Sokrates naçizane insanlarin bilgiyi dışarıdan değil kendi içimizde zamanla kendimizi egitebileceğimizi Ögretiyordu bunu ayrıntılı bir biçimde aciklayan bir çok sozu var, onun bu yaklaşımı benim yaşam bicimime çok yakın ve siyasete olan bakış açısı beni kendine çekiyor sağlam bir sistemin var olması gerektiği ve bunun insanların ve başkalarının düşüncesine göre değişmemesi gerektiğini savunması bence onun çok güçlü bir iktidar sahibi olduğunu düşündürüyor, hayatımı özetleyen bir çok sozu var benlik düşüncesini hiçe sayarak kendi içimde özüme olan yolculuğumda bir yol gosterici gibi" sorgulanmamis bir hayat yaşanmaya değmez" Kibirden uzak ve içeriye yolculukta en çok hoşuma giden sözlerinden birisi olan"Bir şey bilmediğim dışında başka bir şey bilmiyorum" sözü öğrenebildigim herşeyin bir başkası için bir hiç olduğu fakat benim için bambaşka çerçevelerden bakmama sebep olan mucize gibi bilgiler olduğunu en derin şekilde hissettiriyor, belki komik gelebilir fakat sokratesi gerçekten seviyorum 😃
En İyi Cevaplar