ya şeytan aslında insanların diline dolanan hikâyelerden çok daha fazlasıysa ve bunu sorduğunda karşında sana gülecekse ne yapardın? İki taraftan bakmak objektif bir yaklaşım ama bazen üçüncü bir bakış açısı gerekir ya, bundan söz ediyorum.
@cvcvnfjfkfk Olay yoksa şeytan da yoktur. Şeytana iftira atılmış olabilir mi diyosun :) ben tarafına isnat edilen bu suçlamalar hakkında bir söz hakkı tanımak isterdim açıkçası :) yargısız infaz başka türlüsü çünkü. Anlatsın dinleyelim, belki hak veririz kendisine. Ben inanmıyorum zaten de varsayım üzerinden hareketle bunları söylüyorum
Olay yok olsa bile, şeytan var olmaya devam edebilir. Şeytanın varlığı insanların uydurma ihtimali olan bir hikâyeye bağlı olmak zorunda mıdır sizce? Haklısınız elbette.
@cvcvnfjfkfk olayı da şeytanı da insanoğlu uydurdu diye düşünüyorum. İnsanın içindeki kötülüğe taktığı kulp şeytan. gidip taşlıyorlar bi de utanmadan :D şeytanın anlatıldığı haliyle ateşten yaratıldığı için kendini insandan üstün görmesi vs makul mantıklı gelmiştir bana hep. Kaldı ki melekler dahil hiçbir canlı insana secde etmemeli diye düşünüyorum. İnsanoğlunun yaptığı bunda yüz kızartıcı şeyi başka hayvanlar ya da melekler yapmamıştır. Neden bizi kutsasınlar ki? Çocuklara tecavüzden hırsızlığa zorbalığa cinayete kadar her türlü kötülük insan elinden çıkıyor. Böyle bir canlıya şeytan neden secde etsin?
Yazdıklarınız içimdeki düşünceleri yansıtıyor, yani sonuçta cennette aslında bir alt/üst ilişkisi var, öyle değil mi? Bu durumda tanrıyı bir otorite figürü olarak ele alır ve melekleri (şeytanlar dâhil) otorite figürünü örnek alan, saygı duyan varlıklar olarak görürsek, neden öğrendiği şeyi biraz daha pekiştirmek için insanlara itaat etmeyi reddetmiş olmasın ki? Kimse kimseye secde etmemeli bana kalırsa. Ayrıca insanlar hatalarını kabullenmekte zorlanan canlılar, suçlayacak birisi oldukça kendilerini kurban olarak görmekten kaçınmayacaklar. Suçlayacak birisi yoksa, suçlayacak birisi yaratacaklar ve buna da şeytan diyecekler. Kendi anlattıkları masaldan daha inandırıcı olduğu kesin.
Böyle yaratıcı sorulara bayılıyorum.
Teşekkür ederim [:
Bana onlar için şeytan olmayı, melek olmaktan daha ayrıcalıklı kılan ne bunu söylemelerini isterdim.
Cevap
5Cevap
güle güle derim
Dünyada ne kadar aptal ve zayıf karakterli kişi varsa hepsini bir an önce kandır ve al götür bu güzel dünyadan.
"Selam pasif misin yaş kaç?"
Şeytana şeytanlık
güzel iş çıkardın dostum
"benim hakkımda ne düşünüyorsun?" derdim
Söylediklerine inanır mıydın yani?
Utanmıyor musun derim
Lanet olsun senin kör gözüne.
Hahahahsjhshsh
Naber canms
S. g derdim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar