Hani bazen birilerini görürsünüz onları bir türlü zannedersiniz öyle bir imaj gösterirler ama iş icraate gelince başka türlü olduklarını anlarsınız. Başından bunu anlamanın yolları nelerdir?
İnsanların içlerininde dışarıya yansıttıkları şekillerle aynı olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Burada dikkat edilmesi gereken başlıca kriter fikri ve zikri aynı paralelde olması. Eğer davranışları başka söylemleri başka biri ise o insanın karakteri zaten az çok bellidir.
Aslında hepimiz öyle değil miyiz? Kim içindeki kötü huylarını dışarıya yansıtıyor ki.. tanıdıkça, onunla vakit geçirdikce görürsün.. ilk tanıştığın da herkes iyidir, herkes mükemmeldir. Bazısı çok iyi saklarken, bazısı hemen belli eder. başından bunu anlamanın yolları, hemen teslim olmayıp biraz izlemek, imtihana tabi tutmak.. vakit geçirmek, ders çıkarmak gerekiyor her insan aynı diyemem lakin, her insanın her şey yapabileceği gerçeğini unutmuyorum. Bazı şeyleri yaşadıktan sonra o yaşanan olaydan ders almak öyle güzel ki. İyi ki zamanında o acıyı çekmişim ve şimdi aynı acıyı kendime yaşatmıyorum diyebiliyorsun. Olaylara yaklaşımın bile değişiyor. Ve hayat aslında seni sınarken öğrenip ders almanı sağlıyor..
Yok canım, Zaman satın alınamayacak kadar paha biçilemezdir. B*ktan bitmiş bir ilişkinin sonunda şu sürede şu kursa gitsem falan sertifikayı alabilirdim yanıma kâr kalabilirdi diyorum artık.
İnsanların iç dünyaları ile dışarıya yansıttıkları şekiller arasındaki uyumsuzluklar genellikle insanların davranışları, duyguları ve düşünceleri arasındaki çelişkilerle fark edilebilir. Bu uyumsuzlukları anlamak için insanların söylediklerini, yaptıklarını ve hissettiklerini dikkatlice gözlemlemek önemlidir. Ayrıca, kişinin beden dili, ifadeleri ve tepkileri de içsel durumları hakkında ipuçları verebilir. Ancak, insanların içsel dünyalarını tam olarak anlamak karmaşık bir süreçtir ve doğru değerlendirmeler için empati, dikkat ve zaman gerektirir.
İnsanları zaman içinde tanıdıkça tavırlarının sözlerinin birbirini tutmasıyla kısaca gerçek kişiliğini ortaya koyduğu zaman anlarız içle dış bir değildir tam yansıtmaz kendisi izin verirse içini görebilirsin