Evladına bakıp "Allah'ım önce onun canını, sonra benim canımı al ki kimsesiz kalmasın.." diyecek duruma gelen bir anne düşünün..
Utanacağımız çok şey var aslında ama işte...

Evladına bakıp "Allah'ım önce onun canını, sonra benim canımı al ki kimsesiz kalmasın.." diyecek duruma gelen bir anne düşünün..
Utanacağımız çok şey var aslında ama işte...
Dün tam da bu konuda bir dostumla dertleştik. üç farklı dostum var, otizm hastası çocukları var. Ve o çocuklar ömür boyu özel bakım ve özel ilgiye muhtaçlar.
Bir de yüzyüze görüşmediğim ama abimden dolayı tanıştığım bir arkadaşım var. 50 yaşın üzerinde ve boynundan aşağısı felç. 70 küsür yaşındaki annesi dışında ona bakabilecek kimse de yok. Eminim ki onun anası da otizm hastası çocuğu olan dostlarım da aynen dediğin gibi dua ediyordur.
Onların dertleri yanında bizim dertlerimiz sivri sinek vızıltısı.
Bence herkesin derdi kendinedir. benim de dertlerim var ama hiç bir zaman şu insanın derdinden büyüktür demiyorum çünkü onun derdi ayrı benim ki ayrı. belki de bana göre onun derdi küçüktür ama o kaldıramıyordur bilemem. ama bazı dertler var ki dert bile değil..
bazıları var iphone 15 alamadığı için dert edinmiş mesela gel de buna dert de şimdi.. çok saçma bulurum
Cevap
7Cevap
Buyugunun de ayrı kucugunun de ayrı..
Herkesin derdi kendine.. Bekarla evliyi kiyaslayip bekara senin ne derdin var falan yapiyolar
Herkes de sanıyor ki en büyük dert bende..
Karşıdaki anlatmıyor diye bilmiyorlar ve öyle saniyolar..
Herkesin yükü kendine ağırdır tiryaki. Dün arkadaşım, eşinin kendini aldattığını, artık eve de doğru dürüst gelmediğini anlatınca, kendime dert diye yüklediklerimden utandım. Sonra, benim yükümün de aslında bana ağır olduğunu anladım. ALLAH kimseye kaldıramayacağı yükü vermez elbette ama yine de, kimsenin derdini hafife almamak lazım. Tırnağı kırılan aşko kuşko kızın bile 😅
Herkesin derdi kendine büyük. Kimine ağır gelir, kimine teğet geçer.
Aslında ölüm dışında hiçbir dert çok da büyük değil ama insanların dertlerini kıyas yapmak da yanlış. Bana zor gelen başkasına, başkasına zor gelen bana kolay gelebilir. Acıyı yalnızca hisseden bilir.
Annesiz kalan her çocuk garip bir yetimdir. Her anne baş üstünde tutulmalı ve saygı gösterilmeli konu her ne olursa olsun. Annelerin hakkı ödenmez...
Hem var, hem yok. Bir yandan derdin büyüğü küçüğü olmaz diyorum, diğer yandan da bu kadar basit şeyleri mi insanlar dert ediniyor kendilerine diyerek sorgulamaya başlıyorum.
Derdin büyüğü küçüğü vardır.
Daha büyüğünü görene kadar en büyük dert kendisinde sanır insanoğlu. Allah sağlık başta olmak üzere kimseye kaldıramayacağı dert vermesin.
Herkesin derdi kendine büyüktür. Lâkin bazen insan derdi var zannediyor, öyle dertler var ki onların yaşadıklarının yanında bizim yaşadıklarımızın esamesi okunmaz.
Öyle deme abi. Anneannem, dayım vefat ettikten sonra resmen hayata küstü 😥 Allah kimseye evlat acısı vermesin.
Bende herkesin derdi kendine büyük diye düşünüyorum. Neticede belki birisinin bize göre derdi küçüktür ama kendi icinde ne yangınlar yanıyordur
Herkes sırtındakini dağ görmekten başkasını göremiyor demek daha doğru. Çaresizlik annelerin gözünden bakamadıkça görülmez zaten.
Herkesin derdi kendine büyük.. işte tam da bu sebepten sorunlarımı konuşmayı tercih etmem…
Herkesin derdi kendine büyüktür bunun küçüğü büyüğü olmaz diye düşünüyorum
Herkesin derdi bu dünyadaki sınavı kendisine göre ama beterin beteri var
Her yüreğin derdi kendisine büyüktür derler ya aynen de o şekilde yani dert dertdir sonuçta.
Bir kendi derdime sorunlarma bakıyorum birde Filistin'de olan insanların derdine sorununa bakıyorum utanıyorum derdim var demeye🤐
herkesin derdi kendine büyük gelse de , derdin buyugu küçügü vardır
Belanın büyüğü ya da hafifi vardır... Ve en büyük belaları Allah en sevdiklerine verir...
dert y*rrak gibidir herkes en büyüğü kendinde sanır
Herkesin derdi kendine
Herkesin derdi kendine
Herkesin derdi kendine büyük
Herkesin derdi kendine büyüktür.
Herkesin derdi kendine büyüktür
Sabrı kadardır
Herkesin derdi kendine büyüktür.
herkesin derdi kendine işte
Herkesin derdi kendine büyüktür
Herkesin derdi kendine büyük ya :(
Dermansız olmasın gerisi boş