Bazen konuşurken , işler karışır aslında onu demek istememişsindir ama karşı taraf demek istediğinden uzak , istemediğin tarafa yönelip ya sen ne diyorsun diye başlar ya? 😳
Aslında ben ….. 🤭🤣😄🌺🌺🌺🌺yanlış anlaşılmalar.

Bazen konuşurken , işler karışır aslında onu demek istememişsindir ama karşı taraf demek istediğinden uzak , istemediğin tarafa yönelip ya sen ne diyorsun diye başlar ya? 😳
Aslında ben ….. 🤭🤣😄🌺🌺🌺🌺yanlış anlaşılmalar.
Evet iyi ifade edebiliyorum ama karşımda ki insanın kıt olmaması lazım beni anlaması lazım anlamak istemeyen anlatamaz kimse hiç bir şey bunun dışında kendini ifade edebilmek çok önemlidir. Kendini ifade edebilmek, kişinin duygularını, düşüncelerini, ihtiyaçlarını ve isteklerini karşı tarafa net ve anlaşılır bir şekilde aktarabilmesidir. Kendini ifade edebilen insanlar, çevrelerindeki insanlarla daha iyi ilişkiler kurabilir, daha başarılı olabilir ve daha mutlu olabilirler. İletişimi güçlendirir: Kendini ifade edebilen insanlar, karşı tarafla daha etkili bir şekilde iletişim kurabilir. Bu, iş hayatında, kişisel ilişkilerde ve sosyal hayatta daha başarılı olmalarını sağlar. İlişkileri geliştirir: Kendini ifade edebilen insanlar, çevrelerindeki insanlarla daha sağlıklı ve derin ilişkiler kurabilirler. Bu, daha mutlu ve tatmin edici ilişkiler yaşamalarına yardımcı olur. Kendi kimliğini keşfetmeyi sağlar: Kendini ifade edebilen insanlar, kendilerini daha iyi tanıyabilir ve kimliklerini daha iyi geliştirebilirler. Bu, daha özgüvenli ve mutlu olmalarını sağlar. Hayattaki hedeflere ulaşmaya yardımcı olur: Kendini ifade edebilen insanlar, hedeflerine ulaşmak için daha iyi planlar yapabilir ve bu planları uygulamak için daha motive olabilirler. Etkili dinleme becerilerini geliştir: Karşı tarafı dikkatli bir şekilde dinle ve anla. Kendine güven: Kendine güven ve karşı tarafa saygı göster.
Kendini ifade edebilmek, hayatın her alanında önemli bir beceridir. Bu beceriyi geliştirmek, kendini daha iyi anlamana, çevrendeki insanlarla daha iyi ilişkiler kurmana ve hayatta daha başarılı olmana yardımcı olacaktır.
Wow baya bi önemliymiş 👍
Her zaman değil. Ya da herkese değil. Bazen karışıyor. Anlatım tarzı olarak fazlaca İroni yapan ya da fıkra , karikatür gibi, hikaye gibi şeylere gönderi yapan, kelimelerin, atasözlerinin farklı anlamlarını kullanarak derdini anlatan ya da espri yapan birisiyim. Karikatürü, fıkrayı ya da hikayeyi bilmeyen birisinin benim anlattığım şeyi anlaması mümkün olmuyor. O yüzden de ne anlattığım anlaşılmıyor tabii.
En kötü olduğum taraf ise karsimdaki ilk anlatimimi anlamamissa açıklamasıni yaparken aslında ben diye başladığım cümlelerde çok daha kötü olmam. Tabiri caizse ilkinde mumu dikip 2. Kısımda sıvıyorum 😂
Senin ne anlattığın değil karşındakinin ne anladığı önemlidir demişler. O yüzden baya zorlanıyorum. Özellikle de beni yeni tanıyan insanlar için. 😂
Yok bazen karışıklık çıkıyor. Bazen yanlış anlaşılacak şeyler ağzımdan çıkıyor. Öfkeyle kendimi ifade edemediğim oluyor
Bazen diyorum bırak dağınık kalsın 😄
Cevap
11Cevap
Kendimi iyi ifade edebilmek hedefimde hiçbir zaman olmadım çünkü ben insanları anlıyorum anlamaya çalışıyorum onları empatiyle yaklaşmaya çalışıyorum ama aynı şekilde insanların da beni anlamasını beklemek çok kolay olmuyor dolayısıyla burada en önemli şey kişinin zaten bir duruşuyla beraber karşı tarafa net ifade edebileceğini düşünüyorum kendisine insanlar anlamıyla çalışmıyor mesela çok anlamaya çalışıyordum ama şimdi onu da bıraktım gerek yok kendini daha heder oluyorsun üzülüyorsun yıpranıyorsun kendimi ifade etmek de istemek gibi bir amacım da yok insana istiyorsa bu şekilde iken karşılaşsın beğenmiyorsa da kendi bilir kimse için uğraşamam artık insan belli bir zamandan sonra canına tak ediyor ve her şeyden bikiyor çünkü
Karşındakinin potansiyeline göre değişse de, umumiyetle bire bir iletişimde kendimi iyi ifade ediyorum. Ağzım iyi laf yapar.
Gayet iyi ifade edebiliyorum ama her şey karşındakinin anlamak istediği kadar.
her zaman iyi ifade eden biri oldum açıksözlü rahat biryim zaten
İyi ifade ederim anlayan anlıyor anlamayan kendinde arasın sorunu
Bazen cuvalliyorum 😂
Edebildiğime inanıyor gibiyim.😊
Evet iyi ifade edebildiğimi düşünüyorum.
Ederim, anlamayanla da uğraşmam.
Aha bu ben
Evet
Tabikide
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?