Kararsızlıklara çözüm üretmek zor olabiliyor. İki seçenek arasında biri daha faydalıyken diğeri zaman alabiliyor. Faydalı olan riskli ama zaman alacak olan daha mutlu edecek.

Kararsız kaldığınızda seçenekleri nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kararsızlıklara çözüm üretmek zor olabiliyor. İki seçenek arasında biri daha faydalıyken diğeri zaman alabiliyor. Faydalı olan riskli ama zaman alacak olan daha mutlu edecek.

Kararsız kaldığınızda seçenekleri nasıl değerlendiriyorsunuz?
Karar vermekte acelem yoksa, ki önemli şeyler için acele hiçbir şekilde sağlıklı değildir, bir süre beklerim. Paniğe kapılırsam yine sağlıklı karar veremeyeceğimdir. Değerlendirir sakince kararımı veririm bir daha dönmemek üzere, sonra sonuçlarına yani sorumluluğuma yüklenen artılara ve eksilere açık olurum. Acele sonuçta da yani ciddi anlamda aciliyet gerektiren meselelerde gözüme en makul geleni seçer onu uygularım, bu durumda sorumluluk çok üstlenmemelidir sonuçta sağlıkla alınmış bir karar değildir.
Çok kararsız biriyim ve gerçekten günlük en ufak şeylerde bile zorlanıyorum kaldı ki önemli şeylerde acil karar vermem gerektiğinde halimi siz düşünün anlık birini seçiyorum o an iki seçenek varsa yoksa düşüncelere dalıyorum 😅
Karar vermem gereken duruma bağlı olarak değişiyor. Aciliyet ve önem durumunu göz önüne alarak bir yol çiziyorum. Yine de koşullara uygun olarak en verimli ve uzun vadeli çözüm tercihim olur.
Varsayımları didik didik düşünürüm olumlu olumsuz her türlü ihtimali yazarım. Sonra avantajını ve dezavantajını karşılaştırırım hangisi baskınsa ona göre hareket ederim.
Cevap
4Cevap
Kararlı biriyimdir. Eğer çok ikilemde kalırsam mantık ne diyorsa ona yöneliyorum..
İyice düşünerek
Böyle anlarda biraz zaman vermek gerekiyor kendimize.. Sıcağı sıcağına verilen kararların olumsuz sonuçlanma ihtimali çok daha fazla..
Cesaret insanı , zafer, kararsızlık tehlikeye, korkaklık ölüme götürü
En kötü karar kararsızlıktan iyidir
Sözleriyle
Sadeleşmeye çalışıyorum. Daha az detay düşünürsem, muhakkak bir karara varırım. Yanlış karar, kararsızlıktan iyidir.
Gözümü kapatıyorum elimi sallıyorum, hangisi denk gelirse onu seçiyorum rastgele
Eger ikisinede ayni mesafedeysem yazi tura atıyorum.
3748483827473 kez dusunup karar verdigimden bu benim icin zor bir soru
Akışa bırakıyorum nasılsa olması gereken oluyor.
Anneme soruyorum o da bunu yapsan daha iyi felan diyo öyle çözülüyor
Kararlı bılıyımdir kararsızlık en kotu karardan iyi dir derim hep gercektende karar verdiğim hep guzel olur iyi ki kendi aklıma gıtmışım derim
genelde dusunuyorum ve hangisinin bana daha cok yararı var ya da hangisini yaparsam daha iyi hissedecegim diye dusunup karsr veriyorum
Beni fazla zorlarsa kolayını seçerim 😎
Alkol içerek
Güzel çözüm
Artı ve eksi cetveli yaparak
Bulmuyorum
En kötü karar kararsızlıktan iyidir
gözümü kapatıp seçiyom birini
Bulamiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?