Günlük iletişimde sık sık ağzınızdan çıkan ve bu durumdan rahatsız olduğunuz sözcük veya kelimeler var mı?
Mesela ben nefret etsem de "ama" "bir şey" ve "her şey" i çok kullanıyorum. İşin kötü yanı alternatifini de bulamıyorum.
Günlük iletişimde sık sık ağzınızdan çıkan ve bu durumdan rahatsız olduğunuz sözcük veya kelimeler var mı?
Mesela ben nefret etsem de "ama" "bir şey" ve "her şey" i çok kullanıyorum. İşin kötü yanı alternatifini de bulamıyorum.
ama, peki, ben kelimelerini çok kullanıyorum. ben kelimesini kullanmamam gerektiğini idrak ettim fakat bırakamıyorum.
aslında sıkıntılı bir kelime değil insanlar pislik😀 insan kendini ifade ederken tabiki de ben kelimesini kullanacak. başka türlü algılıyorsa onun problemi neden ben suçlu oluyorum ki bu keliyei kullandığım için. neden kendimi kısıtlayayayım diye çığlık atmak istediğim bir an olmuştu 😀
o iletişim bilimcileri çok biliyor. belki de küçük bir çocuk kendini hep savunmak zorunda kalmıştır ve travma olarak kalmıştır... bu şekilde düşününce ego ile ilişiği olmuyor benim için. bak yine (ben, benim) dedim 😀 çünkü kendimi ifade etmek zorunda kaldım😀
Öyleyimdir yengeç şeysi işte 😂
Yaşasın "ben" diyenler 🥳😂
Teşekkürler ✌️
Tekrar teşekkürler 😊
Kurban olduğum demek istemiyorum artık
Ayy ne tatlı düşünüyorsun kurban olduğuumm.(köylü diyorlar)
Haklısınız hocam.
Cevap
2Cevap
benim öyle kelimelerim yok
Ama kelimesini çok kullanıyorum. Bir türlü bırakamadım :D
Nefret etmiyorum ancak 'mantıklı' kelimesini çok kullanıyorum.
Sürekli kullanımda sanki onay makamı gibi bir hava katar, kendini noter gibi hissettirebilir "Mantıklı" :)
👍
Kelime yok. Şive var. Nerelisun sorusuna sinir oluyorum
Karadeniz şivesine uzun süre maruz kalmanın sonucu sanırım :)
Nerelisin sorusu diyecektim. Yanlıs tuşa basmisım
Hayır en çok kullanıyorum.. nefrette pek etmiyorum
Kuzum kelimesi çok dikkat etsemde arada yine kullandığımı farkediyorum
Herkes soylüyo bunu "şöyle ki" diyormuşum
Geçen bununla ilgili ekip arkadaşımdan geri bildirim aldım 😀
"Acikcasi" çok diyormuşum
Surekli ya itiraz ediyorum ya bir şeyleri açıklıyorum. Normaldir , takılmayınz
AÇIKÇASI anlamamış olabilir
Bol bol beni sınır ediyor ztn 😀
Bir şey ve şey kelimesini çok kullanıyorum 💆🏻♀️
Lakin sanırım. :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?