Merhaba,
Bugün bir kişi ile aramızda sohbet oldu. Sohbetin ortalarında, bana, "hayallerin nedir?" diye soru sordu. Ben de "ideallerime ulaşmak." dedim. Bunun hemen ardından, ekledim: "18 yaşında bir gencim, çoğunlukla yalnız kalmayı tercih ediyor, sosyal ortamlarda bulunmuyorum." dedim.
O da "sınırı aşmayacak şekilde sosyalleşmelisin." Dedi.
Aradan yine bir konu açıldı ve konu ile ilgili şu ifadeyi kullandı: "Hiç bilmeyen insanlar, daha geniş düşünür." Duraksadım ve hemen not aldım. Aslında üzerine düşünmeden sizlere sormak istedim. Üzerinde düşünmedim, çünkü farklı fikirleri alıp da düşünmek istedim.
Sizce, hiç bilmeyen insanlar daha geniş düşünür, mü?
Bugün bir kişi ile aramızda sohbet oldu. Sohbetin ortalarında, bana, "hayallerin nedir?" diye soru sordu. Ben de "ideallerime ulaşmak." dedim. Bunun hemen ardından, ekledim: "18 yaşında bir gencim, çoğunlukla yalnız kalmayı tercih ediyor, sosyal ortamlarda bulunmuyorum." dedim.
O da "sınırı aşmayacak şekilde sosyalleşmelisin." Dedi.
Aradan yine bir konu açıldı ve konu ile ilgili şu ifadeyi kullandı: "Hiç bilmeyen insanlar, daha geniş düşünür." Duraksadım ve hemen not aldım. Aslında üzerine düşünmeden sizlere sormak istedim. Üzerinde düşünmedim, çünkü farklı fikirleri alıp da düşünmek istedim.
Sizce, hiç bilmeyen insanlar daha geniş düşünür, mü?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
hiç bilmeyen insanlar, daha geniş düşünür. hııımm. belki sözün söylendiği konuyla ilişkilendirilirse ne demek istendiği daha kolay anlaşılır gibi. konudan bağımsız ele alacak olursak da esasında haklı diyebilir miyiz? çelişkili bi yürütme cereyan ediyor şu an zihnimde bir dakika düşünmem lazım.
yani haklılık payı var diyebileceğim bir nokta var her ne kadar içten içe çelişse de bir şeyler hala. bir şeyi bilmeyi ezberlemek gibi basit bir fiil olarak ele almayalım. ve kişinin ne kadar bilgili olduğunu düşünelim. kişinin ne kadar düşünceli (düşünce çokluğu) olduğundan bahsedelim ve bu kişinin bir konu içerisinde nasıl bir düşünme eğiliminde olduğuna bir kanaat getirelim. sık saflarda birçok pencerede birçok yanla yaklaşır gibi diyebiliriz sanırım ne kadar geniş bi sahada düşünüyor gibi görünse de gittikçe çapı daralan bir çember misali düşünceler silsilesinde sıkışıp kalır. çünkü bir şeyi hatta bir şeyleri çok bilen kişilerin öyle kolay düşünebilmesi , durumların farklılığını göz önünde bulundurmaksızın, kolay değil düşünüyorum. ben sanırım daha geniş demek yerine hiç bilmeyen insanların daha kolay düşünebileceğini söylerdim veyahut daha pratik bir düşünebilme sistemine sahip olduğunu. acaba genişten kastı ne ki şimdi? ay kurcalamayacağım belki de adam çok şey biliyordu ve seni onca basit olan bir cümleyle sınamak istedi. çeliştirmek çatıştırmak ya da. bilemedim...
Merhaba,
Öncelikle cümleleriniz edebi yatkınlıkta ve betimleyici, bunu söylemeden geçmek istemedim.
En baştan başlayalım:
Çok düşünceli bir bireyi örnek verdiniz.
Çok düşünceli birinin aslında düşüncelerinin altında ezilip kalır ve bu nedenle geniş düşünemez diyorsunuz. Doğru mu anladım?
Adamın orada kastettiğinin tam olarak ne olduğunu bilmiyorum.
Sosyal ilişkilerde fazla iyi olmadığımı, Instagram ve Snap vb. şeyleri kullanmadığımı, yüzyüze sosyal ilişkilerde de sosyal olmaktan zevk almadığımı ve sosyal ilişkilerdense bireysel olarak kendimi geliştirmek benim için daha zevkli olduğunu söyledim. Sohbet uzun sürdü ve benim de gitmem gerektiği için en sonunda, konumuz olan bu cümleyi kullandı. Acaba bana mı dedi ki? Ancak ben kendimi daha hiçbir şey bilmiyor olarak görüyorum. Cümleleriniz, sezgiciliğimi artırdı.
teşekkür ediyoruum :"))
yazdıktan dakikalar sonra okuyunca çok karmaşık bir yazı olduğunun farkına yeni vardım ama evet kastetmek istediğim oydu. en azından bir nevi oydu.
bilmiyorum yine de bi bağdaştıramıyorum, bağdaştıramadım. rahatsız eden bir şeyler var beni cümlede. tatmin olamıyorum varmaya çalıştıklarımdan.
ayrıca kim diyebilir ki ben her şeyi biliyorum diye? bilmek bitmez ki. ya da böyle tek derslik bir olayı yok ki. bence bilmek, düşünmek üzerine yoğunlaşabilecek daha anlaşılır ve tartışılır cümleler var dünyada. hatta bence adam çok yorulmuş dili falan sürçmüş:D
Rica ederim Madam.
Günaydın öncelikle
Yok, karmaşık diyemem. Sadece okuduğum yeri bir kez daha okudum. Akşam uykusuzdum herhalde. Belki ondan.
Haklısınız. Çünkü eksiltili cümle gibi ve her olasılık var, değil mi? Hatta ilk yanıtınızda, olasılıklari ele aldınız. İşte bu nedenle olasılıkları ele alarak bir sonuca varmak istediniz.
Ben her şeyi biliyorum diyenler, yarı cahillerdir bence. Tabii ki ikinci cümlenize de katılıyorum.
Adam yoruldu mu bilemem, uzun sürdü. 😃
günaydın
yok yok öyle karmaşıktı.
eminim yorulduğuna ben de yorulduğumda çok konuşuyorum:D
Hayır, öyle düşünmeyin. Yani çok konuşmadınız. Hatta dediğim üzere gayet betimleyici oldu. Sanatsal metin gibi...
Ben konuşmayı seviyorum... Bilim ve felsefe alanında konuşmak...
Ancak arkadaşlarımdan beni anlayan yok. Bilimsel veya felsefi sohbet yapmak istediğimde, beni kimse anlamıyor. Düşüncelerimin körelmemesi için mücadele ediyorum.
Katılmıyorum. Hiç bilmeyen insan düşünmez ki düşünmediğinden bilmez zaten. Geliş düşünebilen ve hayal kurabilen kişiler, yeniliklere ve değişime açık insanlardır. Ben karamsar ve cahil insanların düşündüğüne şahit olmadım. Söz konusu kendileri olmadığı sürece tabi ama o da sayılmaz bence çünkü kendini düşünmek ve bencilce davranmak insana hiçbir şey kazandırmaz. Geniş düşünenler çocuk gibi hayalleri ve hevesleri olandır. Bilmeyen, öğrenmenin ve gelişmeyen minikler değil onu yakalayın.
Değil mi? Farklı bakış açılarına sahip olabilmesi için bilen birisi olmalı. Bu nedenle de katılıyorum size.
Tehlikeli olanlar, yarı cahiller bence. Çünkü egolarını tatmin etmekten başka bir bildikleri yok.
Son cümlenizi anlayamadım. Onu yakalayın ile biten.
Kesinlikle zaten türk toplumunun çoğunu da bu bilgi sanılan cehalet oluşturuyor. Kafam dağınık biraz da alakasız olmuş. Nereden çıktı bende bilmiyorum yanlış yazmışım
Toplum ile ilgili yazıdaki yanıtınızda hemfikir olduğumuzu hatırlıyorum. Hah işte bu, Türk toplumunun çoğu olur.
Sorun değil..
Sanmam.