" Olduğum şeyle olmadığım şey arasında, hayal ettiğim şeyle hayatın beni yaptığı şey arasında boşluğum.."
Ferdando Pessoa..

" Olduğum şeyle olmadığım şey arasında, hayal ettiğim şeyle hayatın beni yaptığı şey arasında boşluğum.."
Ferdando Pessoa..

Elbette ki kendimi çıkmazda hissettiğim zamanlar oldu. Bu ve bunun gibi durumlarda neler yapabiliriz, onlardan bahsetmek isterim
1. Durumu kabullenin ve kendinize ben şu anda... sorunuyla karşı karşıyayım bunu kabul ediyorum ve çözüm bulmalıyım deyin.
2. Sizin yaşadığınız olayın benzerini yaşayan biri varsa veya tecrübe ve bakış açısına güvendiğiniz biri varsa onunla konuşup çinde bulunduğunuz durum için çözüm üretmeye çalışın.
3. İnternetten bu sorunla alakalı kişilerin neler yaptığını araştırabilirsiniz. Örneğin anksiyeteyle nasıl başa çıkarım? aratıp güzel yazılar ve tecrübeler okuyup kendinize bir yol çizebilirsiniz.
4. Ayrıca bir uzmandan da yardım alabilirsiniz.
Evet zaten sürekli olarak çıkmazda hissediyorum kendimi. çünkü maalesef hayat bazen insanı zorluyor ya da duygusuzlaştırıyor..
insan da neler yapabileceğini bilmiyor artık. nefes almak bile zor geliyor insana.. ya da bir tükenmişlik hissediyorum mesela. zaten Bir insan çıkmazda olduğunda, genellikle endişeli, stresli ve belirsiz hisseder. Çıkmazdan nasıl kurtulacaklarına dair hiçbir fikirleri yoktur ve bu durum onları güçsüz ve çaresiz hissettirir tıpkı beni hissettirdiği gibi..
bu gibi durumlarda da ben genellikle sorunu çözmeyi deniyorum artık benim için sorun neyse onu buluyorum..
bir süre de insanlardan uzak duruyorum kimseyle konuşmuyorum. kendim sevdiğim aktivitelerimi yapıyorum sadece
Fazlasıyla oldu. Yolumu tıkadı, geri geri gittim hep. Ne zaman düşse o his içime yok bu sefer olmaz hayır diyorum, iptal iptal iptal. 😂
Evet bu aralar.. ama sonra oturdum düşündüm dedim ki hayat benim onca çabama onca emegime ragmen bu çıkmaza koyduysa demek ki yolun sonu bura.. demek ki ben buraya aidim. Kabul ettim.
Teşekkür ederim
Rica ederim..
Cevap
9Cevap
Elbette herkesin olmuştur bazen ben de kendimi çıkmazda hissediyorum ancak herşeye bir çözüm var sorunlar biz onları gözümüzde ne kadar büyüktürsek o kadar büyükler
Tabi ki oluyor insanız ama sonra duvarı kırıyorum ya da geri dönüyorum ahsh
Her şeyi akışa bırakıyorum
Ilahi plana güveniyorum
Huzur içindeyim
Benim dünyamda her şey iyi ve güzel
Her şey yolunda
Hayatımdaki tüm olumsuzluklar ben anlam veremesem de benim daha iyi bir versyonuma ulaştırmak için bana hizmet ediyor
Minnettarm teşekkürler
Oldu. Bir gün birisi ile birtakım şeyler olduktan sonra yaşadıklarım karşısında bayağı bir sorunlar oldu.
Bu duyguya yabancı değilim. Sıklıkla yaşadığım bir duygu. O çıkmazdan çıkamadık daha. Debelenip duruyoruz öylece. Bu öyle bir hâl aldı ki alışmaya da başladık bu duruma.
Yok ya ben her ne olursa olsun her şeyin bir sonuca ulaşacağını düşünen biriyim. Çıkmaza girdiysemde bir şekilde o çıkmazdan çıkarım, ohırs var bende. d
Çıkmazda olmak ve kendini hiçbir yere ait hissedememek genelde bunları hissediyorum
Mesele o bana rehberlik etmediği zaman kendimi kaybolmuş hissediyorum. Bu pek hoşuma gitmiyor.
Oldu. O çıkmazın içinde mutluluğu buldum. İnsan kendini seviyorsa daracık yere sikissa orada yine mutluluğu bulur.
En zor durumlar dan biridir.
Pek çok kez hissettim. Ama her gecenin sabahı, her derdin devası var. Allah var gam yok.
Oldu tabi ki o zamanlarda hep Allah'a sığındım.
Hayatımda hiç bukadar çıkmazda ve çaresiz olduğumu hissetmemistim...
Herkesin öyle dönemleri olmuştur
Sürekli çıkmazlardayım
bu aralar öyle gibi...
Evet çoğu zaman.
Evet özellikle şu sıralar
Evet kendimi her zaman çıkmazda hissediyorum
Cokk
Hissediyorum
Evet hissettim
Elbete.
Çoğu zaman öyle
Bazen