Ya seviyosa seni sevsin . dininle inancınla ilgilenmesin.Hani o inanıyo olabilir tamam o gereknlerini yapsın.Senden bunu isteyemez.İstenilerek olabilecek bi şey de değil bu.Sen sen olmaktan vazgeçme.Seni seven sever zaten bu halinle. Hani kızın ailesi bunu sorun ediyosa onlaa innıyo gibi gözükebilirsin ama sevdiğin insan ne olduğunu bilmeli.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Müslümanlığa göre kafir ( deist, ateist, hristiyan,...vs ) kişiyle evlenmek haramdır ve evlenirse dinden çıkma durumu söz konusudur.O yüzden sevgilin Müslüman olmanı istiyordur.
Bana göre herkesin inancı kendine.010 Yorumla- +1 yıl
müslümanlıkta da aforoz olayı oldgunu bilmiyodum :) yalnız şurda bi çelişki var yukarda yorum yapan arkadaslardan biri müslüman bi erkek hristiyan musevi vs herhangi bi dine ait birinle evlenebilir dedi. sen diğer din mensubu insanlarında müslümanlığa göre kafir oldugunu söylüyosun..ve haramdır diyosun.. kafam karıstı bu celişki değil mi ?
- +1 yıl
Hristiyanlık ve Musevilik aslı bozulmuş " ilahi " dinlerdendir. Müslüman bir erkek Hristiyan ve Musevi dinine mensup bir bayanla evlenmesi caizdir , mekruhtur yani harama yakındır.Doğru değil yani..Ama Müslüman bir kadın ister aslı bozulmuş ilahi din olsun isterse olmasın evlenmesi kesinlikle haramdır.
- +1 yıl
birincisi ben müslüman değilim hristiyan değilim hiç bi dine inanmıyorum deistim. sevgilim müslüman. ikincisi burdanda anlaşılıyoki islamiyette kadınlar hep 2.sınıf insan muamelesi görüyo.. ne demek ya erkek evlenebilir kadın evlenemez.. ben müslüman olsaydım hrıstiyan bi adamla neden evlenemeyim? neyse olay o değil benm deist olmam sevgilimin bana müslüman ol yoksa evlenemem demesi.. inanç meselesi bu kadar önemlimi evlencegin insanı oldgu gibi kabul etmek yanlış mı?
- +1 yıl
İslam'ı tartışmam..Dinin gereği öyledir kabul edersin veya etmezsin kişiye kalmıştır.
Sevgiline gelince onun dini İslam ise gerekliliklerini elinden geldiğince yapmasında anormal bir durum göremiyorum.Evlenmeyebilir çünkü dini öyle emrediyor..Babası , annesi İslam dışında bir dine mensup olan kişilerin İslam'ı seçtikten sonra annesi, babası evlatlıktan reddetse bile günah olmuyor.Çünkü din her şeyin üzerinde olan bir olgudur. - +1 yıl
orasını gercekten tanrı bilir.. sizin inandığınız kitapta bi insan tarafından yazıldı. siz ona peygamber diyosunuz benim için normal bi insan.. bunların doğruluğunu oraya gidince görücez.. kmse bu hayatta bu kadar emin olmasın.. çünkü oraya gidipte haber getren daha olmadı ;)
Ben müslümanım . tamam namaz kılmıyorm .s cuma namazına gitmiyorum .s tamam belki hergün oruç tutmuyorumama müslümanım . inanıyorum çünkü.
Müslüman olarak doğru dinin bu olduğuna inandığım için müslüman olmanı isterdim .
(günaha girmemek için )
Ama tarafsız bir yorum gerekirse bence inandığın şeyin peşinden git .15 Yorumla- +1 yıl
bence neye inandığınızı iyi bilin . birbirinizi tanımanız açısından belki bunu söylemek bana düşmez ama bırak sana öğretsin kuran ' ı oku .
sende ona öğret neye inandığını bir kitabınız varsa ( yok diyebiliyorum ama açıkla ayrıntılı olarak ) okut yada anlat ileride sorun olabilir diye düşünüyorum .
baştan anlaşın ama o sen ona nede o sana bu ne saçmalık demesin :))) . zaten birbirinizin inandığı şeyi tamamıyla bilirseniz berki 2nizden biri diğerine eşlik etmek ister, istemezse bile tanıyın - +1 yıl
Birbirinizi , bu bence saygınızı (aranızdaki) arttırır. birşeyleri bilirseniz eğer.
o senin inancına ters bir şey yapmaz sende onun yapmazsın tabiki kendi inancınıza zarar vermediği durumlarda . Küçük bir zorluk bence bu yenilebilir belki sorun bile etmiyorsun sen ama sen ona öğret oda sana sonra herkez inandığı şeye devam etsin inanmaya . Seviyor madems eni neye inandığını bilsin . tanısın seni bence bir şekilde öğret ona dinini değiştirt demiyorum öğret oda sana öğretsin tanıyın yani
din takım değil ki değiştiresin.. gönülden inanmadıktan sonra nasıl Müslüman olacaksın en çok münafık olursun... sen bi İslam'ı derinlemesine araştır bol bol düşün ha olmuyorsa zorlama o çocuğu ve kendini...
Müslüman bi erkek yalnızca Hristiyan Musevi ya da Müslüman bir kadınla evlenebilir...02 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
+1 yılSoruyu kendime endekslersem: Kız arkadaşım benim dini düşüncemi sorgulayıp fikir değiştirmemi ister ya da savunduğum bazı ideolojik düşüncelerimden vazgeçmemi isterse ilk iş kız arkadaşımdan vazgeçerim...
33 Yorumla- +1 yıl
Dostum aşk da bu değilmidir zaten. Karşılıklı anlaşma ve birbirinizi anlayabilme... Bunu hoş karşılamıyorsa ve bu şimdiden sorun oluyorsa, ileride daha çok üzülmeden şimdiden vazgeçmen en mantıklısı...Takdir senin...
+1 yılkesinlikle değiştirmem. beni seviyorsa oldugum gibi herşeyimi kabul edrek sevmeli ve buna saygı duymalı. bunu sana sunması bile başlı başına bir faol.
16 Yorumla- +1 yıl
bende ateist olduğum için seni anlıyorum inanç konusunda baya baskıcı olabilen kişiler oluyor bazen. bu şimdi o kadar büyük bi sorun olmasada ilerisinde çok büyük uçurumlar yaratacak aranızda o yüzden yol yakınken sevgilinin bu konudaki fikrini öğrenmek daha iyi.
- +1 yıl
canım bazı insanlarda ne yazık ki din inanç herşeyden önde geliyor :(
- +1 yıl
evet gerçekten çok yazık.. hele ki bazı insanların sorgulamadan inanması .. daha da yazık.. ve yine yazık ki bende böyle düşünen birine aşık oldum... halbuki bunlar abartılcak büyütülcek sorunlar değil.. iki insan gayette birbirinin inançlarına saygılı olarak bi evlilik yürütebilirler.. bu resmen bi zamanlar amerikada siyahlarla beyazların evlenmesi yasaktı.. ona döndü..
- +1 yıl
kesinlikle haklısın
sevgilim için inancımı değiştiremem. nasıl değiştireyim, yalan olur.
42 Yorumlamüslümanlık islamiyet size göre sıkıcı ve baskılı gelebilir fakat tam tersidir yani müslümanlık hoşgorü demektir eşitlik demektir iyilik demektir ben geç veya geçme demiyorum hoşgoru bu sonucta senin bileceğin birşey müslümanlıktan deist olan kişi sayısı veya ateist olan kişi sayısı yok gibidir ama müslüman olan kişilerin sayısı çok fazla.
12 Yorumla- +1 yıl
bir şeyin yanlış olup olmadığını onu , ona inanan kişi sayısına göre belirleyemezsin. hani bi söz vardır aptal bi şeyi milyonlarca insan bu doğrudur aptal değildir yanlış değildir desede o aptal bişey yine aptal bişeydir senin için bilmem anlatabildim mi. ve olay sapıyo arkadaslarım burda inanç tartışmıyoruz
sevgilime beni değiştirmeye çalışan birsürü insan olduğunu, beni olduğum gibi kabul etmesini ve yanımda olmasını söylerim. bu şekilde baskıyla is yaptırılmaz ki.
inandığın şeyin peşinden gitmelisin10 YorumlaSevdiğin için değil doğrusu müslümanlık olduğu için tercih et. Daha mutlu ve güçlü hayatın olur. İnanmayan veya diğer inançlara mensup olan insanların özellikle bilim adamlarının hayatlarındaki bu değişimin nedenlerini okuyabilirsin. Neden müslüman olduklarını anlattıkları videolarda internette mevcut.
00 Yorumla
+1 yılNe Yani Ateist Sevgilim Müslümanlıktan Çık Ateist Ol Dese Ben Ateist mi Oucam ? Onu Müslüman Yapmaya Çalışırdım,Eğer Kabul Etmezse Evlendiğimiz Zaman İilşkimizin Yürümeyeceğinden Ayrılmamızın En Dogru Şey Oldugunu Söyleyerek Allaha Ismarladık Derdim...
019 Yorumla- +1 yıl
Diyorum Ugraşırdım Yapmak İçin Yani İslamı Anlatırdım Zorla Baskı Yaparak Anlamında Demedim,Olmazsa Ayrılırdım Çünkü İleride Çok Ciddi Sorunlar Yaşanır...
- +1 yıl
Örnek; Beraber Olduktan Sonra,Gusul Almamak,Örnek;Çocugum Oldu Ben Bir Müslüman Gibi Yetiştirmek İsterim,İslama Göre Eğitirim, Ama Eşim Buna Karşı Çıkar,Ateist Fikirlerini Anlatmak İster,Müslümanlıktan Sogutmaya Çalışır Ben Karşı Çıkarım..En Kısa Ve Basit Örnekler...
- +1 yıl
benim gusul almamamın ona bi zararı yok. sexten sonra zaten duş alınır . ikincisi bebekler inançsız doğarlar. ona ne benim ne de eşimin baskı yapmaya hakkı yok. kendi karar vericek neye inanmak yada inanmamak istediğine.. seçimlerinde özgür kalmalı. sen nasıl ona müslümanlığı anlatırsan bende ona deizm felsefesini anlatırım kararı vercek olan o. sonra bana gelip müslümanlıkta hoşgörü var demesinler. madem hoşgörü var o çocugun kararına 2 tarafta baskı yapamaz
- +1 yıl
İyide Müslümanlıkta Çocuk Dogduktan Sonra Bile Kulagına Ezan Okunur Buna Ne Diceksin ? Çocuga Bir Müslümanlık,Bi Deizm Anlatırsan O Çocugu Küçük Yaşta Harab Edersin,Acaba Babam mı Dogru Söylüyor ? Yoksa Annem mi ? Hangisi Dogru ? ...Bence Çok Sıkıntılı Geçer Ve Bu Tür Evlilikler Zor Yürür...
- +1 yıl
o çocuk büyücek ve bazı seyleri kendi araştırcak.. dolayısıyla doğar doğmaz kulağına ezan okunması bişeyi belirlemez. o çocuga buna inan diye baskı yapılması dğru değil. ergenlik çağında kendi kararlarını kendi verebildiği için neye inanmak istediğini de o seçer.. herkeste akıl var dimi ? o da buna kendi karar vermeli.
- +1 yıl
Şunu Diyim Ben,Sevgiliniz Başta Müslüman Olmanızı İstiyor,İleride Müslüman Olmazsanız Ne Gibi Sorunlarla Karşılaşırsınız Siz Karar Verin ;)..Siz Ateist Ve Deist'ler Kendinizi Çok Bilgili,Akıp Küpü Zanneddersiniz Yaaa Mantık Yürüt Bakalım ;)..
- +1 yıl
Hayır Tam Senin Sorununla İlgili Aksine :)..Şimdiden Müslüman Olmanı İsteyen Biriyle İleride İlişki Çok Güzel Yürür mü Yaaa ?
- +1 yıl
neden yürümesin. ben onu seviyorum o da beni seviyo.. mutlu etmek için elimden geleni yaparım.. ama böyle düşünürse beni kaybeder.. dediğim gibi insanlar birbirnin inançlarına saygı duyarsa evlenebilirler.. ama müslümanlar bunu çok abartıyo ve ateistlere deistlere öcü gözüyle bakıyo..
- +1 yıl
Ateistlerin Özellikle Kendi Forumlarında İslam'la İlgili,Allah'la İlgli, Neler Yazdıklarını İyi Bilirsin Heralde ? Peygamber Efendimize Sübyancı Dedikleri Filan En Küçük Hakaretler.. Bunları Yazan insanlara Müslüman Olsan Ne Gözle Bakarsın ?
- +1 yıl
Birbirini Seven İnsanın Ayrılmasını İstemem TabiKi,Ama Şuan Bekarsın Sevdiğin Kişiyi Unutabilir Önüne Bir Başkası Çıkabilir Ve Evlenebilirsin Ama ? Şimdi Evlenirsen Çocugun Olursa Ve İlişkin Yüremeyip Boşanırsan İşte OZaman Hiçbirşeyin Anlamı Kalmaz...
- +1 yıl
Deistleride,Ateistleride Bilirim...Açıklamana Gerek Yok...Ayrıca Benim,Dinim Ve Peygamberim Hakkında Ne Düşündüğünüz Beni İlgilendirmez Ama Saygı Duymanız Gerekir,Sonuçta Burası Müslüman Bir Ülke...Begenmiyorsanız Başka Ülkelere Gidiceksiniz Örnek Kuzey Kore'ye Din Yok Diye Biliyorum...
- +1 yıl
Banene Ateist Olmuşsun,Deist Olmuşsun Kimseninde Umrunda Olmaz,Türkiye'de 70 Milyon Kişiden 50 Milyonu Ateizm'in,Deizm'in Ne Anlama Geldiğini Bilmez...Ama Ateist'lerin Özellikle İslam'la,Kuran'la,Peygamber Efendimizle İlgili Yazılarını Okuduktan Sonra SokaktaKi Köpeğe Saygı Duyayım Ateistlere Saygı Duymam...Saygı Duymamam Sen Normal Değilmi ? Eğer Onlar Benim İçin Kutsal Olan Şeylere Hakaret Etmeselerdi Böyle Düşünürmüydüm ?
- +1 yıl
Valla Forumlarda Okuduklarım Sadece 2-3 Kişide İbaret Değil Geneli Öyle...
+1 yılbu isler oyle karar vermekle olmaz zaten gonulden inanman lazim inanc isi boyle.
ben degistirmem degistir diye baski yapan da gozumden duser birakirim
sacma nedenlerle insanlar ayrikiyoken bu cok gecerli bi neden10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKızı çok seviosam müslüman olurdum başka bi din olmazdı ama sadece müslüman olmamı isteseydi :( müslümanım ztn bi ara atestlik boyutuna kayıyodum az kalsın ergenlik işte doğru yolu buldum lisedeki bio hocam sayesinde gerçekler ve iyi olan herşey müslümanlıkta çokça var Allah dini adam gibi yaşamayanları beni soğutanları cezalandırsın İnşallah Amin :)
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGüncelleme : Dinimizislam sitesinden irebir alıntıdır ..
Sual: Müslüman erkek ve kadın gayrimüslimle evlenebilir mi?
CEVAP
Müslüman erkek kitapsız k�firlerle evlenemez. Kitaplı k�fir kadınla yani Hıristiyan ve Yahudilerle evlenmesi caiz ise de, tahrimen mekruhtur, harama yakındır. Zimmi ile evlenmesi tenzihen mekruhtur. (Hindiyye)
Cevap sahibi+1 yılYani sölemek istediğim o evlilik evlilikmi annene söle araştırsn ciddiyim sizin durum karışık evli sayılmıo olablirler ..
Kişilik & Karakter konusunda 341 cevap paylaştı. adı müslüman veya değil hayatlarınıdaki dogrular aynımı yaşantı aynımı birinin adı müslüman olur birinin adı maria olur birinin adı adam olu sadece adı değişecekse hayatta herkes herşey olabilir
00 Yorumla
+1 yılsevgdiginiz isteye bilir ama siz onun icin musluman olsaniz yine de kalben olamazsiniz
insan sevdigi icin değil Allah icin musluman olmali00 Yorumlaısrar etmezdım ama muslumanlığın bı hosgöru dını oldugunu ona anlatrdım :d zatenn babam da annemde atesıstle evlenmeme ızın vermezdı :D
02 YorumlaDeist tir ,agnostik tir kim buluyor bunları ya.Deist olunca kazanacagın birşey yok.Ama müslüman olmazsan (benim inancıma göre) kaybedecek çok şeyin var.
06 Yorumla- +1 yıl
sana şöyle sorayım o zaman arkadaşım.. deist bi sevgilin var çok seviyosun o da seni seviyo.. ama müslüman olması için baskı yapıyosun.. yoksa evlenemem senle diyosun.. böyle bişey yaparmıdın ? sevdiğin kızı oldgu gibi kabul edermidin etmez midin ? tekrar söylüyorum empati kurarak cevap verin
olmazdım yani kısaca. Çünkü olmazdım olamazdımnasıl fikrim o isteyinc değişecek ki .numara yapmaya gerek yok. o benim gibi olsun
00 Yorumla
+1 yıldeğiştirmem herkesin inancı kendine ben eğer onun düşündüğünü düşünmüyorsam onun inandığına inanmıyorsam asla değiştirmem.
00 YorumlaAşkın, sevginin önemi var ama bir yere kadar maalesef. İnanca, düşünceye ve yaşam biçimine saygım sonsuz. Ama evliliği düşünemem yürümez, sorun çıkacaktır. Olmayacak duaya amin diyemem.
00 Yorumla
+1 yıldeistlik hakkında bildiğim müslümanlıktan çok farklı değil, müslüman olmasam müslüman olurdum ama o başka dine geçmemi istese geçmezdim
04 Yorumla- +1 yıl
müslümanlığı yaşayanları görüyormusun, müslümanlığı ne kadar yaşıyorlar
- +1 yıl
benim yaşadığım müslümanlığın deistlikten en büyük farkı peygamber inancı
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbu yaşta deistsen 60 a gelince ne olacaksın merak ediyorum.
01 Yorumlakımse için ınancımı degstrmem
12 Yorumla
+1 yılAllah zaten müslüman olmanı soylemis ve bunu soylerken ilk olarak oku demiş... Sevgiline kutsal bir sorumlulugunu yerine getirmis... Baski yapmiyorsa bence Kur'an oku ve sevgilini mutlu et...
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 566 cevap paylaştı. benim inancima kimse karisamaz..
10 YorumlaZaten müslümanım sorun yok derdim.
10 Yorumla
+1 yılMüslümanım başka dine geçmem.
02 Yorumla- +1 yıl
Müslümanım kim isterse istesin dinimi değiştirmem. Şimdi oldu o zaman.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar