Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
İnsanın karakteri, hem genetik hem de çevresel faktörlerin bir kombinasyonu ile şekillenir. Genetik faktörler, kişiliğin temel yapı taşlarını oluşturur ve çevresel faktörler bu temel yapı taşlarını şekillendirir. Genetik faktörler, kişinin mizaçını, duygusal tepkilerini ve davranışlarını etkiler. Örneğin, genetik olarak dışa dönük olan bir kişi, içe dönük olan bir kişiye göre daha sosyal ve arkadaş canlısı olma eğilimindedir. Genetik olarak saldırgan olan bir kişi, daha saldırgan davranışlarda bulunma eğilimindedir. Çevresel faktörler, kişinin deneyimleri, yetiştirilme tarzı ve sosyal çevresi gibi faktörleri içerir. Örneğin, sevgi dolu ve destekleyici bir ailede büyüyen bir çocuk, daha güvende ve kendinden emin olma eğilimindedir. Zor bir çocukluk geçiren bir çocuk, daha güvensiz ve kaygılı olma eğilimindedir. Genetik ve çevresel faktörler arasındaki etkileşim karmaşıktır. Bazı durumlarda, genetik faktörler kişinin karakterini belirlemede daha önemli rol oynayabilirken, bazı durumlarda çevresel faktörler daha önemli rol oynayabilir. Örneğin, genetik olarak saldırgan olan bir çocuk, sevgi dolu ve destekleyici bir ailede yetiştirilirse, saldırganlığını kontrol etmeyi öğrenebilir. Ancak, ihmal edilen veya istismar edilen bir ailede yetiştirilirse, saldırganlığını kontrol etmekte daha fazla sorun yaşayabilir. Sonuç olarak, insanın karakteri, hem genetik hem de çevresel faktörlerin bir kombinasyonu ile şekillenir. Bu faktörler arasındaki etkileşim karmaşıktır ve kişinin karakterini belirlemede her ikisinin de önemli bir rolü vardır.
Kişilik & Karakter konusunda 26,3b cevap paylaştı.
Ben hep iyi biriydim hala iyi biriyim o kadar şey yaşadım atlattım risklerim var çünkü arkadaşım nankör çıktı onun eşi risk çocuk kötü biri işte arkadaşın olunca sana zararları arkamdan iş çevirdiler herşeyim ortaya çıktı tam sıkıntı kötü şeyler yaptılar kuzen takmış kafaya yatacak beyinsiz yine bu sene duyduk demiş ki amcamlar gitmesin aslında gitmeleri iyi olabilir çünkü onları görmemem güzel olur kızı eşi çocukları kuzeni falan ama bakalım ocağa var bakalım durum ne olacak hakkımızda hayırlısı tabiki başka türlü riskler var ondan da şüphe yok Allah kötülere fırsat vermesin amin
Karakter, çevreseldir. Çevresine ve yaşadığı hayat şartlarına göre şekillenir. Genetik olarak sadece anne babanın fıtratından benzerlikler taşır. Lakin bu da tıpa tıp aynısı olmaz. Sadece benzerlikler bulunur.
Tercih. Çünkü insana ne doğru ne yanlış geliyorsa onu karakter haline almaya başlar ve kendine bir benlik yaratır bu ise kafa yapısı ile oluşan bir şey. Genle alakası yok.