+1 yılGüvendiğin bir insandan aynı karşılığı beklemek doğru olur mu? Yoksa güvenini kazanmak için ona zaman mı tanımalı? Bu daha iyi niyetli bir yaklaşım olmaz mı? Bana özel bir durum olmamalı diye düşünmek , karşındaki insanı anlamaya çalışmak, bir anda kesip atmamak çok daha insanca bir hareket mi olur? İçinde sabrı, iyi niyeti, çıkarsızligi barındiran 'Olgunluğa' ulaşmanın en son gelinen noktası mı burası.. karşılık beklemeden güvenip..'guvenebilirsin bana' mesajı verebilmek.. Sana hiçbir zararı olmayan bir insanın sadece korkularından kaynaklı güvensizliğini aşmasına yardımcı olmak bu çağ için çok mu safça.. hemen hayatından çıkarabilmek.. hemen engellemek.. hemen kestirip atmak bu çağın bir kuralı mı.. olmazsa olmazi mı..
03 Yorumla- +1 yıl
Ben sana güvenmiyorum mesajı verip sonra güven beklenmemeli sen de belli bir ölçü de güvendiğini göstermen lazım. Bir adım atmasını bekleyip adım atmamak bana garip geliyor. Kestirip atmak değil de insan ciddiye alamıyor maalesef karşıdan beklediği şeyi insanın kendisi de yapmalı bir erkek düşün eşinden sadakat bekliyor ama kendi sadık değil ne kadar ciddiye alınabilir bu kişi 🤔
- +1 yıl
Örneğin hiç tanımadığı bir insana ne kadar teslim olabilir ki insan.. düşünsene yüz yüze hiç gelmemiş iki kişi. ne kadar guvenebilirsin.. bana göre sen de tam anlamıyla güvenemezsin
- +1 yıl
O zaman güven beklemeyecek o kişi ya da güven testi yapmayacak :))) bu konuyla ilgili söyleyeceğim başka şeyler de var ama yazmaya gerek yok :)))
En İyi Cevaplar
+1 yılGüvenin karşılıklı olması muazzamdır ama karşılıklı olmak zorunda değil. Ben karşımdakine her türlü güven veririm, verdim de zaten bugüne kadar. Ama çok insan bana güven vermedi.
Güvenilmez tipler kimlerdir.
1. Batılı gibi modern yaşayıp doğulu gibi basit düşünenler.
2. Söyledikleri ile yaptıkları birbirini tutmayanlar. Örneğin; sofu gibi konuşup meyhaneci gibi yaşayanlar.
3. Kendini olduğu biçimden ya da bulunduğu konumdan aşağıda ya da yukarıda tanımlayanlar.
4. Sürekli gizem kasanlar. Örneğin; telefon numarası ya da ev adresini en yakın arkadaşlarına bile vermeyenler. Herkes onun kişisel verilerine meraklı olduğu değil. Belli ki kripto işler çeviriyor.
5. Bu maddede iki uçta insandan bahsedeceğim. İlki; erkek düşmanı kadınlar, kadın düşmanı erkekler. İkincisi; kadın totosu yalayan meriçler, erkek fatma gibi yaşayan kadınlar.
6. Herkesin kendisine karşı gizli/açık hayranlık duyduğunu iddia edenler. Şimdi bir defa bir insana karşı hayranlık oluşması için;
*Karizmatik bir profile yani dış görünüşe sahip olması
*Örnek bir şahsiyet taşıması
*Sağlam bir kariyer yapmış olması.
*Parlak bir şöhrete sahip olmak.
Bu niteliklere sahip değilsem kimse bana hayran falan değildir. Sadece birtakım menfaatler güttüğü için yanımda olabilir.
Sonuç olarak, yukarıda belirttiğim 6 nitelikten birini, birkaçını ya da hepsini üzerinde taşıyan hiçbir insan benim gözümde güvenilir falan değildir. Onun bana güvenmesi, benim de ona sonsuz güvenmemi gerektirmiyor.
https://www.youtube.com/embed/bKNBK8zE3ic10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 209,3b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet tabi ki de kaşrılıklıdır.. bazen denk geliyorum benden güven bekleyen ama bana güvenmeyen kişiler oluyor.. yok öyle dünya. ben nasıl arkadaş olarak gördüysem güvendiysem aynı güveni görmeliyim. yoksa da iletişimi kesiyorum zaten uğraşamam kimseyle artık
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 3,4b cevap paylaştı. Bir filmde duymuştum sanırım.
"karşılıklı güvene inanmam karşılıklı menfaate inanırım" diye.
Maddi, manevi; aşikar, saklı tüm menfaatleri gözeterek konuşuyorum olay menfaatlerin çakışmasıdır. Ötesi çok da gerçekçi değil.34 Yorumla- +1 yıl
Orası belli ölçüde öyle ama menfaatler bile söz konusu olsa güven gerekmez mi 🤔
- +1 yıl
illa ki belli ölçüde güvenirsin insana o zamanla güvenini kazanır ya da kaybeder. Bir ödüldür bana göre güven. Bir insana tamamen güvenmek zaten söz konusu olamaz ☺️ ama çıkar söz konusuysa güven önem kazanır. Çıkar çatışması yaşadığında zaten asıl insanları tanırsın ☺️
Güven elbette karşılıklı bir kavramdır. Bana güvenmeyen bir insana benim de güvenmem çok olası bir durum değil.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılgörseldeki pozisyondaysam :) bir karsilik aramak aptallik olur :))) onun disinda neden birilerine guvenme ihtiyaci duyayim musterek hayatin icindeki kisileri tanir bilir yapacaklarini tepkilerinide tahmin edebilirim bir ekstraya ihtiyacim yok :)
10 Yorumla
+1 yılOnu bilmiyorum ama benim kimseye güvenim yok o yüzden isteyen istediği kadar bana güvensin ben kolay güvenemiyorum
17 Yorumla- +1 yıl
O yüzden biz de sana güvenmiyoruz 🤪
- +1 yıl
Mümkünse bu yüzden bana güvenmeyin 😊
- +1 yıl
Ne için guvenelim 🤔
- +1 yıl
Bir insan neye niçin güveneceğini kendi bulmalı 🤷
- +1 yıl
ohoo felsefe yapacaksak başlarım sonra ağlarsın bak :D
- +1 yıl
Ne alaka
- +1 yıl
şakadan da anlamıyorsun artık o. O
+1 yılHayır değildir. Ben ablama güvenirim ablam bu hayatta kimseye güvenmez😂
123 Yorumla- +1 yıl
İşte ablan sana güvenmiyor sen niye güveniyorsun
- +1 yıl
Çünkü harbi bi insan emanetine bakar sırrını tutar vs. Ben de öyleyim ama onun huyu kimseye güvenmiyor😅 ha mesela sevgilimle de birbirimize karşıliklı güveniriz gönlüm rahattır nereye giderse gidebilir
- +1 yıl
öz ablan güvenmiyor elin oğlu güveniyor :O
- +1 yıl
Güvrniyor ama bi yandan da kıskanıyor😂 pantolon kısa olmayacak dar olmayacak ruj sürme cok diyo😂😂😂
- +1 yıl
ooo kıskanç bana göre kıskançlık varsa güven yoktur :D
- +1 yıl
Yoo kendisine sor istersen😂
- +1 yıl
Sorabilirsiniz o benim xd
- +1 yıl
Kıskancım evet seven insan kiskanir. Kıskanmayan domuzdur
- +1 yıl
Ayrıca ben ona kendimden çok güvenirim
- +1 yıl
@BeratBozkurt seven sevdiğini sahiplenir ama kıskanma ile sahiplenme arasında fark vardır ben kısknanmam sen domuz dersin kıskanmayana ben de kıskanana güven sorunu vardır derim :))) bakış açısı
- +1 yıl
Senin kız arkadaşın sokakta mini etekle gezse kiskanmazmisin yani
- +1 yıl
Kiskanmayanlar var. Ben buna domuz derim
- +1 yıl
Ya şimdi herkesin zihnindeki kıskanma algısı farklı tartışmayalim
- +1 yıl
İstediğini giyer ruj sürdü diye de kıskanacak halim yok özgüven sorunum yok hayatıma almışsam bir kadını ona da güvenim tam ki hayatıma almışım mahkum insanlara mahkum hayatı yaşatmak tarzım değil. zaten bir kadını hayatıma almışsam nerede ne giyeceğini gayet de iyi bilir. Yeri geldiğinde mini etek giyer yeri geldiğinde pantolon yeri geldiğinde elbise
- +1 yıl
Bir bakış açısı😉
Karısını plajda sütyen be iç çamaşırıyla gezdiren var bunun adı da başka bi şeylik işte erkekten erkeğe değişir - +1 yıl
sütyen ve iç çamaşırı dediğin mayo ise bikini ise giymek istemeyen haşema giyer herkese saygımız var onun adı başka bir şey değil herkesin görüşü kendine önemli olan saygıdır. Fikirler farklı diye saygısızlık yapılmamalı
- +1 yıl
Evet bence de özgüvensizlik denilmemeli "bakış açısına"
- +1 yıl
Kesinlikle domuz da denilmemeli mesela "bakış açısına"
- +1 yıl
Ona karışma😂😂😂 belki domuz hayranı pembiş pembiş
- +1 yıl
Bu bakış açısı falan değil bu dupeduz yaw he
- +1 yıl
Ben faşist bi insanim geleneklere ve adetlere bağlıyım ayrıca simdi 80 yaşında kadın da 8 yaşında çocuk da yatakta bile giyilmeyecek elbiseler giyiyor geziyor bunların anası babası eşi çocuğu kiskanmiyosa ben onlara domuz fa derim gvat da derim ayrıca kiskanmak benim hakkım ki soyle Bi bakış açısı daha benim sevdiğim çok güzel olduğu için de bu kıskançlığım yani dikkat çekmesin diye napim
- +1 yıl
senin sevgilin bana laf düşmez :D ne hayranı olduğu :D
- +1 yıl
Bence de sana laf düşmez bay medeniyet abidesi😂
Her şeyin karşılıklı olduğunu düşünüyorum. Beni sevmeyeni sevmem, adım atmayana atmam , nefrette karşılıklıdır, sevgi de
Güven değil ama.. benim güvenilir olduğum karşı tarafın da güvenilir olduğu anlamına gelmiyor10 Yorumla
+1 yılDeğil.. Karşıdaki güvenilmezse; benim güvenilir olduğunumu etkilemez, değiştirmez..
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılSonuna kadar güvendiğin biri sana güvenmeye bilir.. yani karşlıklı da olmaya bilir, bu normal ama karşılıklı güven olmadıkca doğru sağlıklı iletişim, ilişki kurulamaz..
10 Yorumla
+1 yılKesinleşen öyle tek taraflı olan hiçbisey iyi değildir sağlıklı değildir güven olmazla ilişki bile olmaz herşeyin temelinde bulunur güvenmediğiniz ya da size güvenmeyen insanlardan uzak durun
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 7,7b cevap paylaştı.
+1 yılÖyle olmalı ama kimi zaman olmaz sen givenirsin ya da o güvenir ama içinden geldiği için öyle olmasını istediğin için bazen hatalarını bile o yapmaz ben güveniyorum diyerek örtbas ederiz
10 Yorumla Güven her zaman karşılıklı değildir ama karşılıklı güven duygusu olan bireylerin ilişkileri daha iyidir.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 11,6b cevap paylaştı. İnsan kimilerine koşulsuz şartsız güvenir , karşılığa gerek yoktur...
10 YorumlaBu hayatta bazı şeyler karşılıklıdır ve olmak zorundadır..
10 Yorumla
+1 yılKimseye güvenmem. Köpeklerin kardeşliği aralarına kemik atana kadardır😄
10 YorumlaŞahsiyet meselesi güven vermek, sürekli karşılıklı olanı bulmak zor
10 YorumlaKarşılıksız da olur ama herkes karşılıksız birbirine güvenmez
10 YorumlaEvet. Güvendiğin, güvenir sana. Güvenmediğin, güvenmez
10 YorumlaHayatta her şey karşılıklidir selam bile. Bugün selam verirler yarın işi düşünce o selamı hayır koyarlar güven mi karşılıklı olmayacak
10 YorumlaGüven olmadan iki ilişkiler yürümez.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılHayır, hangi tarafın buna ihtiyacı olduğuna bağlı olarak değişir.
10 Yorumla
+1 yılHer kişi için farklı bence ya, arkadaş için karşılıklı olmali ama aile vs için bilemiyorum
14 Yorumla- +1 yıl
Ailenin farki ne
- +1 yıl
Mesela annene guvenirsin, ama o senin genç olduğun için hata yapabileceğini düşünür mesela.
- +1 yıl
Himmm 🤔 o anlamda yani 🤔
- +1 yıl
Evet
Gizli Üye(18-24)+1 yılMesela ben bı arkadaşım beni böyle gel tutcam dese güvenmem
21 Yorumla- +1 yıl
aynen
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞahsen ben güvenirim hemen ama içimde güvensizlik de çok büyüktür bilemiyorum
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
+1 yılOlması gerekendir bro
27 Yorumla- +1 yıl
Bu sözün üstüne söz olmaz bro 🤣
- +1 yıl
Olur ya o kadar değil 😂
- +1 yıl
Hadi olsun seni mi kıracağız 🤪
- +1 yıl
Adamsın lan 😂
- +1 yıl
Karşındakine göreyim biliyorsun bro 😎
- +1 yıl
Eyvallah brom 🙏
- +1 yıl
Eyvallah bro ☺️
Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı. Corba ve tuzudur. Çiğköfte ve limondur.
15 Yorumla- +1 yıl
acıktın mı sen :D
- +1 yıl
hahahah örneklerden belli oluyor :P ne sipariş verdin
- +1 yıl
Bak ya pislik misin :o aklıma soktun şimdi durduk yere o. O
karşılıklı olmadıpı sğrece saygı da olmuyor sevgi de olmuyor güven yoksa sadakate inanmakta söz konusu okmuyor. Her şeyin başı güven...
10 YorumlaKarşılıklı olunca güzel ama verdiğini geri alamıyor insan bazen. Terazide denge şart
11 Yorumla
+1 yılKarşılıklı olmadığı zamanlarda olur sen güvenirsin yarı yolda kalırsın dolayısı ile karşılıklı değildir
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle karşılıklıdır. İlişkiler bu sayede ayakta kalır.
10 YorumlaKarşılıklı olması gerek
10 Yorumla
+1 yılGüven apayrı bir bağdir ve karşılıklıdır
10 Yorumla
+1 yılöyle sanıyoruz ama değil
10 Yorumla
+1 yılEvet karşılıksız çok tehlikeli
10 Yorumla
+1 yılHayatta her şey karşılıklıdır.
10 YorumlaBana güvenmiyorsa defolsun gitsin. Nokta
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılöyle olması gerekir,
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılElbette ama karsidakinin niyetini asla bilemezsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGüvenmek sevmekten daha önemli
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 565 cevap paylaştı.
+1 yılEvet güven karşılıklı ve çok önemli
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 492 cevap paylaştı.
+1 yılTabikide öyle
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 374 cevap paylaştı.
+1 yıldegildir
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvet karşılıklıdır.
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 416 cevap paylaştı.
+1 yılEvet karşılıklıdır
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 308 cevap paylaştı. karşılıklı olmalı
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 312 cevap paylaştı.
+1 yılHayır
10 Yorumla Yok tek taraflıdır
10 YorumlaHiç süphesiz
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılEvet karşılıklıdır
10 Yorumla
+1 yılOlması gereken o.
10 Yorumlaİnsanına göre
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,6b cevap paylaştı. Bence evet.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 18,4b cevap paylaştı. Evet karşılıklı
10 Yorumla
+1 yılGüvenme
20 Yorumla
+1 yılEvet.
00 Yorumla
+1 yılEvet
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri