Utangaç biriyim ve konuşmaya çalışıyorum ancak aklıma hiç bişey gelmiyor.
Annemle konuşurken çok rahatım mesela aklıma bir sürü şey geliyor ama diğer insanlarla beyin tutulması yaşıyorum! :'(
Sizce napmam gerekir fikri olan?
Utangaç biriyim ve konuşmaya çalışıyorum ancak aklıma hiç bişey gelmiyor.
Annemle konuşurken çok rahatım mesela aklıma bir sürü şey geliyor ama diğer insanlarla beyin tutulması yaşıyorum! :'(
Sizce napmam gerekir fikri olan?
Zor bir durum. Kendi zorlanan lazım bıraz. Mesela günlük gezilere katil, spora yazıl. Yavaş yavaş ortamlara gir. Bende de var ama bendeki üşenmeden kaynakları çünkü herkesle anlaşamam. O yüzden çok kişi ile muhabbet etmemem
Güvenim kalmadı gerçekten. Yani sessiz olduğum için o kadar değersiz oldumki. Tabiiki kimse bana özel muamele yapmak zorunda değildi.. Ama hiç değilse biri bana dikkate etseydi.. Belki aşardım bu olayı. Kendimi yani. Ailemle de çok sıkıntı yaşadım. Belki de o yüzden böyleyim. Şimdi herşeye alınıyorum nefret ediyorum bazen herkesten.
Normal şeyler bunlar geçici durumlar. Herkesin kötü anıları var, herkesin kötü tecrübeleri var. Ama her şey senin elinden, tâbiki zor bu durumdan çıkmak çünkü beynin artık alışkanlık yaptı bu duruma. Ama her şey geçici her şey senin elinde. Beynini bu alışkanlıktan kurtar en önemli faktör zevk almaya bakacaksın yaptığın işten en önemlisi bu
Cevap
2Cevap
Bence kız arkadaşlarınla biraz gez alış dışardaki ortama gir cafe deniz kenarına falan gidin alışırsın zmnla
Bende çok çekingendim kafede mesela rahat yemek yiyemezdim sonra kız arkadslarimla sürekli kafeye giderek alıştım artık dışardaki insanlardan cekinmiyorum utanmuyorum konusabiliryorum rahatça
Garson çağırırken dahi çekingen biriydim artık degilim
İnşallah 😃
konumayaya ozen göster
Sosyal fobin var psikolojik destek al
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?