Ne eğitimde ne insan ilişkilerinde başarılı oldum. Herkes ailesini nasıl mutlu ediyor iyi üniversiteleri kazanarak ben de hayal kırıklığı oluyorum. Gururuma dokunuyor ya ailemin yaptığı emeklerinin karşılığını verememek. Tanri ya beni yanına al diye diye dua ediyorum artık. Sanki bir bataklıkta boşa çabalıyorum zaten eninde sonunda o bataklık beni içine çekecek. Herkes sevdiği insanla mutlu olmak ister, kariyer hayalî yapar ben de ol*m günümü iple çekiyorum belki de o zamanı kısaltmakta benim elimdedir ama korkak çöpün tekiyim. Disaridaki çöp kutusu bile benden daha değerlidir. Umarım bu dünyada fazla kalmam midem bulanıyor artık
Evet klasik TR kimi destek olmaya çalışmış, kimi gönlünü ferahlatmaya, kimi de yok çabalamıyorsun ağızlarına girmiş. Bir de ben gireyim konuya. Bazen çabalasak bile olmuyor ve insan yoruluyor. O bataklık insanı çekiyor dediğin tespitin doğru ve içine girince ışıkların kapandığı için artık tükeniyorsun. Ölümü iple çekmen artık yükün ağır gelmesi ve birazda vesvese ama bir noktadan sonra gerçekten ölüm korkutmuyor. Kendini aciz görmen iyidir yani muhtaçsın yaradana inançlı isen, değilsen iyi bir şey olmasına muhtaçsın. Herkes daha çok çabala hemen iş bul demiş sanki her şey gökten yağıyor sen sırtını dönmüşsün geç onları. Kimse gidip 3 kuruşa kendini rezil etmek zorunda değil öyle düşünen oğlunu kızını göndersin eskiden havadan işe girmiş insanların maval okumasına aldırma. Hayat bizim çağımızda daha zor ve imkanlar kısıtlı. Kendi mutlu olan dünyayı mutlu görüyor ama işler öyle yürümüyor zaten. Herkesin derdi kendine ağırdır ve seni senin pozisyonuna düşmüş birisi anlar. Aklını ne zaman düzelecek sorusu kurcalaması doğal bir şey çünkü hayatta sığıntı gibi kalıyorsun ortada yapayalnızsın. İyi bir insan ol yeter doğrunla yanlışınla sen sensin. Bir yere kadar savaş verebilirsin yapacak bir şey yok. Bir de nasip ve kader var ne yapsan olmaz bazen. İnsanlar da tiksindirdiği ve düzenin çok yalan dünyanın çok boş olduğunu anlayan her aklı yerinde kişi bu yalan dünyada yaşamı seçmez zaten. En güzel ve tek gerçek dünya diğer taraftadır. Her işin başından geleceksin diye dik durmana gerek yok git sessiz bir yere ve düşün her şeyi sal kendini yere elini, kolunu sal ve ağla. İstediğin kadar ağla insan bazen düşüyor yapacak bir şey yok. Yere yığıl kalkmak zorunda değilsin. Ağlaman durunca kalksan bile ruhun orada istediğin kadar kalabilir. Yok tembelsin, yok iradesizsin, yok çalışmıyorsun, yok güçsüzsün diyene de aldırma onlar ya gerçekten düşmemişlerdir düştük sanmışlardır ya da daha düşeceklerdir ama farkında değillerdir. Dedim ya sana sen gibi olan dertten anlar. Şunu bil seni sen olduğu için sevmeyen ailende olsa boş ver. Beni bir abi/kardeş bil ben seni olduğun gibi sevdim. Bunları yazman ve içini dökmen güzel. Gerisini boş ver sal gitsin. Biraz da hayat sunsun sana güzelliklerini çaba ile olmuyorsa geri adım at. Gelmese bile itilmeyen bir duvarı itmeye çabalamanın manası yok. Üstü mü kapalı çıkma kal orada. Sonra dönüp de en azından ben denedim çıkamamış olsam da denedim. Kapı mı açılmadı eni sonu havasızlıktan ölürsün. Bir yol mu buldun gidersin. Ayrıca sen çabanı azıyla çoğuyla yeterince yaptı isen nefes alıp dinlenme zamanı. Yeter uğraştığın rahatına bak.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok haklısınız yani empati kurmadan , psikolojik durumdan anlamadan yorum yapıyorlar
Dediğim gibi aldırma boş ver. Sen yaşıyorsun onlar değil. Daha çoğunu yaşasam da senden şunu iyi bilirim bana çok gelen ne ise şu durumda aynı şey sana çok geliyor. Benim derdim nasıl beni boğuyorsa seninki de en az beni boğduğu kadar boğuyor. Evet daha kötüsü de olabilirdi buna da şükür ama daha iyisi de olabilirdi bunu dememekte yanlış. Unutma kimse daha iyisini beklememezlik yapmaz. Ben islama inanan biriyim ve kim ne derse desin her şeyi yaradanın daha iyiye çevirmeye mi gücü yetmeyecekmiş güler geçerim bu duruma. Ben beterinden korusun da derim çok çokta isterim. Neden Dünyada her noktada her şehirde bir dairelerim, arabalarım, dükkanlarım olabilecekken 1 şehirde küçük bir ev isteyeyim. Neden milyarlarla oynayacakken 3-5 bin isteyeyim. Çok çok isterim. İnançsız birisi bile evren teorisi vs dese yine aynı mantık. Aza tamah etmek farklı bir şey istemek farklı. Takma ve aldırma pek hayata. Yorgunsun bırak ne oluyorsa olsun. Şöyle yat keyfine bak birazda hayat sana isteklerinden bile fazlasını sunsun. Bu yatmadan kastım zaten 24 saat yataktan çıkma değil ama kasma sen mi dert edecen hep az da hayatın derdi ol sen.
Belli ki başarı diye kendine bir hedef koymuşsun o hedefi gerçekleştiremeyince kendini başarısız sayıyorsun. Belki de yapman gereken hedeflerini değiştirmek. Daha kolay başarabileceğin bir hedef seç kendine. En basit işlerden başla. Git BİMe kasiyerlik yap mesela. Hem içinde bulunduğun kabus ortamdan çıkmış olursun, hem bedenen yorulacağın için böyle kötü düşüncelere zamanın kalmaz hem de fırsat fırsatı doğrurur. Belki orada çalışırken tanışacağın bir insan senin hayatını değiştirir. Ayrıca unutma her insan hiçbir işe yaramadığını düşündüğü günlerden geçer ama sonra düzlüğe çıkar. Yani bu günler de geçer ya-hu.
Geçmiş geçmişte kalmıştır. Öncesini unut ve en kısa sürede bir iş bul ve çalışmaya başla. Yaptığın işi sev ve o konuda kendini geliştir. Kimse mükemmel olmak zorunda değil. Bu hayatta dibi gördüğünü düşünüyorsan şimdi yukarı tırmanma zamanı. İnsan ilişkilerinin iyi olmadığını mı düşünüyorsun o zaman bulabildiğin herkesle konuşmaya bir konuda muhabbet etmeye çalış. Kusursuz olmaya çalışma sadece yap. İnsanların ne düşündüklerini umursama.
bence sen karakteri sağlam bi insansın. hem de aklı başında birisin. ama her nasılsa böyle bi ruh haline gelmişsin. çabaladığın konular olmuş, başarılı saymasan da kendini mücadele etmen güzel bi şey. bence senin gibi güzel bi insanın içinde bu zorlukların üstesinden gelecek bi güç de var. pek detay vermemişsin keşke anlatsan biraz daha, hayatta ne olmak isterdin ve neden olmadı mesela
Yapma diyemem çünkü insanların kendi kararlarını kendisi vermesi gerektiğine inanıyorum. Yanlış bile olsalar. Yapabileceğim tek şey bunun anlamsızlığını açıklamak olabilir. O da şu anda senin için bir şey ifade etmeyebilir. Ancak gelecekteki sen için bir anlamı olurdu.
Yaş kaç ki... Ve hedefin Var mı bir hedef koyup gerçkten bnun için elinden geleni yaptın mı yapmadysan dediklerinde doğruyum yapp olmdaysa vardr bir hikmet deyip önüne bakacksin her istediğin olmycak bu haytta yok öyle bir kural.