Sorumu beğenen ve yanıtlayan herkese öpücüklerr 😘😘🤗
İnsan yaş aldıkça nasıl hisseder, hüzünlenir mi; mutluluk mu duyar?
Sorumu beğenen ve yanıtlayan herkese öpücüklerr 😘😘🤗
Doğum günleriniz sizde nasıl bir his bırakıyor?
Yıl merdivenlerini birer birer çıkmak, geriye baktığınızda giderek artan anılarla yaşamak nasıl duygular yaşatır size?

Şöyle anlatayım. Çok kısa olacak.
Çocukluk ve ergenliğimi ihtiyar gibi yaşadım. Yetişkinliğimi ve ihtiyarlığımı da genç gibi yaşayacağım.
Her doğum günümde bu gerçeği idrak ediyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum.
Ülkem yaşıyor sonbahar. Ben kışı yaşıyorum. Yağıyor üstüme lapa lapa kar. Üşüyor ellerim, ayaklarım, tüm bedenim... Ama biliyorum bu kışın baharında yeni müjdeler var.
Artık hayata, insana, aşka, topluma, siyasete, sanata bakışım öyle değişti ki gözümden kaç perde indi bilmiyorum ama tüm gerçekleri kristal kadar net görüyorum artık.
Bu tamamen nasıl bir hayat yaşadığını ile alakalı bir durum. Eğer hatıraların mutluluklar ile doluysa bunu önündeki yaşları da fazlasıyla taşırsın. Fakat tam tersi olarak mutsuzluk katsayım daha fazla ise bunun yüzünü ileriki yaşlarda daha çok yaşarsın.
<3
Olgunlaşma düzeyinin yaşadığın hayatla ilgili olduğunu, insanların salt iyi ya da kötü olmadığını,
önceliklerinin değiştiğini, gençlikte olduğu gibi affedici olamadığını ya da kendini geçmişte üzüntüden kahrettiğin şeylerin aslında komik olduğunu, yalnızlığın çevrendeki kalabalıktan daha evla olduğunu, mutluluğun arayışla değil kendin yaratabildiğin bir şey olduğunu, mücadele gücünün arttığını, ve seni sen yapan şeylerin yaşadığın süreçler olduğunu farkedersin. Yani hem hüzünlenir hem mutluluk duyarsın..
Yaş alma olayında en iyisi pek aldırış etmeden yaşamda kontrollü olarak ilerlemek. Ruhunu ve zihnini genç tutabilmek bence bir insanın hayatında kazanabileceği en büyük zaferdir. Her daim yaşlanma olayını daha 10 yaşımdan itibaren sevimsiz buldum ve reddettim. Dünya da milyarlarca yıl yaşadı ama bugün hâlen genç ve dinç. Hüzün şart değil neşeli olmak için bi dünya sebep bulabiliriz bence😃
Bence de ablacımm 😄😄🍀
Neşemize sahip çıkalım tatlılık 😄😍🍀
Tabikisi 😁😁
😁😁
Teşekkürler 😎🧡
Cevap
14Cevap
İnsan yaş aldıkça hüzünlenir genelde.. ben seviniyorum ne güzel sona bir adım daha :D :D şaka bir yana aslında yaş değil de insanın zamanı varken yapamadıkları üzüyor..
Tamamen ne yaşadığınla alakalı. Geriye baktığında hatırlanacak güzel anıların ne kadar çoksa o kadar keyif alıyorsun aldığın yaştan. Çünkü yaşanması gereken her şeyi yaşamış olmanın bir huzuru oluyor.
Net bu
https://youtube. com/shorts/o39fi7rf4mk? si=Z7jXybh0fQSGJsuE
Link yok? :)
Hüzünlenmek yaşamaya fırsatım varken yaşayamadiklarimdan dolayı.. mutluluk daha bilinçli, daha olgun, daha aklı başında olmamn mutluluğu genelde yaaağğğniii bence
Her yaş ayrı güzeldir, yaşlanıyorum diye hüzünlenmem çünkü geçmişte kalmak geleceği mahveder.
O yüzden devam.
Bir his bırakmıyor o gece dua ediyorum önceden üzülürdüm şimdi ise mutluyum çünkü istediğim şeyler beni bulmaya başladı
ben doğum günlerinden nefret eden birisiyim çünkü yaşlanmak hoşuma gitmiyor
Doğum günleri bana ömürden 1 yaprağın geçtigini hatırlatır
İnsan yapısına göre değişir bu, neşeli ise mutlu olur, içsel bir karanlığı varsa iyi hissetmeyebilir
Herkesi yavaş yavaş tanıyorsun pastadaki mum sayısı çoğalınca
Önceden güldüğün anılar yerini buruk gülümsemelere bırakır
Çok kötü hüzünleniyorum 😭
Daha nötr bakar bence sona yaklaşmış gibi hiseder
Yaşlı moruklamis
Hüzünlenir sonuçta yaşlanıyoruz
Duygulanabilir
Büyüdüğünü hissediyor bakışı değişiyor her şeye.
Ben hüzünleniyorum. istemiyorum yaş almayı vs.
Parmaklarım yoruldu bugün mesela teşekkür etmekten. Sinirlendim ahs
Tecrübeye bağlı
Dün doğumgünümdü. yaynızlıktan buraya geldim
hüzünlenir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?