İlişkilerinizde objektif davranabiliyor musunuz?
Kendi yaptığınız bir şeyi, sanki karşı taraf yapmış gibi davranışlarınız var mı?

İlişkilerinizde objektif davranabiliyor musunuz?
Kendi yaptığınız bir şeyi, sanki karşı taraf yapmış gibi davranışlarınız var mı?

Evet yapıyorum. Özellikle kendime yapılmasını istemediğim bir şeyi başkasına yapmamaya çalışıyorum. Olayın içinden biraz geriye çıkıp bakıyorum. Bir sorunda ya da ufak bir tartışma da ilk önce tepkimin haklı olup olmadığını sorguluyorum. Yersiz olduğunu düşündüğüm her konunun telefisi için uğraşıyorum. Yerinde bir tepkiyse hiç bir şey yapıyorum..
Evet tabi ki de ben her zaman için öz eleştiri yaparım çünkü öz eleştiri yapmadan bir insan hatasını zaten göremez egolu ve kibirli olur.. bu yüzden de hatam varsa ya da kendimde yanlış gördüğüm beni mutsuz eden ya da beni engelleyen bir konu varsa bunu mutlaka oturur düşünürüm.. ben nere de yanlış yapım ya da neden böyle oluyor şeklinde ve her zaman için de değer verdiğim insanların eleştirilerine bakarım.. çünkü benim görmediğim bir şeyi görebilir ve bana söyleyebilirler bunu saygı ile karşılarım her zaman için.. çünkü kibirli değilim.
Çok yapıyorum bunu.. Tarafsız düşünmek, dışardan bir gözle izlemek için yaratılmışım sanki.. Bu yüzden "ben olsaydım ona böyle davranırdım, bunu söylemezdim, şunu yapmazdım.." dediğim ne varsa, eğer bana yapılıyorsa devam etmemin imkanı yok.. Şartlar eşit olmalı her zaman.. Bu yüzden de kolay kolay anlaşamıyorum insanlarla.. Yüzeysel olarak iyi görünsem de biraz derinlere inince farkımız çıkıyor ortaya ister istemez..
Empatiyi biraz fazla kaçırıyorum ben galiba..
Teşekkür ederim..
Rica ederim 🙂
İnsan hatalarını bilmezse zaten onda sorun vardır ki kendini bilmeli hatasını bilip kabullenmeli yoksa sıkıntı büyük
Kesinlikle : ))
Rica ederim 🙂
Cevap
1Cevap
Hem de nasıl kendimi yerden yere vururum. Karşımda sevdiğim insan varsa o haklı çıksın diye kendi hatalarıma çok yoğunlaşırım. Kendimi hesaba çekerim bi güzel.
Yok ama öyle olması gerekiyor artık bu devirde
EİG seçilince soruyu beğeniyoruz demek ki 🤔 Teşekkür etmeye tenezzül etmiyoruz 🤔 öyle mi?
Est ya o nası söz 😃 xperlerine xper katıyorum işte 😃
Dün gördük nasıl olduğunu : ))
Daha neler öyle manyaklar var evet ama evlerden ırak diyorum.
Nerde öyle manyaklar var bizi buluyor 😂
maalesef
Kimseye gerek kalmıyor bazen. Ben beni güzelce yerden yere vuruyorum 😄
Klasik koç işte 😂
Hiç şaşırtmıyor şükür 😂
Aferim bize 😂
Zaten aferini de yine kendimiz kendimize söylüyoruz. Ne günahız be üzüldüm 😂😂
Bizim gibi olamayanlar utansın bırak 😂
Kendi kendimizi de avuturuz 😂
Birilerine ihtiyacımız mı var sanki 😂
Güzel seven olursa kimse hayır demez sus şimdi 😄
Bu devirde güzel seven mi 😂 güldürme beni 😂
Gidem de çay içem 😂😂
Afiyet olsun : ))
Teşkür ☕
Herkes evet der bi soruya önemli olan karşındaki insana zarar verip vermemen davranışlarınla. Asıl bunu sorgulamak lazım. Sonra karşı taraf demesin sen bunu niye yaptın diye illa bi sebebi vardır çünkü itilmek kakılmak gibi
Kendi yanlışlarımın farkındayım. Kendimi eleştirmeyi biliyorum
iyimser olacagın zamanları iyi ayarla !!!
Evete sahibim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?