Evde durmak muazzam, lakin arada çıkıp tozmak lazım..

Sürekli evde vakit geçiren insanlar size itici gelirler mi?
Evde durmak muazzam, lakin arada çıkıp tozmak lazım..

Sürekli evde vakit geçiren insanlar size itici gelirler mi?
Ben de evcilim hayatım dünyam evden ibaret senelerdir evden dışarı çıkmıyorum gençliğim hep eve kapalı geçti her sene her mevsim evdeyim ama dışarı çıkmaya ihtiyaç duyuyorum maalesef çıkamıyorum dışarı çıkamamak hayatımdaki en büyük eksiklik özgürlüğümü bile hissedemiyorum
Keske online psikiyatri ile görüsebilsen .. yaptın mi bir şeyler
Bana psikoloğun ya da psikiyatristin bir faydası olacağını düşünmüyorum ben çocukluktan beri bazı şeyleri aşamadım hâlâ aşamıyorum benim durumum çocukluktan gelişen oluşan bir şey zaten kişilik olarak içe dönük utangaç çekingen sessiz biriyim çocukluk ve ergenlik dönemlerinde de hiç açılamadım sosyalleşemedim utangaçlık hayatıma engel oldu kendimi hep geri çektim utangaçlığım zamanla iyice ilerledi öz güvenim sosyal ve iletişim becerilerim gelişmedi hayata uyum sağlayamadım psikososyal gelişimimi tamamlayamadım bu da yetişkinliğimi olumsuz etkiledi özgürlüğümü kaybettim gençliğimi hep eve kapalı geçirdim senelerdir evden dışarı çıkmıyorum hayatın dışında kaldım
Keşke denesen... belki faydasi olur
Bunu kendin için dene lütfen dışarı çıkmak için bir seyler yap
Hayır bence itici değil. yani bir kişi mesela benim gibi pek arkadaşı yoktur ondan evde takılmayı seçiyordur ya da kimisi sosyal olmasına rağmen evde zaman geçirmeyi seviyordur. ama tabi ki de dışarı çıkmak da güzeldir en azından çıkıp bir kafeye gidip kahve içmek ya da düzenli alışveriş yapmak veya hiç olmadı parka gidip dolaşmak. arada çıkıp toz atmayı seviyorum zaten.
Evde olmayı çok seviyorum. Bu yüzden de ev konforum için baya yatırım yaptım diyebilirim :D
Yine de haftanın yarısını dışarıda geçirmem biraz tezat kalıyor olabilir.
Evde durmayi bende cok severim.. 3 ay çıkma deseler çıkmam.. ama günlük yürüyüşümüde yaparim
Hayır aksine evim huzur bulduğum yerdir
Surekli evde vakit geçiren insanlara bir ön yargin oluşur mu?
Biz toplum olarak covitte hepimiz evlere kapandık bu gün on yargılı yaklasanlara bunu hatırlatmak lazım
Evde herkes kriz geçirirken benim sesim çıkmazdı jdjdjd evde zaman geçirmeyi öğrenmeli herkes
Sokakta karda kışta kalanları düşündükçe bile buna şükretmek lazım en azından başımızı sokacak bir yuva var
Teşekkür ederim
Cevap
15Cevap
Evcimenim seviyorum evde vakit geçirmeyi. Gün içinde çok dışarı çıkıyorum o sebepten ev benim dinlenme alanım
Ben çoğu zaman evcimen bir insanım özellikle İstanbul içinde bir yerden bir yere gitmek eziyet olduğu için zamanımı evde geçirmeyi daha çok seviyorum fakat bazen de sürekli gezmek dolaşmak ve arkadaşlarla takılmak istiyorum.
Ben işsiz olduğum zamanlarda düşünmekten hasta olmak, depresyon, kaygı, stres, huzursuzluk ve evdekilerle kavga gibi çok sıkıntı çektim. Artık bir şekilde dışarı çıkıyorum İçim açılıyor, yani çok haklısınız.
Evde oturmaya alışınca, dışarı çıkmaya zorlanır insan. Sık, sık dışarı dışarı çıkan evde oturamaz olur. Neye alışırsa öyle gider.
Aynen öyle.
Ev hobileri vardır belki ev oyunları, ahşap sanatı heykel ressam birşeyleri tamir etmeyi seviyordur ama hep öyle olması şahsıma göre iyi değil arada bir uzak mesafe yapmak lazım.
Yani sürekli öyle olması iyi değil
Hayır değil ama bu özellik dünyanın en kötü özelliğiymis gibi davranan çok insan var etrafimda.
Tabii ki de değil. Dışarıda b*k mu var yani her gün dışarıda olmayı gerektirecek hiçbir şey yok :D
Çok çekicidir benim için kendim de öyle olduğumdan sanırım
Yoo, giricen mutfağa yoğuracan hamuru. Gelsin börekler tatlılar 😁
Evcimen olmak iyidir.
Asosyal olmak kötüdür.
Sakız almak için dükkana giden insanlara özeniyorum doğrusu
Neden?
Açıklaman katılıyorum. Arada çıkıp tozmuyorsa itici gelir bana.
Evcimen itici değildir tabi ama gezmekte çok güzel herkese tavsiye ederim çok fazla eve kapanmayın 😃
Dış dünyada ilgimi çeken bir şey yok ki
Evde olmak güzel misss gibi
Perdeleri de örtüyorum. Bir de evde yapılabilecek çok iyi aktiviteler var ya en güzeli sucuklu kaşarlı bir tost ve film :)
Ben çok alıştım yalnızlığa ve kendimle başbaşa olmaya. İnsanların hareketleri batıyor bir süre sonra evet. Eskiden böyle değildim
Bazen uzun seyahatlere çıkmak lazım
Gece yolculuğu mu? Gündüz yolculuğu mu?
Gündüz ama kendi aracımla motorla mesela
Hayır itici değil.. bende evcimenim rahat 😀
Değildir ben itici diilim 😂
çok olmamak lazım evcimen
Yo değildir. Kişinin kendi tercihi.
evde yanımda kimin olduğuna bağlı.
Evde olmayı severim
Ev iyidir
Aşırısı iticilik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?