Cahil kadınları sevmeyin... neden mi?

arkadaşlar... bir insan başka bir insanı mutlu edemez. istiyorsa, ancak memnun edebilir. mutluluk bizim bakış açımıza ve iradi davranışımıza bağlı, yani sadece kendi içimizdedir. ben bir kadın olarak dünyanın en ilgili ve bana aşık adamıyla birlikte olsam, bana en güzel hediyeleri de alsa, hayatımda kafamı çevirdiğim yön pozitif değilse hiçbir şeyden mutlu olamam. çünkü zaten bu hikayedeki kadın mutluluğa niyetli biri değil. mutluluğu dış bir müdahaleden bekliyor. çok üzücü bi' detay: nice iyi niyetli ve emek vermeye hevesli insan, bakış açısını karanlıktan kurtaramamış insanları sevmiş bulunuyor; yaptığı şeylerin hiçbir olumlu etkisinin olmadığını farkedince hayal kırıklığı yaşıyor. bu konuda en önemli şey insanın önce kendini sevmesi ve kendiyle ilgilenmesi. kendine zaman ayırdığı çekirdek bir alanının olması. kendiyle meşgul olan kişi hem aklen hem bedenen güzelleşir. hem meşguliyeti sayesinde dedikodu gibi boş işlerle zaman öldürmez, doğal olarak kendisi gibi insanlarla daha kaliteli bi' hayat yaşar. gereksiz veya toksik her insan da çevreden elendiği için kalanların gerçekten seven ve ilgilenen insanlar olma ihtimali yükselir. e bu insanların aldığı her hediye, ettiği her söz de çok mutlu eder.

yaaa! neymiş? her zaman bakış açısı pozitif ve kendini geliştiren yani cahil olmayan insanlarla yakınlık kurmalıyız.