Bugün okb sikayetinden dolayi gittim psikiyatriye, bende şey bekliyorum beni duzgunce dinler işte direk ilac yazmaz , basindan salmak icin bahaneler uydurmaz ki hepsi basima geldi. Beni 3-4 dinledi anlattım sorunumu sonra direk ilac yaziyim dedi , ben i harfini duydugum an istemiyorum dedim. Ben zaten biliyordum onceden devlette psikiyatiye gidenleri dinlemistim , basindan salmak icin ilac yazacagini biliyordum ama yine de bir gidiyim dedim. Yazık ama vallahi , ilaci istemedigimi soyledigim zmn bana sırıtarak şey dedi"terapi alman gerekiyor oda zor ve uzun" içimden saydirmaya basladim. Ulan yazik be , gelen her hastayi firek psikologa yonlendiriyo. E gelen her hastaya ilac yazcaksan , bu terapiyi kime yapicaksin. Bunlarin hicbiri benim canımı sıkmadı. Tek zoruma giden şey ulan insan gibi beni dinlemesini ve ilac yazmadan terapiye baslamasini isterdim. Terapi bir anda olmuyor biliyoruz. Yaw ulkenin geldigi duruma bak, ya yillarca okuyosun , birde psikiyatristsin , insanin yuzune sırıtarak denirmi lan bu. Zaten gelen insanlar -10 da , sen -11 ile geri gonderiyorsun, liyakatsizlik denetimsizlik yaziklar olsun gercekten. Doktorlarin bir kismi boyle, nevzat tarhan gibi hicbir hastasinin pesini birakmayan ve insan gibi tedavi etmeye calisan doktorlar var onlarin hakkini yememek lazim.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Aynısını yaşıyorum. Pişmanlık resmen. Anlatsam derdimi anlayacak ilaç yazıp gönderiyor kadın ya. Araştırıyorum iyi bir tane.
Bende cocukluktan beri OKB var, bunun icin gittim
Doktor beni sırıtarak dinledi, insanin doktora guvenipte bisey anlatasi gelmiyor, neyse. Nevzat tarhan gibi doktor lazimki, nerder
Aynı dertten muzdaripim. Bende psikiyatriye gittim devlete. Onlar sadece ilaç yazıyor. Ardından psikoloğa yönlendiriyor. E özel desen paralı. Napcaz ya?
Aga kendi kendimizin terapisti olcaz, bide okb gibi bir hastaliksa o kadar zorki, kafayi yer insan. zaten doktor beni siritarak dinledi, bisey anlatasim gelmedi. yaziklar olsun 10 sene tıp oku gel burada hastaya boyle davran
Kanka o kadar haklısın ki. Panik atak hastasıyım, okb hastasıyım. Özel hastanelerde bin lira ya da bin 600 liraya kadar çıkıyor
Bence 2-3 kere para verip gidilir. iki kere gitsen 2,3-4 k
Okb cok kotu , ben kimseyle konusamiyom insanlarin yanina yaklasamiyorum 3-4 metreden fazla.
Ah be kardeşim aldığım maaş 21 k. İlaçlar filanda var. Paramı yetişir ona
Ben birde kimseyle yemeğe çıkamıyorum
. Hep yalnız çıkarım. Sende öyle misin
Odagimi o kadar bozuyoki okb , birde ben cok umutlanmistim psikiyatriden , hala daha o kariya sinirliyim , kdu"mun kaşarı. Siritiyor birde , ztn giderken suratina bakmadim ciktim direk
Evett, ben biri oksurdugu zmn , esnedigi zmn, yani nefesini verdigi zmn o kokuya ve ses cok duyarliyim. Agzimi dakikalarca calkaliyorum temizlenmemis hala daha diyorum kendime, kompulsuyonlarimdan birisi agzimi calkalamak burnumu temizlemek yanj
Hani insanlar canlari sıkılınca "offf" derlerya ben o anda o insani oldurmek istiyorum. O anda okb tetikleniyor ve lavaboya gidip aglaya aglaya sinirli sekilde agzimi calkaliyorum, agzimi temizliyorum ama her temizledikten sonra "ulan yine olmadi tekrardan temizlemem gerekiyor" diyorum. Yani illet birsey
Aynen bende öyleyim. Allah kolaylık versin hepimize hocam
Aga bunun nedeni serotonin eksikligi, ben amcamin arabasina bindigim zmn okb falan kalmadi bende, o anda stres hormonunun one gecti serotonin hormonu yani mutluluk hormonu, o anda okb yok oldu sanki. Ama bu kucuklugumuzde stresli durumlardan sonra mutlu olmadigimiz icin , kendimizce gelistirdigimiz serotonin tekikleyicisi , mesela okb tetiklendiya, biz agzimizin yikadigimiz zmn yani belli kompulsuyonlari yapiyoruz, belli bir sure yaptiktan sonra evet bu sefer oldu dedigimiz zmn , serotonin salgilaniyor vucutta ve mutlu oluyoruz, stresten kurtuldugumuz icin. Yani bu tamamrn sevgi eksikligi. Ztn ben aileden ayri yurtta kaldim 13 senedir. Ailemin yaninda ikende ailem ayri dert oldu bana.
Çocukluktan gelen travma işte. Benim çocukluğum da ailemden dolayı sorunlu geçti
Psikiyatriden ciktiktan sonra yurda yururken , beynimin ici 1 milyon oldu, doktorlar benim en guvendigim insanlardi onlar bile bana siritarak cvp verdiyse , ben hayatta tekim kimseye guvenemem dedim. Cok kirildim ya.
Yaş kaç dostum
20 yasindayim
Çok üzüldüm. Çok gençsin. Senden 10 yaş büyüğüm. Askerlik durumu noldu?
Okb nin tetiklenmesini etkilemeyen tek insan tek varlik sevgilim veya eşim olur bence. Buda ayri bir konu aw boyle isin
Abi askerlik sorun degilde, zaten tek olmaya o kadar alistimki, bazen insanlardan okb olmasa bilame kacmak istiyorum. Askerligi tecil ettirdim 2025 te yapicam , yani 1 seneden fazla var. uni kazanirsam 4 sene sonra yaparim, Şu an yks ye hazirlanuyorum zaten
Hayırlısı olsun inşallah kardeşim
İnşallah
Demek ki gerekli görüyor ve yazıyor.
Yaw allahini seversen, gelen herkese ayni ilaci yaziyor. Ve bunu siritarak diyor,
Siritmak insana guvenilmemesini saglar. Yaw gerekli goruyorsa bile ilac tedavisi her zmn 2. Plamda olur. once terapi. Sizin gibilere ne anlatsam doktoru savunur offf
Sırıtması hoş değil ama genelde ilaç tedavisi veriyorlar terapi veya testler tanının kesinleşip sonraki aşamaları.
Tani var bende iste OKB ama direk ilac nedir aga, hoş degili ne,4 sene psikoloji uzefine egitim almis be , siritmas bir zahmet.