Aciz olmayanlar var birazda onlari sinasin
Allahin sinamasi nasil oluyor?
Aciz olmayanlar var birazda onlari sinasin
Allahın kulunu sınaması diye bir şey yok. Kulun dünya ile sınanması var. Zaten yeryüzünde beşeriyetle birlikte olmak yeterince sınava muhattap olmaktır. Bunun sonucunda seçtiğin yol, verdiğin kararlar senin amel defterinr işlenecek. Sürekli yanlış insanları kendine çekiyorsan hayata bakışını gözden geçirmen gerekli. İyiler kötülerle haşr olmaz. BİR yerde yanlış yaptığın bir şey var.
Olumsuz şeyler, musibetler ya günahlarına kefaret ya da bir sınanmadır. İki durumda da sabırlı olmalıyız. Musibetler Allah’a yakınlaşmaya vesile olur. En çok musibet Peygamberlere daha sonra evliyalara sonra diğer kullara gelir. Allah dertlerimizden, musibetlerden daha büyüktür. Dua, gayret ve sabır sebat ile yardım iste, isyan etme
Allah’ın sınaması işte bu. Bu düşünceler. Her aklına geleni söylersen maalesef imtihanı kaybedersin. Akılı insan her aklına geleni söylemez. Düşünür taşınır kâr zararı hesaplar öyle konuşur
Allah sevdiği kuluna dert sıkıntı veririrmis. Sevmediği kullarınada sağlık para mal verin beni unutsun demis
Cevap
8Cevap
İnsanlar seytandan daha seytan belki de seytan insanın ta kendisidir ama Allah’a isyan edilmez gunahini falan geçtim mantık çerçevesinde yaratılan her zaman biat eder yaratıcısına etmezse cezası kesilir
Benim bildiğim şöyle Allah herkese küçük de olsa bir şeyle sınar onların neredeyse hayatlarının sonuna kadar olacak bir şeyle ısınar Mesela şöyle bir şey çok güzel bir kızsındır Ama mesela Nasıl anlatayım mesela kekemesen ya da kör Sün alırsın ya da Doğuştan gelen bir rahatsızlığın ya da ailenle alakalı bir sıkıntın varsa psikolojik olarak ya da başka bir türlü Bunların hepsi ve sınavda da aslında nedenini inan ben de bilmiyorum
Sen allaha yonel ve dua et diye biseyleri vermez vermez, aksini verir hatta. Son tependen yagdirir tahmin edemeyecegin guzellikleri verir
Fakirleri Allah ve Cennet ile oyalar zengin insanlar. Bu bütün dinlerde neredeyse böyledir.
İnsanlara fazla takılma bazı şeyleri görmezden gel herkesle muhatap olma her yüze güleni gerçek sanma herkesin kafa aynı çalışmıyor 😊
Allaha isyanın ve inkarın günahı cehennemdir.
ben ateistim
Nasıl inanmak istersen öyle görürsün
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?