merhaba,
5 vakit namaz kılan biri değilim ama kıldığım zaman da bir tek farzlarını kılıyorum, sünneti hep terk ediyorum. sünneti kılmayarak çok mu yanlış yapıyorum?
merhaba,
5 vakit namaz kılan biri değilim ama kıldığım zaman da bir tek farzlarını kılıyorum, sünneti hep terk ediyorum. sünneti kılmayarak çok mu yanlış yapıyorum?
Adı üzerinde, sünnet yani nafile namaz. Kılmazsan günah değil. Kılarsan ekstra sevaptır. Ülkemizde Şafii mezhebindekiler genellikle sünnet kılmazlar. Diğerleri ise alışana dek yalnızca farz kılarlar. Tavsiyem, namazın şeklini anlatan değil de, ruh ve manasını anlatıp sevdiren kitaplara bir göz gezdirmeniz yönünde. Muhsin Kıraati adlı güzide yazarın "En İyi Dost; Namaz", "Namazın Gerçeği" gibi kitaplarını okuyabilirsiniz. İnternette ücretsiz pdf'leri mevcut.
çok teşekkür ederim:)
Evet, yanlış yapıyosunuz. Çünkü ahirette farz namazlardaki eksikler, kusurlar sünnetlerle kapatılacak. Hem sünnet kılmazsanız ahirette Peygamber efendimizden hangi yüzle şefaat isteyeceksiniz?
teşekkür ederim yorumunuz için, dikkat edeceğim artık inşallah 🫶🏻
Rica ederim ❤️
Cevap
4Cevap
Elbette çok yanlış yapıyorsun ama yeni başladıysan alışana kadar idare edebilirsin. En kısa zamanda sünnetlerini de kıl
@Noateizm ne alaka lan kfkfjgjgkgvk
teşekkür ederim canım🫶🏻
harbiden hahshshshhs
Yani peygamberin davranışını uygulamıyosun bir nevi
Sünnetten sorumlu değilsin zaten sorun yok
kilmanin ne zarafi olucak
Bende hep öyle yapardım
şeytaana uy
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?