Yaşarım sevdasız yaşarım aşksızzzz,
Aldana aldana öğrendim artık...

Yaşarım sevdasız yaşarım aşksızzzz,
Aldana aldana öğrendim artık...

Evet hata yaparak öğreniyorum tabi ki de.. zaten hayat da öyledir bir şeyler yaparız ve hata olur sonra da doğrusunu öğreniriz.. ama dikkatli olmak da gerekiyor her zaman
Aldana, aldana, kendimi aldata aldata öğrendim her şeyi. Deneme yanılma yoluyla, hatalar yaparak öğrendim, sessiz savaşlar verdim kendi içimde, kimseler duymadı çığlıklarımı, annem dahi görmedi beni, görmek istemedi, manipüle edilişlerime "sana öyle geliyor"dedi annem, ben de kendime "sana öyle geliyor"dedim. Hayır, hayır bana öyle gelmiyordu lakin yüzleşmeye cesaretim olmadığından, annemin de söylemlerinden ötürü aldandım anneme, aldandım herkese, aldattım kendimi, kalp yanılmaz, kalp hisseder, kalbimi de aldattım, beni aldatmalarına göz yumdum. Yüzleşmeye cesaret ettiğim vakit de öğrendim aldanmamayı, kendimi aldatmamayı, bu kez kandırmadım kalbimi, artık kulak veriyorum hislerime, çünkü çok iyi biliyorum bana öyle gelmediğini, okumuş olduğum kişisel gelişim/psikolojik kitap
kitapları da öğretti bana aldanmamayı, kendimi aldatmamayı, insanların mimiklerini, sakladıklarını sandıkları her şeyi okumuş olduğum kitaplarım sayesinde okuyorum, bazen insanları okumak yaralayıcı olabiliyor lakin insanı asıl büyüten yaralarıdır, bedenim de hiç yaram yok lakin kalbim yaralarla dolu oldu, o yaraları da ben onardım kendime annelik yaparak, artık kimsenin ağzına bal çaldığı o saf kız değilim, iyi ki de cesaret edip yüzleşmişim kendimle, yüzleşmek iyileştirdi yarınlarımı, aldanmaz oldum yüzleşince, aldatmaz oldum kendimi, herkesin yalanını anında yakalamak, neyi hesapladığını anında farketmek bana beni kazandırdı, sana öyle geliyor düşüncelerimden kurtardı beni, bana öyle gelmiyor, çünkü öyle, hissettiğim gibi, aldanmalarımdan kurtuldukça canım kardeşim de gördüm, ruhu, niyeti, her şeyi canım kardeşim olanları da.
K. evaşenin anlamını da nerden biliyorsa KS, bunu bile çevirmiş, yazarken k. evaşeyi çevirmez diye düşünmüştüm :D
Yine her zamanki gibi güzel ve efsanevi bir cevap : )) tenk yu : ))
Evet aldana aldana öğrendim.. Hatalarımız olmasaydı doğru yolu bulamazdık.. Evet hatalar yaptım ama aynı zamanda hatalarım benim için tecrübe olmuş oldu.. Yeri geldi düştüm.. Ama düştüğüm yerden tek başıma kalkmasını da iyi biliyorum.. Kalbimin yaralarını da kendim sarıyorum.. Yani bu yaşadıklarımız sayesinde artık kimsenin bu şekilde davranmasına müsaade etmemeyi öğreniyoruz..
İnsanların çoğunun kalplerinin kapkaranlık olduğunu çok geç farkettim...
Aldana aldana öğrendim kafamı çöle gömen bir deve givi gömüp yaşamışım hayatı çünkü...
Teşekkürler 🌼
Rica ederim : ))
Cevap
0Cevap
Aldanmak istediğimiz için aldanıyoruz bence 🤷🏼♀️ öğrendik zor da olsa
Biz mi istiyoruz acaba? Bile bile mi 🤔
Yok biraz öngörüm var. Yaşamadan, önceden görüp bana nasıl bir geri dönüşü olabileceğini anlayıp üzülmeden de hayatıma devam edebilirim
Öyle oldu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?