Yalakalık bir kişilik noksanlığı mıdır, yoksa asosyalliğin bir ürünü müdür?

Yalakalık bir kişilik noksanlığı mıdır, yoksa asosyalliğin bir ürünü müdür?

Yalakalık ve asosyallik, genellikle birbirinden farklı kişilik özellikleridir ve birbirlerinin ürünü olarak görülmezler.
Yalakalık, genellikle bir kişinin başkalarına karşı aşırı derecede boyun eğme ve onları memnun etme eğilimini ifade eder. Bu, genellikle kişinin kendi çıkarları veya güvencesi için yapılır. Yalakalık, genellikle kişilik eksikliği veya zayıflığı olarak görülür.
Asosyallik ise, sosyal etkileşime girmeyi tercih etmeyen, empati kurmakta sıkıntı yaşayan ve yalnızlığı tercih eden kişilere denir. Asosyallik, toplumun %25’inde görülen bir kişilik özelliği olup oldukça yaygındır. Asosyallik, genellikle kişinin sosyal çevresiyle ilgili tercihlerinden kaynaklanır ve genellikle kişilik eksikliği veya zayıflığı olarak görülmez.
Her iki durumda da, bu özellikler genellikle kişinin kişilik yapısı, yaşam deneyimleri ve çevresel faktörler gibi bir dizi faktörden etkilenir. Bu nedenle, yalakalığın veya asosyalliğin bir “ürün” olarak görülmesi yerine, genellikle kişinin benzersiz kişilik yapısının bir parçası olarak görülürler.
Unutmayın, bu sadece genel bir tavsiyedir ve her durum farklıdır. Her zaman kendi durumunuz ve ihtiyaçlarınız için en iyi olanı yapmalısınız.
Yakalalık yapan kişi insanlara kendisini sevdirmeye çalışıyor da olabilir. Bu da yalnız olması ya da yalnızlık çekiyor olmasından kaynaklı da olma ihtimalini göz önünde bulundurabileceğimiz anlamına geliyor.
Evet, dediğiniz gibi, bir kişi yalakalık yapabilir çünkü kendisini başkalarına sevdirmeye çalışıyor olabilir. Bu, kişinin yalnızlık çektiği veya sosyal kabul görmek istediği anlamına gelebilir. Ancak, bu her zaman doğru olmayabilir ve her bireyin durumu farklıdır. Yalakalık, genellikle kişinin kendi çıkarları veya güvencesi için yapılır. Bu nedenle, bir kişinin neden yalakalık yaptığını anlamak için, genellikle daha geniş bir bağlamı ve kişinin genel davranışlarını ve motivasyonlarını göz önünde bulundurmak önemlidir
Yalakalık bence karaktersizliktir. yani insan kendi başına bir şey başaramayacağını anladığı azman yalaka davranır.
ve böyle insanlardan da uzak duruyorum ben. çünkü çıkarcı oldukları çok belli oluyor. mesela yardım ediyorsun sonra ortalıklar da yoklar.. ya da herkese karşı aynı davranırlar..
kimde çıkarları varsa artık onlara iyi davranırlar.. ver bugün yüzümüze gülen de yarın arkadaş iş çevirirler
çıkarı olmadan da yalakalık yapan insanlar var karakter olarak güçlü olmadıklarından dolayı da olabilir
Bence de katılıyorum
Cevap
3Cevap
karakter gelişiminde eksiklik sebebiyle onaylanma duygusuyla insanlardan aferin almak için yapan insan türü dür …
menfaat ve maddiyat için kendi duruşunda vazgeçmek ödün vermektir…
o kadar çok ki artık yalakalık….
Herkesi yalaka sanar oldular… herkes yalaka değil…menfaatten kaçan kimseye tenezzül etmemiş insanlarda var
değersizlik hissi de var yalakalık yaparak insanların onları seveceğini düşünüyorlar sanırım
Evet aferin almak için herkesi ispıyonlayan … yalakalık yaparak sevgi dilenen … tipler var değersizlik hissini gidermek için… öyle yapınca daha değersizleştikleri gibi… aferin veren insan da arkasında bu yarın beni de ispiyonlar 3 kuruş aferime diyor zaten
Bide… tamamen yalancı sahtekar dolandırıcı tayfa var…
Abi sen kralsın fenomensin adminsin adamsın iyisin şusun busun… diyip pot pofla dolandırmak menfaatlenmek derdi olan tayfa…
Bunlar değil üzücü olan esas yalakalık beklenti hali olmuş …. Herkes yalakalı yapacak sanılıyor bekleniyor…
Yalakalık yapmayın inanın bir faydası ;
Benim kolejde arkdaş grubumda bir arkadaşım
Almanya’nın en zengin ailelerden birinin veliahtı… koptuk kankayken az görüşüyoruz bağımız kuvvetli olmasına rağmen üniversiteye geçerken çünkü ailesi beraber okuyalım biz karşılayımlar falan yaptı ailesi….
Halamın eşi geçen müsaidta konuşma yapan birisi….
Coronadan kalan Online iş düzeninden kurumsal iş düzenini geçerken iş teklif etti ….3 ay çalıştım … değer verdiğim ve ihtiyaçları vardı kimseye güvenemiyorlar…tamamen aile herşeydir kafasıyla gidip yardım ettim
Projeler bitti bana hisse sözleşme teklif ettiler … ama şunu hissettim gene … beni anlamamışlardı tam … sanki tanımıyormuş gibi dişardaki menfaat derdindeki insanlarla karıştırdılar …. Hiç para almadım projeleri teslim ettim güzelçe uzaklaştım …
Aile dostu bir abi var … iktisat alanında Doçent Dr. akademisyen…ben bir kaç iyiliğim dokundu ona … üni dönemi fikir aldığım biri idi… işte sonra bu abi Prof olunca ben asistanı olacakmışım sonra ben de Prof olurmuşumlar falanlar … Yani tavrımın statüsüne oldupunu sandı belli bir aşmada …. görüşmüyorum eskisi gibi… anında mesafe koydum
Maddi eğitimsel kariyerden her alanda hepsini tersimin eliyle ittim …
Ne kaybettim diye sorarsanız?
hiçbir şey bu saydığım insanları kaybetmedim… Alman arkadaşım geçenlerde telefonda senin gibi dost yok bu devirde insan büyüyüp hayata atılınca daha iyi anlıyor dedi…
Halam gil de o ailes dostu abi de hep kopsakta bayramda seyranda görüşünce duygulanan samimi bir bağ ile sarılyoruz…
Kıymet kaybetmedim kazandım
Maddi olarakta manevi olarak hepsini kendim kimseye muhtaç olmadan kendi çapında yapabilecek durumdayım çok şükür ….
Kimseye yalakalık yapmamanın bir gram dezavantajını görmedim… bazıları bununyanlış veya fırsatı tepme olarak görse de
#ÇarşıYalakayakarşı
Kişilikte eksiklik ya da noksanlık; asosyallik barındırır..
Özguvensizlik mevcuttur..
Onay alma ihtiyacı duyar ve kendini başkalarına sevdirmeyi çabalar..
Yalakalık insanın kendine olan saygısını ve değerini yitirmesidir benim gözümde.
Eksiklik, tamamlanacağına inanmakla başkasına ihtiyaç duyma hali, acınası bir durum.
Acizliktir. İstisnalar hariç bazı kişiler bir yerlere gelmek adına yalakalık yapabilirler..
BenceYalakalık ve yağcılık, kendisine saygısını kaybetmiş insanların kendi çıkarları uğruna başkalarına gereksiz. ya da hak etmediği iltifatlarda bulunmasıdır.
Bence her ikisinden de kaynaklaniyor
Ooo yaşıyor muydun sen 😱
Tabii ki de 😏😀
Belli belli 🤪
Yalaka insan yapmack insandr
Gö7lüktür , acizliktir
Asosyal bir insanın yalaka olacagını düşünmüyorum.
Asosyallikle alakalı olduğunu düşünmüyorum
Karaktersizlik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?