♾️ Bazen insanlara karşı fazla empati yaptığınız, iyi niyetli davrandığınız oluyor mu hiç?

♾️ Bazen insanlara karşı fazla empati yaptığınız, iyi niyetli davrandığınız oluyor mu hiç?

Evet daha bu gün yaşadım bu durumu insan kendini aptal gibi hissediyor insanları seviyorsun onların acılarını kendi acın gibi görüyorsun ama bir şey oluyor sonra bir bakıyorsun onlar sana karşı bambaşka düşünceler içerisindeler kimseye karşı kötü niyet beslemek istemiyorum bu yüzden insanları uzaktan sevmeye karar verdim artık kimsenin hayatına o kadarda dahil olmayacağım.
Empati sadece bir düşünce biçimi, ama kimse tam şekilde empati kuramaz... Empati değil de anlayış, duygusunu paylaşmak, destek olmak, ince düşünmek, yanında olmak diyebilirim. E
Eğitim seminerlerimizde bize anlatılan şudur. Bir ikiz çocuk aynı anda aynı aile aynı sürede vakit geçirse aynı aile sorunları ile büyüse bile ikisi dahi birbiri ile empati kuramaz çünkü her zihin başka bir bireydir ikisinin düşünce tarzı gibi üzerlerinde ki psikolojik etkisi dahi farklıdır. Biri sessiz ve çekingenlik ile bunu yansıtırken, diğeri öfke ve aktiflikle bunu yansıtır. Kimse kimse gibi yaşayamaz duygularını.
Hayır az bir empati görünce dağa tırmanır gibi tırmanmaya çalışıyorlar. Empati kursam da içimde kalsın
Teşekkürler ☺️
Rica ederim ne demek ☺️✨
Bazen dozunu kaçırdığım oluyor..
Rica ederim 😊🦋
Cevap
17Cevap
Azı karar çoğu zarar fazla empatinin sonucu. Fazla empati yapan insanlar, bu tür kişiler başkası ne düşünür, elalem ne der düşünceleriyle meşgul olurlar...
Zaten empatizan biriyim. Ama duracağım noktayı iyi biliyorum, ajitasyon müsaade etmiyorum.
Empati yapmıyorum çünkü kendimden başka hiç kimsenin yerinde olmak istemiyorum.
Hep yaparım, hatta b*kunu çıkarırım.
Fazlası dote kaçar fazla yapmam xd
Barış biliyor musun bugün uçaklar gökyüzünde gösteri yaptı. Arkalarında bıraktıklari dumana bakıp kuşları seyrettim. İnsanların hepsi çığlık çığlığa "waaaooww" diyip alkisliyorlardi da martilarin ve kargalarin o dumandan rahatsiz olduklarini görmüyorlardi. Bize eğlence gibi gelen baskasina zehir oluyordu. Baktım herkese.. baya baya empati yaptım. Yoruldum. Bütün hayatım boyunca da böyle yaşadım. Ve sanırım böyle olmaya devam edicem çünkü değişemiyorum.
Evet. Fazla empati zararlı bence ya. Yani örneğin ben biriyle empati kurabiliyorum anlayışlı oluyorum ama karşımdaki kişi aynı davranışı bana göstermiyor. O zaman işte bende bunun zararlı olduğunu düşünürüm. Yani hak eden insanlara bazı davranışları sergilememiz lazım.
Ahhahah empati hanım geldi. Anlatayım da biraz gülün. Üniversitedeyim, hoca Enron vakası ile ilgili bir film izletiyor. Çok güzel bir film, konuyu çok güzel ele almış. Ama sonunda şirket kapatılınca bir sürü kişi işsiz kalmış. Ben bir ağla, ağla😅 bu kadar insan ne yaptı işsiz kalınca diye. Gereksiz empatiye gerek yok, her şeyin dozunda olanı güzel
Çok fazla yapmamak gerekiyor. İnsanı pişman ederler.
Yerine ve ölçüsüne göre empati yaparım, fazlasından uzağım
Evet, oluyor. Empati yaparak başkalarının duygularını anlamak güzel bir şey ama bazen fazla empati yapmak kişinin kendisine zarar verebiliyor maalesef. Bu yüzden empati yaparken sınırları korumak önemli ✨
Kendimi insanların yerine koyup düşünüp analiz etmek vazgeçilmezimdir. Empati yaparım evet. Belgesellerde gördüğüm insanlara bile. Fakat insanlarla mesafemi bilhassa koruyorum. Bu nedenle haketmeyene sempati ve merhamet etmem.
Fazla empati yaptığım zamanlar oluyor. Bu karşıdaki kişinin durumuna ve karakterine göre fazla ya da yerinde bir empati oluyor. Bazılarına empatinin birazı bile fazla oluyor.
Genel olarak çok iyi niyetli bir insanımdır. Ancak çok iyi niyetli olmak , çok iyi bir şey değil. Çünkü insanlar bu durumu maalesef suiistimal ediyorlar.
Evet ve pişman oluyorum
Onun hissettiklerini hissetmek
Onunla üzulmem onunla yaşamam ve buna
Rağmen onun aynı acıyı sana yaşatması gibi
Sanki ben yaptım herşeyi
Sonra gelsin pişmanlık. Aşırı empati yapmam hastalık derecesinde bir durumdur o. Acı ve üzüntüleri bir kenara bırakıyorum ki hayatıma devam edebiliyim.
Empati yapma yeteneği yüksek birisi olarak bazen başa bela olduğunu söyleyebilirim. Herkes kendisi gibi kötü niyetli sanıyor seni.
Hemde çok 😊 günaydın
Günaydın ablam 🤗
Kimse için karakterimden ödün vermem. Empati kurmayı severim, kurmayı bilmeyen insanı da hayatımda tutmam. İnsanlık önemli
Oluyordu ancak artık empati yapmamaya karar verdim fazlası bana zarar veriyor. Banane diyor çıkıyorum artık.
Ayy maalesef bugün mesela engelli biri bana teklif etti ister istemez reddettim üzüldü mü diye üzülüyorum şu an
Hem de nasıl. Ben empati yüzünden 3 4 sene psikolojik bunalım yaşayıp sonucunda psikoloğa gitmiş insanım :d
Güzel soru hocam👍🏻 Kesinlikle bu konuda bir nebze daha temkinli olmak, gerektiğinden fazlasını vermemek gerekiyor.
Maalesef oluyor, normal bir şekilde empati yapamıyorum. Öyle benimserim ki karşımdakini kaç kere ağlamışlığım var onun derdine.
Evet empati yaparım insanları kırmayı sevmiyorum onların bakış açısından bakabilmeyi denerim hep
Benim normalim bu, hep iyi düşünmek. İnsanlar suistimal etmesin diye biraz kötü bakmaya çalışınca da kendimi yadırgıyorum.
Ne demek şeyini çıkardığım Zaman bile oldu. ama artık Yok kimseye fazla iyi niyet.. herkese hak ettiği kadar
Ya benim hangi duygun dozunda ki.. abaetmadan duramıyorum duyguma sağlık
Olmaz mı burnumdan getiriyorlar ama gene aynıyım ben 😢
Oluyor ama artık durduruyorum kendimi
Fazlası zarar yeteri kadar yap bırak yoksa üzülürsün
Aman istemiyorum artık empati yapmayı herkesler bi acayip, marazli insanlar..🤭😄
Bu konuda o kadar çok lakabım var ki🥲🥲 evet oluyor
Evet yapıyorum yaptığım empatinin içindede kayboluyorum
Çok sık hemde sonra bazen pişman oluyorum ama elimde olmadan yine aynısı oluyor
Evet oluyor bazı anlar bazı şeyleri düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum
Genelde empati yaparım. Ama tek taraflı dinlemem
Hayır karşımdaki kişinin üzülmesi falan gerekıyor çok fazla belki o zaman
Sürekli yapmaya başladım bu sıralar. Ama çok yorucu
Sürekli fazla empati yapan biriyim. Bu bir noktada insana çok zarar veriyor.
Yok hayır. Hərkəsə nasıl ve nə kadar gerekiyorsa öyle davranıyorum.
Empati degil ama iyi niyetliyim, bunun zarari oluyor.
Olmuyor yapmıyorum. İyi olmak için başkaları gibi düşünmeye ya da hissetmeye ihtiyaç duymuyorum.
Genelde hep iyi bakarım hatta annem niye bu kadar iyi bakıyorsun o insan kötü kızım canım mısın der hgyggvbvhbbb
Saf mısın der
Ben sevdikleri için kendine bile acımayanlardanim. empatinin fazlası enaylik işin kötü yanı bunu bildiğiniz devam ediyor olmanız
Evet ya ve fazla olmasıda kötü oluyor bi yerden sonra
Eskiden çok yaparım şimdi yok derecesinde.
Arada öyle yeteneklerim tutuyor
Normal seviyede oluyor
Bir kaç kere oldu ve bu durum benim ağzıma sıçtı
Canımın yandığı bile oluyor
Bende ileri derece resmen
Evet bu sabah çok fazla empati yaptım mesela
ben hiç empati yapmam
Herşeye duygulanan ben: 🙋🏻♂️
Maalesef oluyor fazla empati beni yoran bir şey
Hayır yaptığım empatiler her zaman diğru çıkar
Hayır ama empati yapmayı seviyorum
Haddinden fazla