♾️ Günümüzde insanların daha yalnız ve içine kapanık olması, ya da kimseye güvenmemesinin nedeni nedir, ya da neden eski zamanlarda ki samimiyet artık görülmüyor

♾️ Günümüzde insanların daha yalnız ve içine kapanık olması, ya da kimseye güvenmemesinin nedeni nedir, ya da neden eski zamanlarda ki samimiyet artık görülmüyor

İnsanların birbirine karşı sevgi dolu olması için birtakım değerler uğruna yaşamaları gerekiyor. Sevgi, saygı, sadakat, güven, iffet, ahlak, erdem vb.
Günümüz insanı değer odaklı değil hedef odaklı yaşadığı için mutsuzluğa ve yalnızlığa mahkum. Çünkü hangi hedeflere ulaşırsan ulaş. Önüne ulaşman gereken yeni hedefler çıkacak.
Hedefe giden yolda insanın birtakım değerlere sahip olup bunu uygulayarak ilerlemesi gerekiyor. Buna özdisiplin diyoruz. Esas olarak hedefe giden yolda sahip olması gereken bütün değerleri ters bir mantıkla ayaklar altına alındığı için hem değerler kaybediliyor, hem de hedeflere ulaşılamıyor ve bireyler filmin sonunda yalnızlığa ve tükenmişliğe sürükleniyor.
Şahsıma ait şu sözü paylaşarak noktayı koyayım.
Değerlerini hedeflerinden küçük tuttuysan kazanacağın ancak bir Pirus zaferi, varacağın son nokta ise hezimettir.(FİKRET DOĞAN)
https://www.youtube.com/embed/uey1r3SmOZQÇünkü sosyal medya internet ortamı piyasaya çıktıktan sonra insanları birbiriyle iletişim kesmeye başladı sosyal medyada birbirine engellemek daha kolay oldu birbirini laf sokup sohbet etmek yerine kavga edip engellemek daha kolay oldu, biz de 2020 yılında pandeminin hayatımıza girmesiyle birlikte insanlar iyice birbirinden uzaklaştırıyor bunu fırsat bildi.
Mesela sen bile kardeşim 7/24 buradasın bazen diyorum burada ona acaba başka bir hayatı yok mu
Çünkü artık çıkar olmadan ilişki kurulmuyor herkes samimiyetle yaklaşmaktan korkuyor. İyilikten maraz doğar sözünün tam yaşandığı bir devir
Teşekkürler ☺️
Rica ederim ☺️
Çünkü kimse samimi değil..
Rica ederim iyi geceler 🦋😊
Cevap
16Cevap
İnsanlar artık istemeseler bile eteklerindeki taşları dökmeye başladılar Barış. Önceden herkes maskesinin altına sığınırdı artık onu yapamamaya başladılar, farkında olmadan iyi-kötü gün yüzüne çıkmaya başladığı için zamanla güvensizliklerin oluşması gayet normal
Kalsın 2 görüş ne güzel sdfsdf
Rica ederim dostum sdfsdf
Sevginin, sevilmenin ve sevebilmenin kıymeti bilinse ve insanlar sınırsız imkânların beraberinde gelen ruhsal ve kâlbi nankörlüğe kapılmasalar herkes birbirini tamamen içtenlikle sevebilse o uzaklaşma olmayabilir esasen. Ne var ki tuhaf bir "maddi zevk" arayışı ve herşeyin maddiyattan ibaret olduğunu zannetmek herkesi hem kendilerine, hem birbirlerine, hem aşka, hem de hayata karşı ruhsuz ve nankör hâle getiriyor.
Telefon bağımlılığı ve hayat pahalılığı. İnsanlar telefonda mesajlaşabildikleri insanlarla zaten yeterince konuşuyorlar. Dolayısıyla buluştuklarında konuşacak pek bir şey olmuyor. Bir kafede kahve içmenin fiyatı da 100 liraya dayandığı için kimse dışarı çıkmak istemiyor.
İnsanlar artık istemeseler bile eteklerindeki taşları dökmeye başladılar Barış. Önceden herkes maskesinin altına sığınırdı artık onu yapamamaya başladılar, farkında olmadan iyi-kötü gün yüzüne çıkmaya başladığı için zamanla güvensizliklerin oluşması gayet normal
Teknoloji, paranın ve maddiyatın çok anlamsızca önem kazanması ve insanların buna adeta tapması, sahtekarlık, düzenbazlık, menfaatçilik, yalanın artması, büyük çoğunluğun kibire sahip olması, eski dostlukların olmaması, bu nedenlere bağlı insanların birbirine güvenmemesi vs. vs böyle uzar...
Çünkü herkes birbirinin arkasından kuyusunu kazıyor.. Böyle olduktan sonra yalnız kalırım daha iyi diye düşünüyor..
Ben çevremden hiç uzaklaşmadım. O yüzden bilmiyorum.
Çünkü insanlar çok menfaatci, yalancı, riyakar.
Henüz çok genç olmama rağmen insanların beni çok yorduğunu farkettim bu yüzden insanları terkettim daha fazla beni sömürmelerine müsade edemezdim:)
Teknoloji sağolsun..
Bence de haklısın 🤗
Çünkü eskisi gibi samimiyet dürüstlük güven duygusu yok. Herkes işi düştüğü kadar menfaati kadar yanında yakınında oluyor.. gerisi fasa fiso.. hal böyle olunca yalnızlık en güzel tercih oluyor..
Yalnızlık ne kadar kötü olsa da düşün artık, insanlar daha beter ki yalnızlık daha cazip..
Artık insanlar yoruldu, güvenip yarıyolda kalmaktan, inanıp düşmekten, terk edilmekten, aldatılmaktan usandı. Ee hal böyle olunca da kimse kimseye yüz vermiyor.
Hayat mücadelesi daha ön planda artık. İnsanlar kendi dertleriyle uğraşırken başkalarına tahammülü kalmıyor.
Genelde hayatın sillesini yiyen insanlar karamsar olur. Hayattan beklediğini alamamış, kazık yemiş kişiler böyle olur
Çünkü eskiden kalp kalbe ısınırdı şimdi kalbi olan kabuğuna çekiliyor ki onların da sayısı çok az
İnsanlarda artik samimiyet ve güven olmadığı için iyi olan kısım yalnız kalmayı tercih ediyor diğer kisim da takılıyor
Teknolojinin gelişmesi ile birlikte insani ilişkiler azaldı. Sanal bir dünya oluştu adeta. Sanal dünya ile beraber çıkar ilişkileri arttı.
Geçmiş tecrübeleri tekrar yaşamamak için, sütten ağzı yanınca yoğurdu bile yemek istememe durumu yaşanıyor normal olarak.
Millet aşkın ne olduğunu unuttu artık sevginin ne olduğunu saygının diyecek bir şey yok kader de ne varsa o bizi bulsun yeterlidir
insanlar artık deger vermiyo birbirine her sey basitlesmis
Güven sorunundan dolayı kimse kimseye güvenemiyor
Çünkü birbirine gerçekten samimi davranan ve davranmak isteyen kişiler o kadar azaldı ki..
Fazla can sıkıyorlar, rahatlık batiyor en çok bu yüzden
Çünkü herkes sosyal medyanın kölesi. Mesela artık sosyal medya yüzünden kimse sevdiği tarzı giyip istediği makyajı yapamıyor. Veya insanları severken de öyle. Tanıyarak değil dışa bakarak seviyorlar
Çünkü eski samimiyet yok
Çünkü kimseye güvenilmiyor artık
menfaat dünyasında yaşadığımız için
Artık çoğu insan kendi derdine düşmüş durumda.
Güven yok
Çünkü artık eski samimiyet yok kimsede.
çünkü güvenilcek insan kalmadı
İnsanlar birbirlerinden hep uzaktı
Gerçek yüzleri göre göre napalım
İhtiyaç yok? Eskiden muhtaclik vardi ondan.
Sosyal medya ve kadinlar yuzunden
Hsyat
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?