Kendinizde yılansı bir yan görüyor musunuz :) Var mıdır ufak tefek sinsilikleriniz?

Kendinizde yılansı bir yan görüyor musunuz :) Var mıdır ufak tefek sinsilikleriniz?

Evet ne yazık ki her insanın eksikleri olduğu gibi benim de eksiklerim çok fazla var üstelik bir anlık kıskançlık bir anlık fesat düşünce bazen beni öyle bir noktalara getiriyor ki kendimi tanımakta güçlük çekiyorum, sonrasında kendime dair vicdan muhasebesi yaparak hareket ediyorum açıkçası bazen insanlara öyle hakaretler etme boyutuna geliyorum ki öfkeli anımda insanların belki de yüzüne söylemem gerek şeyleri söylüyorum ama artık zaman içinde bu huylarımı torpil'lemeyi ve kendime çeki düzen vermeye karar verdim.
Kötülük benim üzerimde eğreti duruyor, olmuyor benden, istesem de kötü olmayı beceremedim, kötü sandılar beni lakin hiçbir vakit bilmediler, bilmesinler de, düşmanımı kırdığım için ağlamış bir insanım ben, o düşman kendisi için ağladığımı bilseydi bana düşmanlık yapmaya devam eder miydi acaba? Onun, bunun sözüyle beni harcadı, beni kötü bildi, bendeki algısı Ahmet'in Mehmet'in sözüyle oluşacaksa zaten benim dostum olamaz, canı istediğinde beni sevecek olan hiçkimse kalmasın heybemde, bazıları beni inatla kötü biliyor lakin kaç kişi düşmanını kırdığı için ağlar ki? En kötü olduğum zamanlar da bile hep iyiydim, içimdeki o iyilik hiç gitmedi benden ayrılmadı, ben o iyi kızı öldürmeye çalışsam da, istesem de sinsi olamam ben, beceremem, tüm duygularım anında yüzüme sirayet eder lakin artık ben de düşmanı kırdığım vakit oh diyorum, göbek atıyorum, nefis bir uyku çekiyorum, bana acımayan için niye aksın ki gözyaşlarım, beni kırmaktan keyif duyanlar için niye vicdan azabı çekeyim ki, kendimde yılansı bir taraf göremiyorum, içim dışım bir, dilim ve kalbim aynı, ondan ona laf taşımam, benim lafım sözüm çok gitti lakin ben yapmadım bunu hiç, iftira atarak laf söz taşımışlardır bir de, iyi ki laf söz taşımışlar, ah kendi anlattıklarını da anlatsalarmış, onların laf taşımaları sayesinde bir sürü yılanı ayıkladım, çünkü beni hakeden beni benden dinler, başkasından dinleyip beni bir yere koyuyorsa beni sokmak için fırsat kolluyorsa defolsun gitsin. Benim karakterim ortada, diğerleri gibi sinsi sinsi laf sokmam, seviyormuş gibi davranmam, laf taşımam lakin nefret dolu bakarım, kapıları çarparım, engellerim, dik dik konuşurum, sarılmam, temas kurmam, iliklerime kadar nefret edip bir insanı ciğerime sokmam birileri gibi, arkasından sövüp, günahlarını döktüğüm kişiyle can ciğer olmam, benden güçlü diye nefret ettiğim kişinin kuklalığını yapamam lakin ben de artık düşman için ağlamıyorum, hatta gülüyorum, oh diyorum, belki bu olabilir sadece.
Teşekkür ederim🌺
Rica ederim 🌸
Yok ama iyi niyetimi ve nezaketimi suistimal eder üzerime gelirse biri, çok güzel tatlı tatlı nazik nazik yerin dibine sokarım.
Benim yılan tarafım yok yani istesem bile öyle sinsi ve kötü olamıyorum zaten :D vicdan azabı duyuyorum çünkü direk. zaten ben her zaman net ve açık oluyorum insanlara karşı.. ve hiç bir zaman da çıkar düşünmem bile. bir insana değer verdiysem sevdiğim ve güvendiğim içindir
Cevap
15Cevap
Karşındakine göre değişir karşımda olan kişi bana karşı yılanlık sinsilik yapıyorsa anca o vakit çıkar ortaya diğer türlü yok...
Ah hayır tabii ki benim hiçbir zaman böyle taraklarda gözüm olmaz şimdi neyse dışımda odur
Yere su dökülünce kimse görmeden çorabımla silerim =/
Hayır yok, gerçekten yorucu bir bana göre. Karşımdaki insan için nasıl düşünüyor, hissediyorsam direkt saf şekilde onu yansıtıyorum. Yılan tarafı olanlara denk geldiğimde de hayatımdan uzaklaştırıyorum.
Sinsi değilim.
Çok detaycıyım, buda beni konu üzerinde çok düşünmeye ittiği için ara ara kendime soruyorum sinsi miyim diye.
İnsanlar üzerinden nemalanacak sinsiliklerim yok, kendimi muhafaza çabam var sadece.
Dürüst olmak gerekirse, her insanda bulunacağı gibi bende de var ama, kullanmayı sevmiyorum.
Ufak tefek sinsilikler tabii ki var ama öyle çok büyük fesatlıkları bulunan biri değilim.
Dışardan baksan kesin var dersin de neyse 😅
bende her duygu var ne ararsan açık büfe sanki piskolojim anlamıyorum kendimi bazen
Valla ben aşırı vicdanlı bir mal olduğum için kimseye yılanlık yapamıyorum
bana saygısızlık yapanı bana en ihtiyacı olduğunda terk ederim
Yok desem yalan olur şimdi 😂
Yılanın sol gözüyüm ben tısss😀😀
Bazen "keşke olsaydı" demiyor değilim..
insanın damarına basınca o yılan delikten çıkar.
Yok canım melek gibiyim.
Hayır yok. İncilitmediğim sürece incitmem.
Kim kendini kötüler ki 🤔
Biz genelde kurt olan tarafız bize çoğu şey sökmez
Tatlı dilim, hoş sözüm olabilirrr. 😂
Yararlı yılanlık tarafım olabilir.😌
Hiç sinsilik yılan tarafım yoktur
Vardır mutlaka😃
Sinsilik yok ya.
hayır yok : )
Pek yok.
var evet
Hayır beeğğ
Yok hayır