Büyümek yaş almakla olmuyor maalesef. Hayatın içindeki gerçekler büyümeye sebep oluyor. Özlem, öfke, aşk, sevgi, başarı, doğum, ölüm... Maddi manevi kayıp ve kazançlar olgunlaştırıyor, tecrübe kazandırıyor. Ben bu yıl daha da büyüdüm yaşadıklarımla. Kazancım da oldu, kaybım da. Sevildiğim de oldu, sevdiğim de. Ağladığım da oldu, güldüğüm de. Tüm yaşadıklarımla daha da olgunlaştım.
Peki sen kaç yaşındasın, ve hangi yaşında olgunlaştığını hissettin?
Kaç yaşındasın, hangi yaşında olgunlaştığını hissettin?
Bu ne ya çiçeğim, böceğim, diğer yarim, öpücükler falan. Biz kadına öpücük atınca sorun oluyor da aynı kadına siz atınca neden normal oluyor arkadaş? Adalet istiyoruz. Siz kadınlara öpücük atabiliyorsaniz biz de atabilmeliyiz. Hiç adil değilsiniz @Sosyetic_SheqiiL@lotus-patra. 😂
Hemcinsinize ne attığınız umurumuzda değil bildiğim tek şey gördüğünüz her karşı cinse öpücük kalp gibi şeylerin atılmaması gerektiği. Yazıp eline de vereyim mi? Şey yapiim video çekip atayım veya
32 yaşındayım bir 24 yaşında olgunlaştığını hissettim yaşadığım birtakım olaylarından sonra sonra 27 yaşındayken anneannem medyadan vefat etti ondan sonra da neyin ne olduğunu iyice anladım hayatın yalan olduğunu basit şeylerim problem edilmeyeceğine aşkı Sevgi denen bir şeyin tam anlamıyla olmadığını ve çok güvendiğim insanlardan zaman içinde ön yargı olduğundan kaynaklı kazık yemeye başladıktan sonra da insanların dostluğunun yalan olduğunu öğrenmeye başladım yani her şeyi hayata insanı yavaş yavaş öyle diyor sonra da gerçek insanım kaliteli insanların kim olduğunu çok daha iyi anlıyorsunuz.
21 yaşımdayım 10 yaşımdan beri çalışmak meslek sahibi olmak anlımın teri ile para kazanmak isteyen birisiyim kendi geleceğimi inşa edebilmek için hepsi, ama şans vermeyenler utansın
Bu cumartesi günlük işe başlayacağım yakınımda bulunan kafe restorant da 😊😊
33e geldim gelicem. Çocuğumu hatırlamıyorum hayal meyal hatırladigim bir oyuncağım var yalnızca. İlk işimle (pazarcılık ) 9lu yaşlarda eve giderken yumurta almıştım bir de sıcak ekmek o zaman kaybetmeye başladım çocuklumu , 13lerde yetişkin kafasindaydim 23ler başka bir mecra ve macera. 32 serden geçti.
Ben yapım gereği olgundum hep zaten ama tam olarak 15-16 yaşlarımda iyice oturdu olgunluk. Tam hayatın gerçeklerinin yüzüme yüzüme çarptığı yaşlar, en hızlı yaşadığım, çoğu şeyi gördüğüm yaşlardı benim için. Hele 18 de tamamen bir 32-33 olgunluğuna kavuştum artık. 33 yaş olgunluğunda sabitim bakalım şu an. Hayat neler çıkaracak karşımıza. :)
25 yaşındayım, olgunlaşmak gibi demeyeceğim 23’e girdikten sonra çocuklaşmaya başladım. Hep bir çocuksu neşeyle hayatı yaşamaya başladım, tabi bunun yanında çile görmeye de devam ettim hala görüyorum. 😃 Ben içimdeki o güzel, saf çocuğu buldum ya. O çocuk beni cehennemin karanlığından çıkarıp, cennetin bahçesine götürdü ya. En büyük şükranım bunadır. İyi ki varsın çocuk, seni çok seviyorum ♥️🌸
34 yaşımdayım ve sadece 2,5 ay sonra (aralıkta) 35 oluyorum ve daha 34’üme adapte olamadan 35 geldi inanamıyorum doğrusu 🥺 her neyse ben sanki doğduğumdan beri olgundum gibi 17/18 yaşımda bile aynı 30 gibi düşüncelerim vardı , yakın çevreme şebek gibiyim çocuksu yönümü en çok onlar görür ama diğer zamanlarda 80 yaşında gibi tavırlarım var 😀
30 yaşındayım en azından 3 yıldır hayata başka bir pencere açmasını öğrendim şimdilik o pencerenin manzarası güzel. 27 yaşında manzaramı bulmuşum diyebiliriz
Bazı hataları artık yapmıyorum, bazılarını ise henüz yapmadım.
Bu bir süreç, yaşla pek ilgisi yok olgunlaşmanın.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
23 yaşındayım. Ergenlik dönemlerimi yaşayamadım açıkçası ve kendimi bildim bileli hep böyle olgun biriydim. Etrafımdakiler de söylerdi tabi ama aynı zamanda çok soğuk olduğumu da ifade ederlerdi. Hâlâ da söylüyorlar
20 yaşımdayım ve her yaşımda o yaşımdan daha olgundum insanlar da bunu hep söylerdi bana
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Açıkçası hep yaşıtlarıma göre bir olgunluğum vardı.19 yaşındayım, ama son 1 yıl içinde başıma gelen , geçen olaylardan sonra büyüdüğümü hissetim. Hani kabulleniş olsun artık pişmanlık hissetmeme olsun bunun farkına vardım. 18 yaşıma çok şey borçluyum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
olgunlaşamadım ben, hep çocuksu kaldım öyle kalmaya devam edeceğim.
Aynı ben çiçeğim 😘
♥️ diğer yarım.
😘
Bu ne ya çiçeğim, böceğim, diğer yarim, öpücükler falan. Biz kadına öpücük atınca sorun oluyor da aynı kadına siz atınca neden normal oluyor arkadaş? Adalet istiyoruz. Siz kadınlara öpücük atabiliyorsaniz biz de atabilmeliyiz. Hiç adil değilsiniz @Sosyetic_SheqiiL @lotus-patra. 😂
Yaşasın adalet , kahrolsun komünizm, faşizm. 😂😂😂
Kıskanma @perlamare 😀
Atamazsınız beyler önünüze gelen her kadına öpücük, kalp vs atamazsınız! Biz atıyor muyuz önümüze gelen her karşı cinse öpücük? Yooo..
Kıskandım gitti lotus , hem de katmerlisinden.
Hemcinsinize atsak daha mı iyi Sosi? 😂
Hemcinsime atıyorsunuz zaten perla, sen iyi misin? 😃
Yok, yanlış çıkmış , biz de mi hemcinsimize mi atalım yanı demek istedim 😂
Hemcinsinize ne attığınız umurumuzda değil bildiğim tek şey gördüğünüz her karşı cinse öpücük kalp gibi şeylerin atılmaması gerektiği. Yazıp eline de vereyim mi? Şey yapiim video çekip atayım veya
Olur, at , bekliyorum. Ciks ciks ciks yaaa😂
Anladın bence ya, anladın. Diğer hemcinslerinde anlar umarım 😌
Kalin kafaliyim ben anlamam, video isterim. Bilale anlatır gibi anlat😂
ahaha Bilal kim
Oooo, daha dahi Bilali bilmiyor, bir de bana ahkâm kesiyor. Ben n'apam , nerelere gidem 😂
Def git burdan 😒
Yaş 28 mi ,29 mu ben de tam bilmiyorum 94 Ekim doğumluyum işte. Yerine göre davranmayı severim tamamen bir harekete bağlı kalmayı sevmem.
23 yaşındayım 15 yaşında olgunlaşmaya başladığımı hissettim ve şu an da yaşımdan daha olgun hissediyorum zaten
Ben 15 yaşında da böyleydim
32 yaşındayım bir 24 yaşında olgunlaştığını hissettim yaşadığım birtakım olaylarından sonra sonra 27 yaşındayken anneannem medyadan vefat etti ondan sonra da neyin ne olduğunu iyice anladım hayatın yalan olduğunu basit şeylerim problem edilmeyeceğine aşkı Sevgi denen bir şeyin tam anlamıyla olmadığını ve çok güvendiğim insanlardan zaman içinde ön yargı olduğundan kaynaklı kazık yemeye başladıktan sonra da insanların dostluğunun yalan olduğunu öğrenmeye başladım yani her şeyi hayata insanı yavaş yavaş öyle diyor sonra da gerçek insanım kaliteli insanların kim olduğunu çok daha iyi anlıyorsunuz.
21 yaşımdayım 10 yaşımdan beri çalışmak meslek sahibi olmak anlımın teri ile para kazanmak isteyen birisiyim kendi geleceğimi inşa edebilmek için hepsi, ama şans vermeyenler utansın
Bu cumartesi günlük işe başlayacağım yakınımda bulunan kafe restorant da 😊😊
Öyle mi hayırlı olsun şimdiden 🌸
Sağol 😊😊
33e geldim gelicem.
Çocuğumu hatırlamıyorum hayal meyal hatırladigim bir oyuncağım var yalnızca. İlk işimle (pazarcılık ) 9lu yaşlarda eve giderken yumurta almıştım bir de sıcak ekmek o zaman kaybetmeye başladım çocuklumu , 13lerde yetişkin kafasindaydim 23ler başka bir mecra ve macera. 32 serden geçti.
Dokundu...
Boyun kadarsa bişi olur uf olmuştur o ckkd
Olmaz"
Ben yapım gereği olgundum hep zaten ama tam olarak 15-16 yaşlarımda iyice oturdu olgunluk. Tam hayatın gerçeklerinin yüzüme yüzüme çarptığı yaşlar, en hızlı yaşadığım, çoğu şeyi gördüğüm yaşlardı benim için. Hele 18 de tamamen bir 32-33 olgunluğuna kavuştum artık. 33 yaş olgunluğunda sabitim bakalım şu an. Hayat neler çıkaracak karşımıza. :)
25 yaşındayım, olgunlaşmak gibi demeyeceğim 23’e girdikten sonra çocuklaşmaya başladım. Hep bir çocuksu neşeyle hayatı yaşamaya başladım, tabi bunun yanında çile görmeye de devam ettim hala görüyorum. 😃 Ben içimdeki o güzel, saf çocuğu buldum ya. O çocuk beni cehennemin karanlığından çıkarıp, cennetin bahçesine götürdü ya. En büyük şükranım bunadır. İyi ki varsın çocuk, seni çok seviyorum ♥️🌸
34 yaşımdayım ve sadece 2,5 ay sonra (aralıkta) 35 oluyorum ve daha 34’üme adapte olamadan 35 geldi inanamıyorum doğrusu 🥺 her neyse ben sanki doğduğumdan beri olgundum gibi 17/18 yaşımda bile aynı 30 gibi düşüncelerim vardı , yakın çevreme şebek gibiyim çocuksu yönümü en çok onlar görür ama diğer zamanlarda 80 yaşında gibi tavırlarım var 😀
25 den sonra taşların oturduğunu daha çok hissettim
Sen niye 38 falan değilsin ki annen baban seni çok geç yapmışlar
Ablam sıramı çalışmış 😂
😂😂 Abana selamlar
Sende bekledeydin ya biraz 😂
Ben de ilk sırada olmuşum Allah onları bildiği gibi yapsın 😂
Beni kimse düşünmemiş
Kader utansın o zaman 😂 bizlik bir şey yokmuş
Yok ama ben yaşımı göstermiyorum haberin olsun 😂😂
Merak ettim seninde haberin olsun 😂 maşallah diyelim
30 yaşındayım en azından 3 yıldır hayata başka bir pencere açmasını öğrendim şimdilik o pencerenin manzarası güzel. 27 yaşında manzaramı bulmuşum diyebiliriz
Biyolojik olarak yaş almak kaçınılmaz olsa da büyümek insanın elindedir.
Ben hiç olgunlaşmadim, hâlâ 19'um. Seneye kızımla yaşdaş oliciz inşallah 😂
Tam olarak pp de yazan yaştayım.
Bazı hataları artık yapmıyorum, bazılarını ise henüz yapmadım.
Bu bir süreç, yaşla pek ilgisi yok olgunlaşmanın.
23 yaşındayım. Ergenlik dönemlerimi yaşayamadım açıkçası ve kendimi bildim bileli hep böyle olgun biriydim. Etrafımdakiler de söylerdi tabi ama aynı zamanda çok soğuk olduğumu da ifade ederlerdi. Hâlâ da söylüyorlar
Dönüm noktasını yaşadığımdan beri olgunlaştığımı düşünüyorum.
Görselde ki doğru yaşım. Ben daha çok hissettiğim yaştayım.
21 yaşındayım ve bu yaşlarımda biraz biraz olgunlaşmaya başladım. Ama en olgun olunan yaş bence 25 ve üstü. Tabi kişiden kişiye göre değişir.
30 yaşından sonra zihnen olgunlaştığımı hissediyorum. Ama beden ve ruh olarak kendimi hala 20'li yaşların başında hissediyorum kendimi.
Geçen biri “31-32 falandır “ dedi yaşla ilgili bir soruya. Mutlu oldum.
Bir erkek ne zamanki tuttuğu takımın futbolcularından yaşca büyük olduğunu farkeder işte o zaman vay be büyümüşüm der…
Olgunlaştığımı düşünmüyorum kırılgan takıntılı birisiyim hala
Lise çağımdan itibaren olgun bir adam oldum...
27 yasindayinmmm
Ve 18 yasimda olgunlastigimi hissettim
53 yaşındayım çok küçük yaşta olgunlastigimi düşünüyorum
Ben hiç küçük kalmadım ki, küçükken bile sen büyüksün sen abisin dediler bana. Sonra da dediler ki büyüyüp küçülmüş maşallah 🤔
22 yaşındayım. Benim gözümde eşşek kadar oldum olgun görünüyorum davranis vs ama hala ergen hissediyorum
Gözlerin büyük mü güzel mi 🤔
23 yaşındayım daha çocuğum ben danone alıp ortasına çubuk koyup buzluğa atıp dondurup dondurma yapıp yiyorum
20 yaşımdayım ve her yaşımda o yaşımdan daha olgundum insanlar da bunu hep söylerdi bana
Açıkçası hep yaşıtlarıma göre bir olgunluğum vardı.19 yaşındayım, ama son 1 yıl içinde başıma gelen , geçen olaylardan sonra büyüdüğümü hissetim. Hani kabulleniş olsun artık pişmanlık hissetmeme olsun bunun farkına vardım. 18 yaşıma çok şey borçluyum.
İnsan babası ölünce olgunlaşırmış. 34
24 yaşındayım 14 yaşında olgunlaştım
43.35 ten sonra
Emekli doğmuşum ben
38 yaşındayım.
23 yaşında hissettim
Yaş 30 sanırım 20 22 yaş arası olgun hissettim
Hala olgunlasmadim tam olarak ama az kaldı
29'dayım. 25 yaşımda öyle hissettim.
Olgunlaşma görecelidir
17 de
25….