Mevsimler geliyor geçiyor, umutlar başlayıp tükeniyor ama yine de hayat, neden olduğu belli olmayan bir inançla inadına devam ediyor?

Mevsimler geliyor geçiyor, umutlar başlayıp tükeniyor ama yine de hayat, neden olduğu belli olmayan bir inançla inadına devam ediyor?

Evet düşer tabi ki de.. ben mesela artık yorulduğum için bittiğim için umut etmeyi bıraktım.. yani hiç bir beklentim kalmadı hayattan ya da insanlardan.. ya da kendimden.. bu yüzden de zihinsel olarak tükeniyorum maalesef.. çünkü insanın kalbi artık dayanmıyor acı çekmeye ya da hayal kırklığına
Bazen bakıyorum da, nimet içinde yüzerken bile kendimize edinecek dert bulabiliyoruz. İnsanlar can derdine düşmüşken, bizler minnoş dertlerimizle oyalanıyoruz.
Cidden her şeye rağmen onca konforun içinde, bilmiyorum ki nimet azgını mıyız?
Gece küçük bir çocuğun kardeşine telkin verdiği videoyu gördüm "acıların bitecek, şehadet getir"
Çocuklarımı koydum o yavruların yerine. Nefesim kesildi, uyuyamadım, kendime yediremedim o görüntüleri, suskunluğuma, müslümanlığıma yediremedim.
Yıllardır, ben kendimi bildim bileli "katil israil, filistinden defol" naraları atıp, Kahhar ismi şerifinin duamıza icabet edip israili kahretmesini bekliyoruz. Samimi değiliz. Çünkü bizim ponçik kaygılarımız, asıl dertlenmemiz gereken mevzulardan önce geliyor.
İnsan umut etmekten yorgun düşer mi?
Bu dünyaya ne için geldiğini, asıl kardeşinin, dostunun kim olduğunu unutursa bırakın her şeyden yorgun düşsün!
Measselam
Hayal kırıklıkları, yaşamsal her faktör umudumuzu kırabilir. Kırılan umutlar fazlalaşır ise Umut etmekten yorulabiliriz. Umut ettiğimiz şeye tekrar çabalamak ya da şans vermek hata gibi gelebilir. Çünkü daha önce denenmiştir.
Ekstra olarak Türkiye’de yaşayıp, umud etmeyi engelleyecek o kadar şey var ki..! Umut etmeye sıra gelmiyor.
Cevap
5Cevap
Evet düşer.
İnsana yapılacak en büyük kötülük onu bir umudun içine hapsetmektir.
Her sabah umutla yeni bir güne başlayıp, her gece ne kadar bøktan bir dünyada yaşadığımı fark ediyorum.
Aslında umut tükenmiyor. İnsanlar çok aceleci. Telaş yoruyor. Umut etmek değil de düşünmektir belki yoran.
Umut her zaman olmalı umudunu kaybettiğin zaman herseyini kaybedersin
Herseyi kaybet umudunu kaybetme 👍
Düşer, hele umut ettiği ile yan yana değilse bitkinde düşer:
Son zamanlarda sürekli yorgun düştük..
Hayat devam ediyor evet
Bazen evt duser
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?