Para kazanılır, kaybedilir
Dostlar kazanılır, kaybedilir.
Her şey gelir geçer. Aile baki kalır.

Para kazanılır, kaybedilir
Dostlar kazanılır, kaybedilir.
Her şey gelir geçer. Aile baki kalır.
Olgunlaşma düzeyinin yaşadığın hayatla ilgili olduğunu, insanların salt iyi ya da kötü olmadığını,
önceliklerinin değiştiğini, gençlikte olduğu gibi affedici olamadığını ya da kendini geçmişte üzüntüden kahrettiğin şeylerin aslında komik olduğunu, yalnızlığın çevrendeki kalabalıktan daha evla olduğunu, mutluluğun arayışla değil kendin yaratabildiğin bir şey olduğunu, mücadele gücünün arttığını, seni sen yapan şeylerin yaşadığın süreçler olduğunu farkedersin. Büyümenin yaş ile değil de öğrenerek olduğunu farkedersin. Tarkovsky'nin bu konuya ilişkin nokta atışı şöyle bir ifadesi var. "İnsan 16 yaşındayken dünyayı değiştireceğini düşünür. 18 olduğunda düşünceleri sert bir kayaya çarpar. 20 yaşına geldiğinde hiçbir şey değiştiremeyeceğini anlar, 25 yaşına geldiğinde ise dünyanın onu değiştirdiğini fark eder.
Ve insan 25 yaşında ölür,75 yaşında gömülür."
Yalnızsın, yürümekte olduğum yol yalnızca benim. Yola dahil olanlar oluyor, yoldan çıkanlar oluyor, yolda sorun çıkaranlar oluyor ama hepsi geçip gidiyor o yolda ben kalıyorum sevincimle, kederimle, kahkahalarımla, göz yaşlarımla sadece ben...
Yaş ilerledikçe değil de bence acı çektikçe fark ediyor insan. ben öyleydim bu yaşıma kadar yaşadığım ya da daha doğrusu yaşayamadığım şeyler yüzünden bazı şeylerin değerini çok erken anladım.. ama bazı insanlar var ki kaç yaşına gelirse gelsin eşini aldatır mesela sevginin değerini bilmezler.. ya da sağlıklarının değerini bilmezler.. ya da eşlerinin dostlarının arkadaşlarının değerini bilmezler.. ama ben bunları hiç bulamadığım için değerlerini çok erken fark ettim.. yaş aldıkça da giden zamanın gelmediğini fark ediyorum
Parasız gelirsiz bir hayat olmaz, kendim için o kadar uğraştım ki iş bulabilmek için ama kimse kabul görmüyor ya iş deneyimi gerektiriyor ya da üni mezunu olmak 🤷♂️
Bir yaş ilerledikçe şu fark ediliyor para kazan çalış et ama sonu nereye gidiyor ölüme herkes ölümsüz değil, ya da öyleyse ben bilmiyorum 🤷♂️
Cevap
20Cevap
Kendini değerli hissetmek için kimsenin sevgisine ihtiyacın yok.
Ne yaparsan yap herkesi memnun edemezsin, memnun etmek zorunda olduğun tek kişi yine sensin.
Kimseden bir şey beklemez üzülürsün.
Ben hep büyüktüm onun için yas aldıkça değil ama daima ailem her zaman benim önceliğim vazgeçilmezim oldu. Onun dışında kalan herkesten vazgeçebilirim. Ve hak etmeyene değer vermeyeceksin.
Çaresizlik sadece kayıplarda saklı, kalan her şeyin bir çözümü mutlaka var.
Sahip olunanların değeri bilinmeli, sahip olmak istediklerimiz için çabalamalı.
Gelişmek biraz da farklı pencerelerden bakmaktan geçer.
Yapılan hataların telafisi keşkeler biriktirmekten çok daha kolay.
Her zorluk, her sıkıntı geride kalıyor. Sen de kendine yüklendiğinle kalıyorsun. Hiçbir şeyi kendine gereğinden fazla yük etmemek gerektiğini daha iyi anlıyor insan.
Her şey bir kenara,
Anne ve Babanın gözlerinin önünde yaşlanması ve Allah korusun ileride öleceğini gittikçe farketmeye başlıyorsun.
Yaş ilerlemesi ile ilgili olarak tek dikkat ettiğim ve farkettiğim şey bu.
Sahip olmadigin seylerin gercek sahibi gibi davranmaktan vagzecmek.
Daha fazla iyiliğin insanı daha fazla insan yaptığından emin olmak.
Anne ve baba duasından daha motive edici bir şeyin bulunmadığı.
İnsanların ne dediğini ne düşündüğünü çok fazla önemseyen biriydim artık kimsenin ne düşündüğü umrumda değil nasıl mutlu oluyorsam öyle yaşıyorum bu da yaş ilerledikçe kazanılan bir şey sanırım
Daha sakin olursun daha ağır başlı
Neler mutlu ediyorsa ona yonelirsin sürekli
Kimseyle laf tartışmasına girmek istemessin
Sorumlulukların artar vs.
Kaz ayakları
İnce çizgiler
Alın çizgileri
Buldog yanak
Bıngıl bıngıl bir gıdı
Düşük göz kapakları.
Ayy kabus gibi inş hiç görmem 🥲
Ölüm ani, hayat fani. İnsanlara değil, rabbine güven. Çevren de, sevenin de değişir. Seni her daim koruyup kollayan ve seven yalnız Allah kalır.
Yaş ilerledikçe fark ediyor insan.
Bu hayatın bazen de insanları boşverince güzel olduğunu
Başkaları için değil, kendin için bu hayatı yaşaman gerektiğini yaş aldıkça öğreniyorsun.
Yıldız Tilbe'lik var ruhumda. İnsanları sevmiyorum. Ama onlarsiz da olmuyor. Yaş aldikca daha bi sevmemeye basladim. Ama arada bi herkese bulaşip mafyalik yapasim geliyor.
Paranı kaybedersin, yine kazanırsın. İşini kaybedersin, başka iş bulursun. Evini kaybedersin, başını sokacak bir ev illa ki bulursun ama insan bozuldu mu onu bir daha düzeltemezsin.
Zaman su gibi akıp gidiyor. Gençken farketmiyır insan. Ama şu an yaşlılığıma çok az kaldığını biliyorum. başka bir dünya için çalışmaya başladım
Kişi zamanla yalnızlığın en büyük huzur olduğunu yaşla anlıyor. Yaş ilerledikçe en büyük huzur bulucunun para olduğunu iyi anlıyor
Eskiden küçücük bir olayı çok büyük bişey sanırdım meğersem eskiden büyük sandığım olay şuanki yaşadığım olayın çeyreği etmezmiş
Her konuda ne kadar haklı olduğumu görüyorum her zaman ama bunun öncesinde bildiğim halde hayatımda yaptığım yanlışlar oluyor.
Yaş ilerledikçe şunu farkettim; "hiç kimse değişmez sen değiş."
Hayat o kadar da önemli ve zor değilmiş, çokta takmamak lazım
Yaş ilerledikçe annemin bazı konularda ne kadar haklı olduğunu daha iyi anladım.
İnsanların karakterlerini hayatlarını
Daha da fazla aydınlık görebilmek
Kendi ayakların üstünde durman gerekiyor kimse senin arkanda durmuyor birakın arkadaşı sevgiliyi vs kendi aileniz bile belli yastan sonra sizden maddi beklenti icine giriyor özellikle ayni evde yasiyorsaniz kendinize yettiremediginiz maasinizi evle paylasmaniz bekleniyor bu nedenle zaten azcik birikim yapacak olanda yapamiyor vs vs hayatta teksiniz her zaman öyle olcak iyi bir eş nasip olursa hayırlısı yol yürünür onun dışında kimseniz olmuyo yanınızda
hayatta bir gün herkes gidebilir, o yüzden mutlu olma fırsatlarının tadını çıkar :)
Tutmadığın her yas ileride sana travma olarak geri dönecek. O yüzden üzüntünü o an yaşa.
Kimse mükemmel değil, herkes hata yapabilir.
Aslında arkadaşlık diye bir şey olmadığını insan daha iyi anlıyor...
Huzur denen bir yer varmış. Huzur çok kıymetliymiş.
Her şeyin kendi zamanında güzel ve değerli olduğu. Okumak, evlilik, çocuk, gezmek vb.
Bu hayatın heycanı meycanı yokmuş. Kandırmışlar bir avuç gençliğe bizleri
Annemin her konuda ne kadar haklı olduğunu anlıyorum. Bütün bu çabası boşa değilmiş.
fırsat verken yapılmayan şeylerin pişmanlık hissi
Artık kimsenin beni sevmeyeceği gerçeğini farkettim
En kıymetli şey sağlık. Her şeyin yeri bir şekilde doldurulabilir ama sağlığın asla
Zaman paradan daha önemli gençlik. Keşke olmasaydı olucak cevap keşke kırlarda çoban olsaydım gezseydim görseydim insanları kendimi beğendirmek için ugrasmasaydım
Yer çekimi))
Eskisi kadar sesli kahkaha atmamak ve yüksek sesle konuşmamak
Ne kadar kaliteli bı hayat yaşadığımı anladım o yuzden cok mutluyum
Herksler senin kadar şanslı değil 😊
Evet öyle katlıyorum, lakin istesen de bazen olmuyor maalesef
Yetinmeyi bilenler daha çok mutlu oluyor bence..
Ortası da doğru pozitif bir bakış 👀
Herkes bunu başaramaz ama 😕
Hayatın çok hızlı geçtiği ve pişman olunacak çok şey olduğu
Insanlar nankor acimasiz hain yaratiklar.
Hissizlik, güven kırıklığı
Dünya hayatına fazla değer vermemek gerektiği
Yaş ilerledikçe insan yalnızlaşır.
Sağlığı kaybetmek.
Boş oturmak boş geliyor
Daha fazla kafayı yiyorum bunu fark ettim
İnsanların ne olduğunu anlıyorsun öyle
İnsanlar için hiçbir şey deymez
Beklemek yerine harekete geçmek.
Hiçbir şey kalıcı değil
Tecrübe ve herşeyi çok fazla ciddiye almak..
Evet öyle @asilbiri06 sana önemli bisey diyeceğim ulaşır misin bana
Şaşırmamak ve hissizleşmek..
Doğru kararlar verilir
Hiç bir şeyin benden kıymetli olmadığını
Hayat aslında çok boş
İnsanların sıkıcı olduğu
Doğrularla yanlışlar yer değiştirir
Eyvallahım olmuyor
Yaş ilerleyince farkefilrn yaşlandığımız
Bel ağrısı
Saçların beyazlaması
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?