Zamanında yetişmek, zamana dikkatle yaşamak?

Selamun Aleykum ve Rahmetullahi ve Berakatuhu (Aleykum Selam ve Rahmetullahi ve Berakatuhu)

Ben biraz zamanımı yetiştiremiyorum çünkü sabah 6.30 gibi kalkmam gerekiyor ve akşama doğru 18:30 ya da 19:00 gibi gelmem gerekiyor İN ŞAA ALLAH (C. C) BİİZNİLLAH (C. C). Yani geldikten sonra haliyle yoruluyorum ve biraz dinlenmem gerekiyor. Saat yaklaşık 21:00 olduğunda ödevler vb. gereken işlerim 22:30 kadar sürdüğünü varsayarsak haliyle benim 6:30 gibi kalkabilmem için en az 7 saat uyuyabilmem gerekiyor İN ŞAA ALLAH (C. C) BİİZNİLLAH (C. C). Demek ki 23:30 en geç yatmam gereken saat BİİZNİLLAH (C. C) İN ŞAA ALLALH (C. C). O zaman 1 saat zaman içinde biraz haliyle belirli işler yapmam gerekli ama bu zamana o işler sığmıyor çünkü o işler en az 2 saat olması gereken işler BİİZNİLLAH (C. C). Uykudan kısarsam biraz zor ayakta kalabilirim bu yüzden olmayabilir. Yani bilemiyorum umarım Hayırlısı olur Rabbim ALLAH (C. C) Bizleri Affeyler. Çok telaş etmeye gerek yok ALEMLERİN BİR VE TEK RABBİ OLAN ALLAH (C. C) Din gününün Maliki (Sahibi). Bunu diyerek haliyle bir Dini, ALLAH (C. C), Sahibi olduğunu, Sonlu olmadığını, Her saniyenin önem taşıdığını, Haklara dikkat etmen gerektiği salih kullar gibi olmaya çalışman gerektiği, Mutmain olmaya çalışman gerektiği (Nefsinin isteklerini gizlemiş vb.) (Vesveselere kulak asmayan, kötülüklerden uzak durmaya çalışan) vb. anlayabiliriz BİİZNİLLAH (C. C). ALEMLERİN BİR VE TEK RABBİ OLAN ALLAH (C. C) Bizleri Affeylesin Amin. ELHAMDULİLLAHİ RABBİL ALEMİN ER RAHMANİR RAHİM MALİKİ YEVMİDDİN. SADAKALLAHUL AZİM Amin.

Zamanında yetişmek, zamana dikkatle yaşamak?