İnsan bir garip alem, içinde taşır bin alem. En yokuşta ise idrak adında bir alem. Sen neresindesin bu alemin, anlayan mı, anlatan mı, kavrayan mı, kavratan mı? Kullanabiliyor usun bu alemin nimetlerini?

İnsan bir garip alem, içinde taşır bin alem. En yokuşta ise idrak adında bir alem. Sen neresindesin bu alemin, anlayan mı, anlatan mı, kavrayan mı, kavratan mı? Kullanabiliyor usun bu alemin nimetlerini?

Hayatta mutlu olmak bencillikten geçse de, bir ekip işi. Benim anlamam yetmiyor, yakın çevremin de anlaması gerekiyor ama bazen anlatmak yorucu geliyor.
Ben şuna inanıyorum her insanda yaratanin bir esmasi var hayatına sirayet ettiği.. Hani bir an olur tüm dünya ve mahlukat karşına gelse yenebilirim baş edebilirim dersin ya bir de o anın tam tersi vardır kendi bedenine bile söz geciremediğin, parmağını bile kipirtamadaginin kendinde o gücü bulamadığın, çığlık atsan kimsenin yetmeyeceğini bildiğin. ikiside benim.. hissettiğim iki zıt kutup.
İnsan garip bir alem icinde taşır bin alem.. Oyle bir an gelir ki gözdeki gönüldeki perde kalkar bunu hissedersin maddenin soyutlanisini bir nevi dünyanın dönerken çıkardığı sesi, damarlarında dolaşan kanın akışını, gecenin gündüze kavusmasindaki o anı, mezarlıklardaki o dingin sessizliği, ruzgarin, daglarin, topragin konustugunu... daha bir çoğunu hissersin..
Bir an gelir kendini bile tanıyamazsın duygundan emin olamazsın, konuşamaz ağlamayaz yürüyemezsin algin oyle bir kapanır ki anlam veremezsin..
Ben neresindeyim bu alemin?
Bilmiyorum... bazen sidretul muntehaya düşüyor ruhum bazen yerin binbir kat altına.. bazen gökyüzünü, karincayi vs. yaratilanlarin tamamini dahi hissediyor ve anlıyorum bazen karşımdakinin söylediği kelimeyi idrakta aciz kaliyorum.
Bilmiyorum neresindeyim bu alemin?
Bazen her şey mümkün gibi geliyor bazen mümkün olan bile imkansız..
Bilmiyorum neresindeyim bu alemin?
Öylesine korkuyorum ki anlayamamaktan, anladığımda amel edememekten, anladıklarımi anlatamamaktan, anlamanın önemini unutmaktan..
Bılmıyorum neresindeyim ben bu alemin..
Sen benim kaybolan kardeşim mişsin gibi hissettim.🙂
Ben bir garip adem,
Yüküm şu cihanı alem.
Alemin içinde alamler içimde,
Bilmiyorum hqngisi daha ağır gamda, hikmette.
Teşekkürler sağolasın.
Sorduğunuz soru ile bende öyle hissettim
Ayni duyguyu paylaştığım kişilerle karşılaşmak fazlası ile mutlu etti asil ben teşekkür ederim sorgulayıcı sorulariz için.
Eyvallah 🙂🖐️
"İdrak aleminin hangi noktasındasınız?" ifadesi oldukça soyut bir konsepti ifade ediyor ve felsefi bir perspektife işaret ediyor gibi görünüyor. İdrak, insanın anlama, farkında olma ve düşüncelerini organize etme yeteneğini ifade eder.
Bir kişinin idrak alemi, deneyimleri, bilgisi, duygusal zekası, düşünce yapısı ve felsefi görüşleri gibi bir dizi faktöre bağlı olarak şekillenir. Dolayısıyla, "hangi noktada olduğumuz" kavramı kişisel ve sübjektif bir değerlendirmeye dayanır.
Eğer daha spesifik bir konsept veya konu hakkında konuşmak istiyorsan, lütfen daha fazla bağlam sağlayarak konuyu açıklığa kavuştur, böylece sana daha iyi yanıt verebilirim.
İçinde olduğumuzdan çok, içimizde olanlar, bir şehrin sokakları gibi. Kimi kalbinden yani duygularına uyar, düşünür, karar alır kimi aklından. Dışımızda ki biz aşikär ama içimizdeki, akıl diyarının sokak aralarında gizli. bu sokaklar akkın mahallesinde mi, duyguların mahallesinde mi, yoksa ikisinden de uzak bir yerde mi?
Cevap
3Cevap
Sonunda
İdrak yollarım enfeksiyon olmuş, çocuksu bir saflıkta insanları idrak etmekte zaaf gösteriyorum.
En üst noktasındayım, her şeyi idrak ediyorum, ona göre karşılık veriyorum. Elimden geldiğince tabii yoksa ezilip gideceğim bu alemde
bu soru buradaki kitleye çok fazla.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?