Kavga ve gerilim anındaki değişimim böyleyken ne yapacağım?

ben 19 yasinda bir gencim ve ortaokula kadar cocuklarin zorbaliklari yuzune ozguvensiz bir kisiligim oldu babam bunu farkettigi zaman ortakula gectigim gun beni boksa yazdirdi ve bana cok saglam bir ozguven yuklemisti ve bende sporun da verdigi ozguvenle babalin dedigi gibi beni ezmeye calisanlari parcalar hale geldim kavgalarda ciddi bir sekilde dayak yemisligim de oldu ama asla canimin yandigini hissetmiyordum fiziksel yapi olarak bi deri bir kemik sayilirim ama bu bana engel olmuyordu fakat zaman gectikce kavgadan koptum ve artik kavgalardan korkar hale geldigimi farkettim cunku daha cocukken bile hicbirseyin sonunu dusunmuyordum ama Şu an da kalakaliyorum bazen kendime soruyorum gozumun gordugunden korkmazken simdi korkuyorumuyum diye bir de uzeine babami kahramanmaras depreminde topraga verdikten sonra ozguven diye birsey kalmadi eftrafimdaki 1 2 kisiyi yuceltirken ben batakliga gidiyormusum gibi hissediyorum ama artik bunu tekrar asmak istiyorum fikri olan var ise her goruse acigim simdiden cevaplariniz icin cok tesekkur ederim

Güncellemeler
+1 yıl
ben 19 yasinda bir gencim ve ortaokula kadar cocuklarin zorbaliklari yuzune ozguvensiz bir kisiligim oldu babam bunu farkettigi zaman ortakula gectigim gun beni boksa yazdirdi ve bana cok saglam bir ozguven yuklemisti ve bende sporun da verdigi ozguvenle babamin dedigi gibi beni ezmeye calisanlari parcalar hale geldim kavgalarda ciddi bir sekilde dayak yemisligim de oldu ama asla canimin yandigini hissetmiyordum fiziksel yapi olarak bi deri bir kemik sayilirim ama bu bana engel olmuyordu fakat z
Kavga ve gerilim anındaki değişimim böyleyken ne yapacağım?