Güncellemeler
+1 yıl
Ya bipolar falanda öyle hissediyomuş korkuyorum ya bipolarsam sanırım hastalık araştırmam gerekiyodu ve ben hepsine baktım şu an yoğun kaygı ve korku var sende de var mı okb
Güncellemeler
+1 yıl
Nasıl başa çıkıyosunuz kaç yıllık hastasınız
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ey! vesveseli arkadaş, nasıl ki aynının içindeki ateşin sureti seni yakmayacağı gibi, ve aynanın içindeki yılanın sureti seni ısırıp zarar veremeyeceği gibi o tarz vahmî düşünceler sana zarar veremez. O seni korkutan hayal ve düşünceler sadece vesveseden gelen vehmî kuruntulardır, yâni hakikatte var olmayan bir şeyi vahimde ve hayalde ona bir şekil verip sonra onu hayalden gerçeğe çıkarıp varlığını gerçek kabul ederek inanmaktır.
Meselâ dehşetli bir katil diğer odada gizlenmiş ve beni gafil avlamayı bekliyor demek ve düşünmek ve şekil vermek vehimde ve kuruntuda mümkündür, fakat hakikatte mümkün değildir, Zîra vehmî bir düşünce yoklukta olan hiç bir şeye vücud giydiremez.
Netice itibariyle, bu tarz vesveseli zamanlarda bütün dikkatini buna versen gitgide büyür ve seni hasta eder.
Önem vermezsen eğer, küçülür ve söner gider...
Sende de mi var dostum yazın için teşekkür ederim
Ricâ ederim mânevî kardeşim, bende eski zamanda bir derece vardı ve bana dehşetli yaralar açarak dehşetli zararlar veriyordu.
Son iki yıldır benden şiddetle kaçıyor, davet etsem yine kaçıyor.
Bu tarz basit ve âciz şeyler benim karşımda durmazlar...
Nasıl yaptın böyle anlatsana izzet güllü mü izledin
Hayır o bahsettiğin kişi kimdir tanımıyorum bile.
Bunun sırrını ve anahtarını sana senin anlayabileceğin bir dilde yazarak sana verdim.
Ey maraz-ı vesvese ile müptela! Biliyor musun vesvesen neye benzer? Musibete benzer. önem verdikçe şişer, önem vermezsen söner. Ona büyük nazarıyla baksan büyür. Küçük görsen küçülür. Korksan ağırlaşır, hasta eder. Korkmazsan hafif olur, gizli kalır. Mahiyetini bilmezsen devam eder, yerleşir. Mahiyetini bilsen, onu tanısan gider.
şu vesvese öyle bir şeydir ki cehil onu davet eder, ilim onu def eder. tanımazsan gelir, tanısan gider.
Maddî musibetleri büyük gördükçe büyür, küçük gördükçe küçülür. Mesela, gecelerde insanın gözüne bir hayal ilişir. Ona ehemmiyet verdikçe şişer, ehemmiyet verilmezse kaybolur. Hücum eden arılara iliştikçe daha fazla hücum göstermeleri, lâkayt kaldıkça dağılmaları gibi; maddî musibetlere de büyük nazarıyla ehemmiyetle baktıkça büyür. Merak vasıtasıyla o musibet cesetten geçerek kalpte de kökleşir, bir manevî musibeti dahi netice verir; ona istinad eder, devam eder. Ne vakit o merakı, kazaya rıza ve tevekkül vasıtasıyla izale etse bir ağacın kökü kesilmesi gibi maddî musibet, hafifleşe hafifleşe kökü kesilmiş ağaç gibi kurur, gider. Bu hakikati ifade için bir vakit böyle demiştim:
Nasıl ki bir mücadelede müthiş bir düşmana karşı gülmekle; düşmanlık barışa, husumet şakaya döner; düşmanlık küçülür, mahvolur. Tevekkül ile musibete karşı çıkmak dahi öyledir...
Allah aşkına ayyetten yazma sen okbli miydin nasıl kurtuldun
Bu âyet değildir. Benim konuşma ve yazı dilim böyledir. Ben sana yazdığım şeyleri uyguladım ve o belâyı def ettim. Bunun dışında hiçbir yol, hiçbir metod ve hiçbir ilaç seni bundan kurtarmaz ve kurtaramayacaktır. Zîra bu mânevî bir hastalıktır..
Haklısın sende var mıydı okb
Sende öylesin ve dinlememen daha iyi olur özellikle yatkınsan
Ya bipolar falanda öyle hissediyomuş korkuyorum ya bipolarsam sanırım hastalık araştırmam gerekiyodu ve ben hepsine baktım şu an yoğun kaygı ve korku var sende de var mı okb
Bende var
Tek okb de değil sosyal anksiyete depresyon panik bozukluk kalabalık fobisi travma sonrası stres bozukluğu yaygın anksiyete bozukluğu
Korkmak yerine umursamamak lazım
Nasıl başa çıkıyosunuz kaç yıllık hastasınız
Başa çıkamıyorum pekte ve çocukluktan beri var hasta olan aslında ben değilim beni bu hale getirenler birer hasta
Evet katılıyorum benide böyle hasta ettiler izzet güllüyü izledin mi
İzzet güllü videoları bana sıkıcı geldi
Banada öyle geliyodu 1,5te izle aklına kazınsın