♾️ Sizce gerçekler her zaman hayal kırıklığı ile mi biter? Sizin hiç başta güzel başlayan ya da güzel olduğunu sandığınız şeyler gerçekten de güzel bitti mi ya da güzel devam etti mi. ?

♾️ Sizce gerçekler her zaman hayal kırıklığı ile mi biter? Sizin hiç başta güzel başlayan ya da güzel olduğunu sandığınız şeyler gerçekten de güzel bitti mi ya da güzel devam etti mi. ?

Tecrübesiz ve hayalperest insana gerçekler, hayal kırıklığı yaşatır. İnsan önceki tecrübelerine nazaran daha gerçekçi olur. Yine duygularına kapılıp maceralara atılırsa yine gerçeklik duvarına çarpar ve hayal kırıklığına uğrar.
Bu döngü, insanın duygularını ikinci plana atıp tamamen sağduyulu, realist, profesyonel ve analitik düşünme biçimini kazanacağı noktaya kadar devam eder. Bu seviyeye ulaşan kendini kurtarır. Ulaşamayanların ise hayatları boşa kürek çekmekle, boş çırpınışlarla geçer.
Halk arasında insanlar bazen birbirini aşağılamak. Şakir der. Şakir ne demek? Arapçada şükreden kul anlamına gelir. Türkçe karşılığı ise boş hayaller peşinde dönüp her daim hüsran içinde yaşayan zavallı insan demektir.
Nietzsche der ki; "Boş umutlar, insanı da toplumu da çürütür."
Ülke şu noktaya geldi. Sabahtan akşama kadar yandaş basında ve ona bağlı sanal mecralarda duyup okuduğu ya da kendi portföyünden icat ettiği yalanlara en başta kendisini inandırmış manyakların ülkesi, açık hava tımarhanesi...
NOT: Arkadaşlar, yazdıklarımı hiç kimse şahsi algılayıp tepki mekaniğine geçmesin. Yukarıdaki yazdıklarımın bütününü sadece kendi nefsime konuşuyorum.
Gerçek acının kendisidir, gerçekle yüzleşmek oldukça zor ve sancılıdır, gerçeği görmek, hissetmek, dile getirmek oldukça güçtür. Aslında her şey meydandadır lakin inatla insan görmemeyi seçer, çünkü gerçekle yüzleşecek cesareti yoktur, gerçeği görürse üzüleceğini bilir aslında içten içe. Yanlış insanlar üzerine hayal kurarsa insan o gerçek tabii ki acıtır, sahteliklerle dolu kişiye güvenmemek gerekir, böyle bir kişi istediğini alana dek gerçek yüzünü gizler, maskeler takınır, yalanlar söyler, kullanır, sömürür lakin öyle bir manipüle eder ki seni, insan kendi içinde narsist birisini savunursa; kendini aldatır, halbuki gerçek canını acıtsa da bunu dile getirirse, ca
canı yansa da kazançlı çıkar lakin mutluluğu için çırpınırsa.
Genellikle çoğu gerçek insanı üzer, gerçekten sevildiğimi sandım lakin gerçeği gördüğüm de, kendimi bir yalana inandırmaya çalıştığımı gördüğümde, bir yalanın içinde yaşadığımı gördüğümde buhranlar yaşadım, o girdaptan çıkmak için debelendim, beni zehirleyen sahte yaratıklardan kurtuldum, cesaret işidir gerçekle yüzleşmek. İnsan gerçekle yüzleştiği vakit aslında her şeyin bir oyun olduğunu görüyor, birilerinin elinde oyuncak olduğunu.
İnsanların benimle alakalı ne hissettiğini o kadar net ve berrak görüyorum ki, bazen hüzünleniyorum, hissettiğim, o kişi şimdi bunu yapacak dediğim her şey çıkıyor ve ben de geri çekiliyorum, bazıları kibarca beni kendilerinden uzaklaştırmak istiyorlar, bunu anlıyorum, kimsenin peşinden koşacak değilim, benim de kendime göre gerçeklerim ve kriterlerim var, insanların benimle alakalı olumsuz düşüncelerini duyuyorum, kalbimle hissediyorum ve gerçekleri gördükçe soğuyorum bazılarından.
Bazı gerçekler ise çok tatlı, yanlış bildiğim o şekilde kodlandığım, inandırıldığım her zehirli düşünceden kurtuldum, meğer düşündüğüm gibi bana düşündürüldüğü gibi değilmiş gerçekler, bazen başkalarının gerçeğini gerçeğimiz kabul ediyoruz, öyle büyüyoruz
Serhat Yabancı çok güzel anlattı Düşündüğün Gibi Değil kitabında yanlış düşüncelerle kodlandığımızı. O yazarın göstermeye çalıştığı gerçekler güzeldi, beni o girdaptan çıkarmıştı.
Ayrıca insan kendini kandırmayıp, yanlış, sahte insanlar üzerinde hayal kurmazsa, kendine tüm güzellikleri layık görürse, elalem ne düşünür diye yaşamazsa en güzel gerçekleri yaşar, yaşatır.
Gerçek olsun da ben sonunda hayal kırıklığına uğramaya razıyım.. olmayacak sahte şeylerden daha az acı verir.. en azından nettir doğrudur beni daha da güçlendirir
🤗
Rica ederim abla iyi geceler 🌺
Hayır bana göre tüm gerçekler hayal kırıklığı değildi. Öyle olsaydı eğer tüm insanlık doğruyu bulmak için uğraşmazdı.
Rica ederim iyi geceler 🦋😊
Cevap
16Cevap
Hayır, her zaman değil. Gerçeklere alışmak ve hazmetmek daha kolay.
Hayatta o kadar çok hayal kırıklığına uğratıldım ki artık yeni bir hayal kırıklığına üzülmek veya kırılmak yerine gereken çözümü üreterek tepki veriyorum. Bir de kesinlikle inancım yine de tam, evet benim de başıma kesinlikle güzel başlayan ve her gün daha da güzelleşerek daima sürecek güzellikler gelecek eminim🍀😎
🍀😎
İnsanların tamamının hayatında en az 1 kere bile yalan söylediğini düşünürsek evet. Yalan, gerçeğin beğenilmediği durumlarda kullanılır. İstisnai durumlar olsa da genelde gerçekler insanı hayal kırıklığına uğratır. Yine de ben her zaman dürüst olunması taraftarıyım. Bir durumun güzel olmadığı bilinirse, bunu düzeltmek için çaba gösterilir. Aksi halde yanından geçilip gidilir.
Gerçek gerçektir.
Hayal kırıklığı bambaşka bir şey.
Gerçeklerin hayal kırıklığı olması kendi seçimindir.
Örn:
Gerçek: Brad Pitt beni tanımıyor.
Hayal kırıklığı: Nasıl da beni farketmedi.
Yahu adam başka ülkede.
Gerçek: Türkiye'de ekonomi kötü
Hayal kırıklığı: Neden bu kadar zor durumdayım?
Yahu çoğunluk zor durumda.
Hayır, insanı daha iyi geliştirir. Soru cümlesi hayal dünyasında yaşayanlar için geçerli.
Bulutların üzerinde yaşadığımı düşünmeye gerek yok Barış.. ilk başta öğrenirsen hazmedersin ve alışmaya başlarsın.. sonraki hayal kırıklığıyla öğrenilen gerçekler gökdelenin tepesinden çakılmaya benzer..
Hayır, sanmıyorum. Bu biraz bakış açısına bağlı aslında. Realist bakabildiğimizde hayal kırıklığı olasılığı azalacaktır, ki bunu her zaman yapmalıyız bana göre.
Elbette, o öyle biri dediğim kimse o öyle biri çıktı, doğruluğuna yeminler ettiğim ne varsa öyle olmadığını gördüm hayal kırıklığı ile kırgınlık oldu
Bilmediğimiz sonradan öğrendiğimiz gerçekler çoğunlukla hayal kırıklığına uğratır. Bizi üzmeyecek şeyleri genelde en başta biliriz.
Hayal kırıklığına uğratmayan gerçeklerle meşgul olmalı..
Evet ama bazen de iyi gelir, kendine getirir insanı
Her şey hayal kırıklığı ile bitmez. İlla üzüldüğün anlar da olur sevindiğin anlar da olur.
Sahta olacağına gerçek olsun da hayal kırıklığına uğratsın ki öyle bir ihtimal de bana göre yoktur.
Uğratır
Ama siz zaten gerçekleri az çok bilirsiniz.
Evet her zaman ama iyi ki gerçeklerin ortaya çıkmak gibi bir huyu var.
Bazen canın yansada yüzleşmek zorunda kalırsın kabullenmen gerekir
Hayal dünyasında yaşayanlar için evet ama gerçeklerle yaşayanlar için hayır
Alışırsan ve kabul edersen hayal kırıklığına ugratmaz
Güzellikten yana gerçeklik yok bro. Aksine kötü gerçekler kalıcı oluyor.
Her ne kadar öyle görünse de aslında gerçek iyidir 😌
Gerçeklerle yüzleşmek beni hayal kırıklığına uğratmıyor tam tersi ferahlık
Gerçekler bazen çok acı olabilir ama sonrası huzur olacağı kesin.
Ya susmak ya da suskunluktan daha kıymetli bir söz söylemek gerekir.
Bana göre çoğu zaman değil
Bazen uğratıyor
Çoğu zaman hayal kırıklığı yaşayan bir insanım.
Gerçekleri öğrendiğim de bitmesi tabiki mutlu eder tek üzüldüğüm nokta zamanımın çalınması aptal yerine konmam ne gerek vardı düşüncesi falan canımı sıkar.
Gerçek ve hayal birbirinin zıttı mefhumlar. Bu yüzden gerçek çoğu zaman hayal ile uyuşmaz.
Benim tüm gerçekliğim hayal kırıklığıyla bitti her zaman
Maalesef ki evet hayaller çoğu zaman gerçekten uzaktır.
Yani arada ugratir tabiki
Galiba ama yalanlardan iyidir
Evet. Bazi gerçekler insanı üzer ve acıtır.
Bazen
Hayaller 1000'de 1 güzel biter.
Tabii ki, maalesef...
Acıyabilir..
Bazen evet bazen hayır
evet
Evet bazen uğratıyor
Yani, evet
Bazen.
Herzaman degil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?