"Erkek cesaretini emretmekle, kadın itaat etmekle gösterir" Aristotales'in bu sözünü görünce biraz şaşırdım açıkçası. Bir filozofun bu düşüncesi hakkında düşünüyorsunuz?

"Erkek cesaretini emretmekle, kadın itaat etmekle gösterir" Aristotales'in bu sözünü görünce biraz şaşırdım açıkçası. Bir filozofun bu düşüncesi hakkında düşünüyorsunuz?

Cesaretimi itaatle göstermek mi? İtaat etmek hiç bana göre bir şey değil, hemde hiç. Cesaret bana göre korku duymana rağmen harekete geçmektir, risk olmasına rağmen riske girmektir. Bahsettiğim şey kesinlikle cahil cesareti, bile bile lades demek değil. Cesaret ruhun oksijenidir. cesaret korkunun yokluğu değildir, başka birşeyin korkudan daha önemli olduğu kanısıdır. Ne demiş Napolyon; dünyada tek taklit edilemeyen şey cesarettir.
Ve öfkeyi cesaretle karıştırmayın lütfen. : )
Kesinlikle sana göre olduğunu düşünmedim :) Bu düşünce Aristo'nun düşüncesi. Çok güzel ifade ettin, hele ki risk en sevdiğim eylemdir hayatımda. Risk almakta riskin sonuçlarına katlanmakta cesaret işidir. Cesaretin kadar varsın hayatta sözcüğü kendime aittir. Bu mottoyla yaşamak nefes aldığımı hissettiriyor. Korku yokluğu mu? Korku olmadan cesaret olmaz zaten değil mi? Napolyon'un sözüne katılamadan edemeyeceğim. :)
Cesaretimizin simgesi olarak bir kadeh viski gönderiyorum sana :)
Tamam o zaman :) Jack Daniels sever misin?
Hımm genelde yumuşak içim seviyorsun o zaman ama lagavulin denemedim hiç genelde JD ya da Red Label. otellerde genelde Chivas :) O zaman konum at gelirken alıyorum 100'lük Chivas anca yeter :)
Tamam cilasız olmaz zaten. Buzları hazırlar mısın gelirken buz da alayım mı :)
Eh işte alkolik hareket engellenemezin temsilcilerindeniz az buçuk:)
Hahaha bu sözü söyleyen kişi kesin çok hayalperest bir erkek 😂
Benim cesaretime gelince delilerde var bende ki cesaret.
Halk dilinde de deli cesareti derler.
Gözümü kapatır dalarım olayın içine.
Risk seviyorum sanırım.
O dönemdeki filozoflar hep hayalperest zaten :) Ben erkekten korkmam kadınlardan korktuğum kadar :) Risk sevmek güzeldir insana yaşadığını hissettirir.
Teşekkürler ✌️
Cevap
2Cevap
Cesur kadın itaat mi ediyormuş düşünür fazla düşünmekten devre yakmış sanırım 😅
Hahahah evet biraz öyle olmuş :) Sence cesaret nedir peki?
Cesaret tam aksine itaat yerine düştüğün esaretten kurtulup kendi kendine yeten bir kadın olmak
Güzel ifadeydi teşekkür ederim.
Hayır bunu diyen geri kafalı caihdilr
Ünlü düşünür diyorlar ama :) ? Filozof diyorlar
kadının cesareti itaattir diyenin kafasına topuklu ayakkabımla çakarak gösteririm cesaretimi
Ahahahahah :) Harikasın. Valla aristo demiş bir çakıver sana zahmet :)
Aslaaa katılmıyorum.
Kadının itaat etmesi bence eziklik erkeğin emir vermesi ayrı itici.
Bende katılıyorum. Bu aristonun görüşü. :)
Kime katıldığını anlamadım?
Efulime
Heee dedim nolii 😃
hahah yok yok. Kadının cesareti benim için kimseyi umursamadan kendi gibi olup istediğini yapmasıdır. Birde yaşamak için kimseye muhtaç olmadığını bilmesidir.
Kesinlikle katılıyorum tamda bugün sorduğum soru işte.
Hangi soru?
Birşeyi başarmak size ne hissettiriyor.
Senin az önce dediklerini ben adım adım başarıyorum.
Anladım. Kafamda bazı şeyler canlandı. Mücadele ettiğin zaman başaramayacağın şey yoktur bunu öğrenmişsinizdir o zaman. Kimseye muhtaç değilsin. Sende bir bireysin sonuçta. Umrunda olmasın kimin ne düşündüğü. Yaptığın şeye inanıyorsan.
Çok güzel söyledin, teşekkür ederim 🙏 hayatımda bir çok şeye göğüs gerdim en güzel zamanlarımı artık yaşama vakti.
Tek başına kurduğum hayat artık sadece kendi mutluluğum için var ben ve benim mutluluğum huzurum 💪
Mükemmel işte cesur kadın dediğin budur. Mutluluğun daim olsun.
Olması gereken ama işte herkesin başaramadığı. Teşekkürler tekrar 🤗
Herkes başarsaydı bir değeri kalmazdı sanırım :) Rica ederim..
Haklısın böylesi daha özel
Korkularına rağmen üstüne gitmek ve gerektiğinde susabilmektir, cesaret.
Mantıklı olmayın cesaret aptallıktır
Konuş adamım kim tutar seni
Teşekkür ederim kardeşim
Kadın niye itaat ederek gösteriyormuş
O zamanlarda varmış demekki kadının üstünde toplumsal baskı::)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar